Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna čepů E60

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
avana

#1 Příspěvek od avana »

Mám dojem, že po přezutí na nízkorpofilové letní pneu, se při průjezdu nerovností projevují lehké rázy u předního kola, předpokládám, že to je čep, máte s tím někdo zkušenosti? Dík
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jiriik »

avana píše:Mám dojem, že po přezutí na nízkorpofilové letní pneu, se při průjezdu nerovností projevují lehké rázy u předního kola, předpokládám, že to je čep, máte s tím někdo zkušenosti? Dík

Zajeď si na technickou a tam ti řeknou, který čep ti klepe...
janik

#3 Příspěvek od janik »

v piatok som bol na technickej kontroloval mi capy povedal ze su ok a tiez my nieco klepe v prednej naprave ked idem pomaly po jamach za boha neviem zistit co
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jiriik »

janik píše:v piatok som bol na technickej kontroloval mi capy povedal ze su ok a tiez my nieco klepe v prednej naprave ked idem pomaly po jamach za boha neviem zistit co

A co uložení tlumičů nebo stabilizátory?
janik

#5 Příspěvek od janik »

jiriik píše:
janik píše:v piatok som bol na technickej kontroloval mi capy povedal ze su ok a tiez my nieco klepe v prednej naprave ked idem pomaly po jamach za boha neviem zistit co

ulozenie tlmicou som nekontroloval ked tak napis jako na to vyskusam a ked myslis stabilizatory tie tenke tycky tak tie su zevraj tiez dobre.na zimnych 16" to nebolo skoro vodec citit teraz je to citit o dost viac na 17" letnych
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jiriik »

janik píše:
jiriik píše:

ulozenie tlmicou som nekontroloval ked tak napis jako na to vyskusam a ked myslis stabilizatory tie tenke tycky tak tie su zevraj tiez dobre.na zimnych 16" to nebolo skoro vodec citit teraz je to citit o dost viac na 17" letnych

Na větších kolech se to vždy projevuje víc...Někde jsem četl, že když otevřeš kapotu a přiložíš ucho k uložení tlumičů a někdo ti propéruje auto, tak jestli tam uslyšíš lupaní, tak je možné, že je špatné uložení, ale nejsem si na 100% jistý.
janik

#7 Příspěvek od janik »

vyskusam to.este sem zabudol auto ma 129000km poctivych
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jiriik »

janik píše:vyskusam to.este sem zabudol auto ma 129000km poctivych

Tak pokud to nebylo nikdy dělané, tak je to možné, ale uvidíš na co příjdeš:-)
ruza2

#9 Příspěvek od ruza2 »

Ahoj.Mám e 39 530dA,a chystám se vyměnit ramena,máte na to někdo nějakej fígl.Koukal jsem že tam jsou čepi v nějakejch železnejch futrech,protože tehlice je zřejmě ze slitiny hliníku.Jestli jdou vyklepnout,nebo radši stahovákem čepů,ale na ten je tam trochu málo místa.Díky za reakce.
Marda

#10 Příspěvek od Marda »

ruza2 píše:Ahoj.Mám e 39 530dA,a chystám se vyměnit ramena,máte na to někdo nějakej fígl.Koukal jsem že tam jsou čepi v nějakejch železnejch futrech,protože tehlice je zřejmě ze slitiny hliníku.Jestli jdou vyklepnout,nebo radši stahovákem čepů,ale na ten je tam trochu málo místa.Díky za reakce.

Čep z těhlice normálně vyklepneš, alespoň mně to šlo vždy. Pokud nechceš zničit závit na čepu, pak vyšroubuj matku na konec závitu a klepej přes matku. Problém bývá spíše v povolení matky :wink:
Marda

#11 Příspěvek od Marda »

janik píše:
jiriik píše:

Na stolici na STK lze poznat každá vůle v čepech či silentblocích, nutno vlézt pod auto a koukat. Vesměs to poznáš i sám - já to kontroluju při přehazování kol - dám si tu práci a chytnu za čep řízení, pákou zkontroluju ostatní čepy na ramenech a velikost vůle v silentblocích. Uložení v tlumičích - na to nevím, jaká je metoda, ale asi by to při změně rejdu na místě lupalo, či vrzalo...
Odpovědět