Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Žárovka do parkovacích světel e39-01
Potřebuju radu. Nesvítily obě přední žárovky v kroužcích angel eyes. Obě jsem vydělal prostříkl sprejem na kontakty a jedna se zničeho nic rozsvítila
ale druhá ani prd. Potřeboval bych poradit, jak vytáhnout žárovku z patice, pokud to jde? Může být chyba třeba v kabeláži? Jde sehnat ta maličká žárovička nebo je potřeba koupit celý ten bazmek co vypadá z boku jak L? chci origo, žádné pojebané LEDky. dík za rady

-
-
- Klubové ID: 989
Docela rozporuplná odpověď.
Takže. Na zkoušku přepoj svítící žárovičku na druhý kabel - tím vyloučíš kabeláž. V BMW se to opravdu prodává celé za nesmysl. Žárovička opravdu vyndat lze, ostatně je tu o tom celé vlákno (tak hledej), hlavně sežeň 10W s cumflíky proti sobě. Dělají se totiž ještě 5W a ty je mají pootočené a bez úprav tan nejde dát a i pak to svítí málo. No a pak je to "obyč" bajonet na pootočení. Jedinej problém je, že ty držáčky "cumflíky" na žárovce mají vetší rozteč naž díra v parabolce takže i po "odjištění" ta žárovka nejde vyndat. To vyřešíš propilováním miniaturní drážky ho hranky a pak to vyndáš a vyměníš. Žárovka je 12V 10W mají, nebo měli, je určo v Elitu pod kódem Elit 58560 a stojí do 100kč.

No, ja když jsem tu patici vyndaval, tak jsem taky zlomil jeden ten boční nálitek, protože jsem myslel, že se to má za ty packy zmáčknout a povytočit. Tak jsem to pak taky přilepil, ale do týdne jsem koupil novou celou patici, prostě jsem chtěl novou, ne lepenou. Je to teda dost drahý, čekal jsem maximálně 300, ale tak teď už vím jak na to, tak se mi to nestane 

takže jsem to zase rozdělal povexloval všechno se svším (patice i žárovky) takže původně svítilo pravé a nesvítilo levé. prohodil jsem patice i s žárovkama a nesvítilo nic. pak jsme to vrátil a kupodivu zase nesvítilo nic
tak jsem prohodil už jen žárovky a zase nic. když jsem všechno vrátil do původního stavu, zase nesvítilo nic. to už jsem byl na tu bavorskou ku*vu nasraný jak prase. když jsem ale zasunul patice do světla, tak se to pravé rozsvítilo. možná je to na nějaké heslo, které neznám
každopádně žárovky mají vlákna vpohodě. tak to vypadá že chyba bude asi v kabeláži. když by někdo nevěděl, jak vydělat tu žárovičku tak se musí trošku zatlačit a zatočit proti směru hodinových ručiček. asi budu muset najít nějakého elekrikáře

přesně tak, ta žárovka je k méme velkému údivu k sehnání ve většině kamenných obchodů s autodílama, platil jsem za ni v průměru cca 85 korun, takže zlodějiny v tradičním BMW stylu (za 500 a víc) rozhodně nepodporuju. Už mě odešla tuším třikrát za čtyři roky, takže praxi s její výměnou mám docela slušnouLLuKKi píše:V ACI mají tu žárovku,cca 80Kč

Vyřešil jsem jak ji solidně a přitom rychle vybrat z objímky a nakonec jsem zvolil řešení tvrdé gumové hadičky s průměrem cca 1cm (aby ta špička na žárovce zalezla do vnitřní díry té hadice), a pak už jen zatlačím a pootočím a žárovka vyleze ven. Opačná montáž pak stejným stylem.
LEDky docela dobrý
http://www.youtube.com/watch?v=8bCBmtH0 ... re=related
Dobrý jsou ale stojí asi 1500 na netu. Ale bral bych je.... nebaví mě měnit každý půlrok nový halogeny... dýl mě totiž nevydrží!!
...jinak si ted asi seženu aspoń 15W žárovky aby to svítilo víc!!! Ve starších příspěvcích se to řešilo a vypadá to že to světlům neškodí. Třeba vydrží žárovky déle než půl roku...
...jinak si ted asi seženu aspoń 15W žárovky aby to svítilo víc!!! Ve starších příspěvcích se to řešilo a vypadá to že to světlům neškodí. Třeba vydrží žárovky déle než půl roku...
LEDky docela dobrý
Koukněte na to video a tam je i odkaz na HID Angel eyes, to vypadá super, daleko líp než LED, či silnější halogen. Mimochodem, silnější halogen jsem řešil já, místo 10W mám 20W a 2x víc to nesvítí. Kdyby někdo uměl HID, to bych bral!!!
Koukněte na to video a tam je i odkaz na HID Angel eyes, to vypadá super, daleko líp než LED, či silnější halogen. Mimochodem, silnější halogen jsem řešil já, místo 10W mám 20W a 2x víc to nesvítí. Kdyby někdo uměl HID, to bych bral!!!