Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
cukání motoru 2,5 tds
Mám takovej problém při jízdě třeba i přes 130km/h jakmile sundám nohu z pedalu a jen to jakože lechtám začne mi cukat motor jakoby do něj přestala jít nafta, sešlápnu a jede to opět normálně. Takže závada se projevuje jen při minimálním přidání plynu. Jo a dělá to jen při jízdě na volnoběh ne. Máte někdo nějakou zkušenost?
Dík za každou radu
Standa
Dík za každou radu
Standa
ahoj, mám úplně to samý na e39 jen na 525d a uz jsem to sem taky psal a nikdo mi neporadil... Ale co jsem nakonec dokoumal tady na fóru, tak v potaz přihází podávací čerpadlo zespod na straně řidiče (nevim jak je u tebe..), pak kdyžtak váha vzduchu, čidlo vačky... víc jsem tu nezjistil... A na můj nápad, jestli by mohl mít až takovýhle dopady špatnej vzduch. filtr, se mi nedostalo... Jo, ještě by to mohl bejt taky snímač tlaku co máme na naftovym filtru... Ty ho máš jiný než já, ale závada může bejt určo u obou. Kdybys to nějak vykoumal, tak to sem klidně napiš nebo třeba i klidně mě do SZ, já totiž vůbec nemám čas to zkoumat zatim, protože furt práce a když né práce, tak únava

-
jojo, jen při malym plynu. Ono to přestane třeba samo, i když držim plyn furt stejně. Nemusim nutně přidat. Jak kdy... Vstřiky se mi nerosvítěj. Vstřiky je právě jediný, co můžu u sebe vyloučit... Jinak volnoběh drží krásně a všechno ostatní taky super, motor si běží krásně,tichej, spotřeba ok, prostě jen tohle...
Mě to dělá podobně pouze ale v otáčkách od volnoběhu do tisíce a ted už i občas kolem 1 500 otáček..Ta kontrolka žlutého vstřiku je všeobecně na vstř.soustavu a ne na vstřiky-max.se může rozsvítit při poruše řídícího vstřiku-ten jedinej je elektr...Myslím že tohle způsobuje ta el.hlava čerpadla...Mě to blbne u 325tds 

-
Honza325 píše:jojo, jen při malym plynu. Ono to přestane třeba samo, i když držim plyn furt stejně. Nemusim nutně přidat. Jak kdy... Vstřiky se mi nerosvítěj. Vstřiky je právě jediný, co můžu u sebe vyloučit... Jinak volnoběh drží krásně a všechno ostatní taky super, motor si běží krásně,tichej, spotřeba ok, prostě jen tohle...
a co máš za motor 525d nebo tds?já to mám vysledované pouze u tds.
-
beny-maser píše:Honza325 píše:jojo, jen při malym plynu. Ono to přestane třeba samo, i když držim plyn furt stejně. Nemusim nutně přidat. Jak kdy... Vstřiky se mi nerosvítěj. Vstřiky je právě jediný, co můžu u sebe vyloučit... Jinak volnoběh drží krásně a všechno ostatní taky super, motor si běží krásně,tichej, spotřeba ok, prostě jen tohle...
já mám právěže 525d r.2002
-
Honza325 píše:beny-maser píše:Honza325 píše:jojo, jen při malym plynu. Ono to přestane třeba samo, i když držim plyn furt stejně. Nemusim nutně přidat. Jak kdy... Vstřiky se mi nerosvítěj. Vstřiky je právě jediný, co můžu u sebe vyloučit... Jinak volnoběh drží krásně a všechno ostatní taky super, motor si běží krásně,tichej, spotřeba ok, prostě jen tohle...
tak u tebe to vstřikovací čerpadlo určitě nebude,protože ho nemáš!Jak víš že to nejsou vstřiky?
beny-maser píše:mě to dělalo taky a v bosch diesl servisu mi řekli, že to opravit nejde, pomůže jen výměna celé řídící hlavy čerpadla a ta stojí kotel,
mám se s tím naučit jezdit,
momentálně to pomohlo, neblblo mi to už čvrt roku,chce to přidat trochu víc plynu a nebo na něj nešlapat, je to jen o zvyk
JJ ale jezdit s tim je asi dost risk a čekat kdy se to posere uplně nebo ne?
beny-maser píše:Honza325 píše:beny-maser píše:[quote="Honza325"]jojo, jen při malym plynu. Ono to přestane třeba samo, i když držim plyn furt stejně. Nemusim nutně přidat. Jak kdy... Vstřiky se mi nerosvítěj. Vstřiky je právě jediný, co můžu u sebe vyloučit... Jinak volnoběh drží krásně a všechno ostatní taky super, motor si běží krásně,tichej, spotřeba ok, prostě jen tohle...
tak u tebe to vstřikovací čerpadlo určitě nebude,protože ho nemáš!Jak víš že to nejsou vstřiky?[/quote]
Vstřiky dělaný cca před 50-60tis. km.., tak doufám, že se zase nehlásej...Mě fakt u mě napadá to, co jsem psal - čerpadlo pod řidičem nebo váha nebo čidlo na vačce... Musim se dokopat na diagnostiku, jestli něco napoví... Ukáže mi diagnostika třeba vadný to čerpadlo nebo ty snímače??? Dost často tu totiž někdo píše, že mu diagnostika nic neukázala ohledně podle mě důležitých věcí...