Tak ještě sem tu 530ku nekoupil a už se mi něco nezdá

po nastartování byl zezadu slyšet kompresorek niva. Auto se malinko zvedlo...a pak to ztichlo..ale na palubce pořád svítí kontrolka s autíčkem a šipkama...předpokládám, že to bude k Nivu..co je špatně? když sme dva sedli dozadu, tak se zas ozval kompresor..trochu se to zvedlo, ale furt to svítilo.
Pak ještě na motoru je uplně vpředu nalejvací otvor na nějakej oej - je na něm ATF oil only...co to je? Je to k předehřevu? V motoru je štítek od Webasta..ale nevypadá že by tam bylo..podle kámoše by to měl bejt nějakej automatickej předehřev, že po nastartování to přihřejvá vodu...ale jen po nastartování.
Pak by mě zajímalo, jak moc máte měkkej střed volantu - airbag..tenhle uplně pruží a vypadá, že je kuchlej..je tam extra M volant a řadička, tak je možný že tam neni... svítí bag.
Další věc...teploměr ukazuje -40stupňů

jak se to dá opravit??
Pak mě zarazilo...chladící kapalina byla uplně černá a přišlo mi že mastná...ale žádnej šlem..nic..jak jinak bych poznal olej ve vodě??
Po chcípnutí v motoru něco píská..jako větrák..ale klima je vypnutá..jde to od levýho - řidičova vzduchovýho filtru...co to je??
A poslední věc...pod nádobkou na vodu do ostřikovačů je další nádoba-směrem ke světlu s nějakym saponátem či s čim...co to je??
Snad to sou všechno jen banalitky...ale radši se ptám..