E39/2001 525 nafta - někdy (čím dál častěji, poslední 3 dny téměř pořád), otočím klíčkem, startér točí, ale ne a ne nastartovat. Někdy to chytí napotřetí, někdy točím i 5 minut, než to naskočí.
Jakmile to naskočí, auto jede bez jakýchkoli problémů do doby, než zastavím a vypnu klíček. Jakmile poté (klidně ihned po vypnutí) chci nastartovat, opakuje se to znova.
Nafty mam tak 50 litru, common rail.
Puvodne jsem myslel, za to muze byt blbou naftou, ale zacalo se to projevovat pred poslednim tankovanim, takze tim to snad nebude (pri jizde je to ok).
A když zapneš klíček sepnou ti pod. čerpadla? jedno je pod sedačkou řidiče a jedno pod zadní lavicí v nádrži na pravý straně? Když odpojíš hadičku nafty před naftovým filtrem a zapneš klíček, tak ti z ní musí začít týct nafta.
Tak to ted nevim, podivam se rano, ale myslim si, ze ano, protoze kdyz to nechyta, tak strasne smrdi nafta a jak to chyti, tak vyleti z vyfuku dymova clona...
Tak skus ráno zkontrolovat ty čerpadla jestli podávaj naftu. A jestli budeš odpojovat tu hadičku před filtrem, tak zkoukni jestli ti teče nafta plynule nebo s bublinkama nebo pjenou, to by si pak přisávalo někde vzduch. Pár lidem se něco podobnýho stalo a bylo to blbý těsnění na jednom spoji v nádrži přisávalo si to vzduch a padala jim nafta. Ale to by bylo znát nejspíš i za jízdy.
Tak už jsem v koncích, byl jsem na diagnostice v servise a nic, podle diagnostiky je všechno ok.
Zjistili, že něco odpojuje občas vstřiky, ale netuší, co to může dělat. Nejhorší je, že to dělá občas, tj. dvakrát nastartuju v pohodě a po třetí pět minut točím, než to naskočí.
Nové info - čídlo na klice ani vačce to není, po testovací výměně to stále nechytá. Může to být řídící jednotka motoru? Na kolik vyjde taková sranda?
Mozna blbla otazka, ale za to nic nedam.
Pri pokusu nastartovat to da naftu jen chvilku a pak uz ne (odpoji to vstriky). Muze to byt imoblizer? Jak se na E39 chova, pokud chci nastartovat a imobilizer je odpojeny? Toci to, nebo to ani netoci?
Zkusim jeste druhy klic, ale moc sanci si nedavam...
Jak si přišel na to že to dává naftu jen chvilku? Na diagnostyce? Nebo si skoušel odpojit tu hadičku před filtrem? Protože když zapneš klýček tak ti to čerpadlo natlakuje soustavu a po chvíly pak vypne a sepne až zase nastartuješ a pak běží dokud to nezdechneš. Pokud se nemílim.
Na to prisli v servisu, pry vstriky davaji naftu jen chvilku (a nekdy ani ne vsechny) a pak se odpoji. Tlaky jsou v poradku, zhavice jsou nove pul roku, elektrika podle nich ok, diagnostika nehlasi nic a presto nestartuje a jen toci (ted je to tak jednou nastartuju, jednou ne - nezavisle na tom, jestli je studeny motor nebo zahraty).
Podle nich ti muze delat imobilizer (nesparuje se s klickem), jen si nejsem jisty, jestli by to tocilo.
Ale to by ti podle mě nešli všechny vstřiky a ne, že ti někdy odpojí třeba jen čtiři. Jestli nebudou KO právě ty vstřiky. Někde sem tu čet, že měl někdo taky problémy se startama atd myslim na 530D a nakonec měl všechny vstřiky KO
Mozna jsem to blbe napsal - kdyz to odpoji, tak odpoji vsechny. Nekdy se stane, ze do odpojeni jdou jen 4 a ostatni nemaji ani sanci cokoliv pustit a uz je to odpojene.