Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Výměna repro e39
jo to jsem dělal...taky jsem začal výměnou origo repráků, ale pomůže to asi tak jen o pár %. Asi tak že ve vyšších hlasitostech to nešustí a je to tak celkově lepší!
ALE... až mě to přestalo po týdnu bavit, tak jsem z Aukra objednal za pár stovek zesák Blaupunkt (novej stojí 2000Kč) no a někde v elektru si koupíš za 400Kč vyhýbku, která ti ze zadních repráků dá signál na subwoofer.
Dál 2 metry tlustyho kabeliu a napájecí kabel na zesák od baterky + pojistka.
Woofer jsem koupil taky z aukra (za 300Kč
) no name
No celkem mě to stálo cca 1700Kč a 2 hodiny práce
Oproti výměně 4kusů repráků za asi 4000Kč je to změna jako PRASE!!!
Jestli chceš basy, tak si je tam uděláš... tak hodně zábavy s montáží, je to hračka
ALE... až mě to přestalo po týdnu bavit, tak jsem z Aukra objednal za pár stovek zesák Blaupunkt (novej stojí 2000Kč) no a někde v elektru si koupíš za 400Kč vyhýbku, která ti ze zadních repráků dá signál na subwoofer.
Dál 2 metry tlustyho kabeliu a napájecí kabel na zesák od baterky + pojistka.
Woofer jsem koupil taky z aukra (za 300Kč

No celkem mě to stálo cca 1700Kč a 2 hodiny práce

Oproti výměně 4kusů repráků za asi 4000Kč je to změna jako PRASE!!!
Jestli chceš basy, tak si je tam uděláš... tak hodně zábavy s montáží, je to hračka

superbowl píše:neni špatnej nápad, zrovna potřebuju hodně muziky za málo peněz tak to asi udělám, btw nvm jestli tam dát tubu nebo nějakou krabici...potřebuju aby zustal kufr praktickej...
Jestli tubu nebo bednu je celkem věc názoru a věc toho, co v kufru vozíš. Ale důležitý je aby ten woofer měl trošku výkon, protože kufr je dost kvalitně odhlučněnej a malej woofer bys tam ani neslyšel. Nebo ho dát do skivaku, případně vyřezat do toho plechu díry s bassreflexama
A jak jste na tom z vyskama? Protoze basy jsem vyresil subwooferem a zesikem, ale prijde mi ze to hraje vysky uplne naprd...Mam je naplno a je to takovy nemastny neslany...A taky jsem si vsiml ze kdyz tomu nalozim tak cca pul centaku pred maximalni hlasitosti se vysky uplne utlumy a hraje to uplne tragicky
(podotykam ze maximalni hlasitost u toho neni nicmoc, takze nejsem nejakej blazen co jezdi se stazenyma okynkama kolem baraku a masiruje, jen si obcas rad poslechnu nahlas hudbu) Kdyz teda zrovna neposloucham motor 

když jsem měnil zadní (mám touring) tak jsem tam dal 2pásmové repra místo těch 1 pásmových, takže se to docela oživilo....a na předku jsem nechal originál satelity, protože mi hrají stejně jako ty novy co jsem měl.
Ono to nikdy nebude jako s neorigo pořádnym rádiem! Tyhle origa stojej za prd, ale nechcu tam mastit něco co tam nepatří a nechci si zruši funkci velkého BC
Ono to nikdy nebude jako s neorigo pořádnym rádiem! Tyhle origa stojej za prd, ale nechcu tam mastit něco co tam nepatří a nechci si zruši funkci velkého BC
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
..mám taky tubu a jelikož je položená za sedačkama, tak tam vyplní celý prostor na šířku a zmenší kufr. To ale neřeším, jen jsem přišel na to, že když jí dám úhlopříčkou (není ukotvená), tak to hraje o dost lépe.
Jinak v autě je pěkný bassový projev, ovšem tím, že kufr je uzavřený (sedan), tak zvenku to zní dost zajímavě a klepe to s víkem kufru (je vidět, jak se zvedá ten plech kufru uprostřed), takže do města to moc není
Jinak v autě je pěkný bassový projev, ovšem tím, že kufr je uzavřený (sedan), tak zvenku to zní dost zajímavě a klepe to s víkem kufru (je vidět, jak se zvedá ten plech kufru uprostřed), takže do města to moc není

Velvetek píše:..mám taky tubu a jelikož je položená za sedačkama, tak tam vyplní celý prostor na šířku a zmenší kufr. To ale neřeším, jen jsem přišel na to, že když jí dám úhlopříčkou (není ukotvená), tak to hraje o dost lépe.
No tomu klepání a "nafukování" plechu kufru si myslim, že by se právě dalo předejít bud tim bassreflexem nebo vykroužením díry pro celej reprák. Už aby bylo teplo abych se do toho pustil. Nebo se taky dá koupit free air subwoofer, ke kterýmu neni potřeba žádná bedna, je dělanej na to aby basoval bez ní a tim se ušetří spousta místa když se přivrtá přímo do plata nebo na zadní plechovou stěnu za sedačkama....