Chlapi, jak poznám, že mi odcházej vstřikovače?
1. černej dým z vejfuku
2. větší spotřeba
3. menší výkon
4. nepravidelný otáčky na volnoběh
5. špatný starty
Je ještě něco? Protože pozoruju asi trošku úbytek výkonu na BMW e39 touring 530d (142kW, 2001), případně, co by ten sníženej výkon mohlo dělat? Není to moc znatelný, ale chci to řešit zavčas, aby nedošlo k nějakýmu provaru
nech si změřit dopravní čerpadlo pod podlahou, padá výkon hlavně na vyšší točky.Mě to tak dělalo. Zajdi na diagnostiku a víš, na čem jseš. vstřik by ti asi udělal větší neplechu než jen strátu výkonu...
Jojo, skočím do diesel servisu na diagnostiku, ať sjedou registr závad, dík.
Ty vstřiky mě zajímaj spíš pro jistotu, jaký jsou příznaky. Je tam ještě něco, nebo jnom to, co jsem vyjmenoval?
Podle mne se vadný vstřik projevý nejvíc při volnoběžných otáčkách,bez přidávání plynu,chod je nepravidelný a většinou se celý auto jakoby lehounce chvějě.
Co mám já zkušenost tak spíše poslechově a k tomu ty lehounký vibrace celého auta.Otáčky mohou lehce kolísat,ale není to tak,že by lítal otáčkoměr nahoru-dolu,leda,že by byl už dost kaput.V tomto případě se jasně projevý citelné snížení výkonu,nárůst spotřeby a kouřivost-černý kouř,nespálené palivo v důsledku špatného rozprášení paliva ve spalovacím prostoru.
Nejvíc to bylo znát v akceleraci mezi rychlostí 90-120km/h,ta pružnost tam prostě nebyla jako je teď,možná placebo efekt,fakt bych za to ruku do ohně nedal.A hlavně bylo to vše spojeno s podstatně větší kouřivostí než bylo zvykem.Pokud není orig.zahnutá koncovka tak není problém tenhle jev bez problému pozorovat ve zpětném zrcátku.Po výměně chod motoru prostě jiný,tišší a celkově klidnější,opět se bavím o stavu motoru ve volnoběžných otáčkách.
Nevím kde hledat kvalitnější naftu v čechách,toto řeším,nebo si aspoň myslím,přidáváním aditiva při každém tankování.Jak dlouho jsem to pozoroval?Věř mi že dlouho ne,ty lehký vibrace a divnej zvuk jinak celkem pěkného zvuku R6 v naftě mě doháněli k šílenství.
no ja jezdim v posledni dobe jen s vervou od benziny. ted jsem zase dotankovaval nekde mimo a bud je to fakt placebo, nebo to auto proste tolik nejede. nekdy to zmerim
Tak já mám auto teprve krátce, ale řekl bych, že třílitr by měl jet ještě líp . Jinak jezdím pouze na Vervu + VIF super diesel aditiv. Každopádně až se vyhrabu z chřipky, tak sjedu na diagnostiku a uvidíme.
Verva už v sobě nějaký aditiva má...myslim že je zbytečný je tam dolejvat.. je vozená z rakouska, a tam do nafty nesměj dávat tolik biohnusu...takže je u nás v čr asi nejlepší