tady v těch topeních co se používají v E39,38,53 klasická žhavička jako u modelů použitých u VW není. Teda samo že je, ale ne ten systém co jsem viděl právě v rozebraném topení z Vw. A to byl asi snad Eberspracher.
Tuto zimu jsem se v několika topeních "vrtal" a na žhavení si nestěžovalo žádné. Když vezmu resumé, tak 3x vadná vodní pumpa (nezaznamenáno v diagnostice), v režimu příhřev to jede i bez ní. Cirkuluje přes normální vodní pumpu motoru. U jednoho auta (mojeho) problém při delším stání na volnoběh (přehřátí).
3x vadná jednotka. Jedenkrát hlásila závadu integrovaného teplotního snímače, nešlo smazat. Jedenkrát komplet spálená, vyhořelá, bez komunikace, vypálená pojistka i konektor, jedenkrát zdánlivě funkční, ale chybné řízení ventilátoru webasta a s tím spojené zhasínání, přehřívání a zanášení spal. komory.
Takže tolik z posledních 3 měsíců
Doplněno:
Teď jsem se narychlo podíval na schéma pro E39 a měla by ho napájet pojistka č. 47 v kufru (20A).
možná tam jsou nějaké rozdíly nebo jsem se kdysi díval blbě (ta dřívější informace, že E39 má pojistku pro webasto za kastlíkem spolujezdce)
Pokud nejede vůbec, tzn. aspoň nehučí větrák, tak napájení, komunikace, blokace z mnoha důvodů anebo jak psal StarML v pěkném příspěvku jinde na fóru není splněna některá podmínka pro sepnutí (stav baterie, paliva, nastavení teploty a větráku na panelu klimy a bůhví co ještě)