mám E39 525 TDS touring, r.v. 97, v manuálu.
Stalo se mi, že při jízdě na dálnici se mi na PC napsala hláška "Motor Stop-nízký tlak oleje", asi po cca 1 km hnedka jak to šlo sem zastavil. Po tu dobu co sem dojížděl sem se snažil jet na volnoběh a u toho bylo slyšet jak v motoru lehce klepe. Svítila kontrola mazání. Po zastavení sem se koukl jestli je tam olej, ten tam byl. Znovu sem nastartoval, na volnoběh svítila "maznička" lechce sem přidal cca na 1500ot/min a shasla, ale klepání na volnoběh byclo lehce slyšet. Auto sem odtáhl domu.
Koukal sem tady a dočetl sem cosi o nějakém klínku u řemenice nebo co, moc tomu nerozumím, ale cca před 2 tis. km sem měl auto v servisu kvuli tomu, že se mi vytáhl rozvodovej řetěz a vysypalo se mi vstřik čerpadlo. Ale nepotkalo se to. Mechanik udělal rozvody, čerpadlo se nechalo opravit Odvezl bych to k němu, ale mám to k němu 100km

Mám 2 otázky :
-není tady někdo z okolí Brna (Kuřimi) co by se na to mrkl a řekl by mi na to mrkl a řekl co a jak s tím dál (nechci to zadarmo), abych to nemusel složitě tahat někam do servisu.
- jestli ty rozvody nemohl ten mechanik udělat před těma 2 měsícema nějak blbě a tím se to posralo
Dík moc.
tady je kdyžtak moje ICQ 332726085