Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 525d r.2002, Rozhýbání turbo regulace atd...

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Honza325

#1 Příspěvek od Honza325 »

JAK se pokusit rozhýbat regulaci tlaku na turbu? Nikdy jsem neslyšel, že se to dá zkusit "zachránit" ,bez demontáže celého turbodmychadla a výměny za novou regulaci... Poraďte pls, chci to zkusit, turbo pořádnětlačíolo 2200-2500ot. a roztáčí se až někde na 2000ot. Jinak váha, čerpadla, vstřiky OK. Myslel jsem, že u Bmw D je to úmyslně, že chytá takhle pozdě, ale tady se dočítám opak. Krom toho jsm nedávno málem nevyjel na dvojku ani na Ještěd (dokud jsem nevytočil jedničku asi do 3200ot. aby už na dvojce bylo turbo roztočený... Krom toho když se chci třeba prudce rozjet a chci přeřadit z dost vytočený jedničky ( třeba 3300ot) a dám tam dvojku, opět plnej plyn,jakoby to umře na chvilku a pak se to znova zase najednou utrhne a letí jako blázen. Takovej mrtvej bod. Přirovnal bych to k tomu, jako kdybych rozjel pořádně dvojku do otáček,plnej plyn, ale pak tam místo trojky zařadil čtyřku a čekal, než se rozjede... Jinak mi auto nedělá žádné jiné problémy. Vše v pořádku. Jinak než me odsoudíte k smrti, že tu nečtu již odpovězený dotazy, tak už se celej večer nezabývám ničim jiným, než hledáním, než jsem toto napsal...
No a napadá mě právě ta regulace. Nebo máte tip i naněco jiného?
Předem díky! 8)
Odpovědět