Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jak brzdí E 39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Zdenal

#81 Příspěvek od Zdenal »

No jo no, já si myslim, že je to docela důležitý změřit a kdyžtak poposadit.
Jinak silenty a ramena, (tlumiče, uložení), to by mělo být všechno v cajku a pak by to nemělo nic dělat.

Jinak mě to taky kopne jakoby do podlahy při rozjezdu, když tak dej vědět, jestli je to silent na motoru. (kontroloval jsem je a vypadalo to OK)
pupik33
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od pupik33 »

Zdenal píše:No jo no, já si myslim, že je to docela důležitý změřit a kdyžtak poposadit.
Jinak silenty a ramena, (tlumiče, uložení), to by mělo být všechno v cajku a pak by to nemělo nic dělat.

Jinak mě to taky kopne jakoby do podlahy při rozjezdu, když tak dej vědět, jestli je to silent na motoru. (kontroloval jsem je a vypadalo to OK)

Dám vědět taky jsem je jen zběžně prohlížel a nic ale může být že jsou unavené budu si na to muset udělat čas a pořádně to zkouknout
Dettektorr

#83 Příspěvek od Dettektorr »

Teda to mi ho vyndej. Pročetl jsem celou tuhle diskuzi a sem zase na začátku. Musim měnit všechny kotouče a desky na e39 530D r.v. 01. Mám od zdejších inzerentů následující nabídky:

od BMW doplňky za všechny 4 kotouče Zimmermann vrtané 8400
od Petra Netíky (díly BMW) originál všechny 4 za 7500

co si tam mám kurva namontovat?

Díky za každý další dobržděný auto.
wat69

#84 Příspěvek od wat69 »

Dettektorr píše:Teda to mi ho vyndej. Pročetl jsem celou tuhle diskuzi a sem zase na začátku. Musim měnit všechny kotouče a desky na e39 530D r.v. 01. Mám od zdejších inzerentů následující nabídky:

Ber origo....Tem zimmermanum bych moc neveril... Osobne mam origo a v poho (e39 530d r02)
Filozof

#85 Příspěvek od Filozof »

Dettektorr píše:Teda to mi ho vyndej. Pročetl jsem celou tuhle diskuzi a sem zase na začátku. Musim měnit všechny kotouče a desky na e39 530D r.v. 01. Mám od zdejších inzerentů následující nabídky:

Ber ORIGO ale z německa. U nás je to samej polskej šmejd.
Nevěřím prodejcum autodílů.

Kec o tom jak je to z německa a pak každej druhej brečí, že má křivé kotouče na autě.
Škoda peněz tady utrácet za polské šmejdy.

Jsou to tvoje prachy kup si co chceš jen říkám svuj poznatek o dílech v ČR.
Šmelináři jsou tady všude už i v autor. servisech bohužel. :(
JaneCk

#86 Příspěvek od JaneCk »

Filozof:
Říkáš origo z německa. Jakože z německého bmw? Oni by to poslali? Nebo jsem to pochopil špatně? :?:
Dettektorr

#87 Příspěvek od Dettektorr »

No celkem by mě zajímalo jak to objednáváš z Němec, zdá se mi to jako asi nejlepší varianta, ale zkušenosti s nákupem v Deutschlandu nemám. samo není problém dojet si tam.
Filozof

#88 Příspěvek od Filozof »

JaneCk píše:Filozof:
Říkáš origo z německa. Jakože z německého bmw? Oni by to poslali? Nebo jsem to pochopil špatně? :?:

Známej byl nešťastnej z kotoučů a při cestě do DE si to koupil přímo v BMW. Všechny kotouče i desky a je velice spokojenej.
Nebyly to jen kotouče ale i nějaké vstřiky a jestě pár drobností.

Mám pocit, že to pujde i objednat na dálku přímo BMW. Nezkoušel jsem ovšem.
Já blbec taky vzal kotouče tady v čr a je to jen k vzteku.
Pokud člověk brzdí piánko tak to nezjistí. Jak potom zabrzdí párkrát na krev tak vidí jak se mu začnou vlnit.
Taky budu brát vše z DE. Ceny jsou podobné někdy menší jak u nás.

