Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výměna čepů E60
jiriik píše:janik píše:v piatok som bol na technickej kontroloval mi capy povedal ze su ok a tiez my nieco klepe v prednej naprave ked idem pomaly po jamach za boha neviem zistit co
A co uložení tlumičů nebo stabilizátory?
ulozenie tlmicou som nekontroloval ked tak napis jako na to vyskusam a ked myslis stabilizatory tie tenke tycky tak tie su zevraj tiez dobre.na zimnych 16" to nebolo skoro vodec citit teraz je to citit o dost viac na 17" letnych
-
- Kontaktovat uživatele:
janik píše:jiriik píše:janik píše:v piatok som bol na technickej kontroloval mi capy povedal ze su ok a tiez my nieco klepe v prednej naprave ked idem pomaly po jamach za boha neviem zistit co
ulozenie tlmicou som nekontroloval ked tak napis jako na to vyskusam a ked myslis stabilizatory tie tenke tycky tak tie su zevraj tiez dobre.na zimnych 16" to nebolo skoro vodec citit teraz je to citit o dost viac na 17" letnych
Na větších kolech se to vždy projevuje víc...Někde jsem četl, že když otevřeš kapotu a přiložíš ucho k uložení tlumičů a někdo ti propéruje auto, tak jestli tam uslyšíš lupaní, tak je možné, že je špatné uložení, ale nejsem si na 100% jistý.
ruza2 píše:Ahoj.Mám e 39 530dA,a chystám se vyměnit ramena,máte na to někdo nějakej fígl.Koukal jsem že tam jsou čepi v nějakejch železnejch futrech,protože tehlice je zřejmě ze slitiny hliníku.Jestli jdou vyklepnout,nebo radši stahovákem čepů,ale na ten je tam trochu málo místa.Díky za reakce.
Čep z těhlice normálně vyklepneš, alespoň mně to šlo vždy. Pokud nechceš zničit závit na čepu, pak vyšroubuj matku na konec závitu a klepej přes matku. Problém bývá spíše v povolení matky

janik píše:jiriik píše:janik píše:v piatok som bol na technickej kontroloval mi capy povedal ze su ok a tiez my nieco klepe v prednej naprave ked idem pomaly po jamach za boha neviem zistit co
Na stolici na STK lze poznat každá vůle v čepech či silentblocích, nutno vlézt pod auto a koukat. Vesměs to poznáš i sám - já to kontroluju při přehazování kol - dám si tu práci a chytnu za čep řízení, pákou zkontroluju ostatní čepy na ramenech a velikost vůle v silentblocích. Uložení v tlumičích - na to nevím, jaká je metoda, ale asi by to při změně rejdu na místě lupalo, či vrzalo...