Servis je rozhodně o 20-50procent levnější než v ČR.
A troufnu si tvrdit i kvalitnější. U nás člověk musí hodně vybírat či tam mít známého.
Dettektorr

#89 Příspěvek od Dettektorr »

No schválně s kolegou, kterej je na tom s němčinou výrazně líp :oops: zkusim poptat cenu dílů a práce někde blízko hranic např. v Drážďánech apod.
eric
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od eric »

Tady máš přímo origo zimmermann i komplet se všema destičkama na předek i zadek za 299€ viz. http://cgi.ebay.de/BMW-530d-E39-4-SPORT ... 20b71a340e Do těch bych bejt tebou šel.Já mám například taky zimmermanny od jednoho dobrého známého,takže to taky nejsou ty polský shitky a spokojenost,navíc to fakt dobře vypadá 8)

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
eric
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od eric »

Tak oprava,hodil jsme ti odkaz na předface a ty máš po face,takže ty jsou o něco dražší za 369€ viz. http://cgi.ebay.de/BMW-530-d-E39-193-PS ... 2c57b0a17f ale v ceně je i celá sada destiček na celé auto,takže good price :wink:
Dettektorr

#92 Příspěvek od Dettektorr »

Zajímavé. Děkuju za pomoc.
bmw750

#93 Příspěvek od bmw750 »

A co rikate temhle kotoucum?Nemam zkusenosti s keramickymi brzdymi,ale ta cena se mi taky zda dobra a predpokladam,ze to v nemecku neprodava nejaky polak 8O :lol:
http://cgi.ebay.de/ZIMMERMANN-SPORTBREM ... 3a602e46d4
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od jiriik »

Taky přemyšlím o Zimmermanech, ale nevím kde je koupit:-)
Dettektorr

#95 Příspěvek od Dettektorr »

Vydrž, budu velmi brzy objednávat tu komplet sadu, tak ti dám vědět.
Boldor
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Boldor »

Ahoj, zapojím se do debaty..Brzy budu muset taky řešit kotouče. Prosím o názory zasvěcených zda vzít vrtané Zimmermanny(železo) nebo tyhle vrtané Bremba : http://www.ecat.elit.cz/ArticleDetails. ... leTypeID=1

Bez ohledu na cenu, dostal bych se na podobnou..Díky!
Dettektorr

#97 Příspěvek od Dettektorr »

jsem těsně před objednání sady brzd od Zimmermanna. Poraďte prosím jak poznám zda potřebuju sadu bez kontaktních drátků na opotřebení anebo s nima díky. V ceně je rozdíl cca 25 EUR.
Dettektorr

#98 Příspěvek od Dettektorr »

Tak dneska dorazili brzdy domu. Je to sada za 395 EUR. Všude je vyraženo made in Germany. Jde o vrtané kotouče Zimmermann, sadu všech desek + pakny ruční brzdy + kontakty opotřebení desek. Poštovný sem neplatil, protože sem to řešil přes kamaráda z Německa. Objednával jsem u prodejce oelshop24.de Teď už jenom aby to sedlo jak má a brzdilo jak má. Nafotim to až na autě a dám referenci až bude všechno zajetý.

PS: vypadaji fakt peckově. Jsem zvědavej, co za ty peníze vydržej.
Dettektorr

#99 Příspěvek od Dettektorr »

Takže vše na auto sedlo jak prdel na hrnec. Při výměně jsme ještě museli vyměnit spodní rameno takže 1100 Kč navíc, ale aspoň je klid. Brzdy brzdí, plnej výkon zjistim až po zajetí, ale už teď jsem spokojenej. Jinak vypadaj hezky protože sou děrovaný.

Zkušenost s prodejcem oelshop.de 1* všechno klaplo. Cena 395 EUR za sadu vč. warnkontaktů a obložení ruční brzdy. Objednávka až dodání 2 dny.

Poštovný sem neplatil, tudíž neznám. Netuším, jestli posílají do ČR. Já si to nechal poslat ke kamarádovi do Německa.

Montáž mi pořešil jinej kámoš a cena víc než dobrá.

Za mě :PS: teď už jen aby vydrželi milion km a je to paráda. Zdar a díky všem za rady.
Dettektorr

#100 Příspěvek od Dettektorr »

Takže brzdy jsou po 900 km krásně zajetý. Dostali první velmi ostrou zkoušku po 750 km. Jel jsem na doraz a z brzd se po 5 minutový RZ kouřilo jako sviňa. Kotouče modrý až hamba. Měl jsem bobky u prdele co se stalo, a že brzdy asi vemu a vyhodním a hle. Modrá barva se ojela druhý den a brzdí to líp než před tímhle záhulem, takže za mě 1. Teď už jen uvidím, jak dlouho to celý vydrží při obyčejnym ježdění. Pokud alespoň 100000 km, tak mám na dva roky pokoj.

Konečný verdikt, nelituju ani jedinýho EURa, který jsem do tohodle kompletu investoval.
Odpovědět