Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e34 TDS kontrolka opotřebení desiček

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepicek

#1 Příspěvek od pepicek »

Zdravim rozsvítila se mi kontrolka na opotřebení destiček,tak jsem koupil nové,ale zbytečně ojeté nebyly,tak jsem i přesto vyměnil ty čidla na opotřbení,ale svítí to pořád,kapalina také v poho.Co s tím????????
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

to jsem taky řešil, měřil jsem kabely,spojoval jsem a rozpojoval kablíky ze starejch desek a nic, nakonec jsem vzteky vyndal žárovku,stejně přes alukola je na desky vidět
pepicek

#3 Příspěvek od pepicek »

no ja už tu žárovku taky asi vytrhnu,ale stejně by mě zajímalo kde se ta závada skrejvá.
radokrno

#4 Příspěvek od radokrno »

já mám opačný dotaz při zapnutí ,tedy otočením klíčku do polohy 2 se indikují testují kontrolky..je mezi nimy i tato??nejsem si jist...pokud ne tak jsem idiot protože když jsem řešil podsvícení palubky(chyby v žárovce)nepodival jsem se na ostatní konkrétně na tuhle ,jestli ji nějská chytrá hlava nevytahla...a když jsem měnil zadní kotouče kde desky mám v plánu měnit až příští měsíc,,maj zhruba 8mm,,nepodival jsem se jak je na tom čidlo...proto mne zajímá ten indikátor,,jestli ho někdo třeba jen nespojil po prodření..ach jo ??asi si tam budu muset zaběhnout..kurna...neví někdo takhle na rychlo jestli se to po otočení klíčku taky zobrazuje,,nebo jen ABS air bag atd....ale indikátor opotřebení destiček ne?
radokrno

#5 Příspěvek od radokrno »

u 36 se to po otočení klíčku zobrazilo ale pak to zmizlo,,tak jak mělo...aleani po dvou letech si tohle nepamatuju..jde to všechno holt pomalu ale jistě,najednou to nejde. :? a když už jsme u toho kterou pak značku desek by mi někdo doporučil ,,kotouče jsem sehnal brembo nedrážkovaný za 800kč,na co drážkovaný na zadek..tady mi je někdo nabízel 1300kč.indikátor vemu ATE na tom nesxhudnu ani nevyrvu vlasy za šunku.
radokrno

#6 Příspěvek od radokrno »

kontrolka tam je a zhasne ,což je dobrý :D ,tak doufejme ,že je vše ok no...podle mě je vytahování žároviček kravina,,mělo by to po pár kilometrech zhasnout samo...nebo zkusit diagnostiku a smáznout chybu..a mělo by to být ok.
beny-maser

#7 Příspěvek od beny-maser »

já jsem s tím byl i v servisu ne tedy přímo s destičkama ,ale načtený to měli a svítilo mi to furt,nevím kde byla chyba,je jasný že kdyby to záleželo jen na senzoru, že bych ho koupil,ale nemohl jsem to zaboha rozchodit.tak nakonec jsem zkončil u žárovky a byl klid.
Jinak momentálně mi z ničeho nic zhasíná celá přístrojovka(mám tu i topík) a nejsem schopnej přijít na to proč.
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZaK »

Pokud cvakneš čidlo a spojíš kabely (u obou čidel) , tak musí přestat svítit. pokud tím spojem brnkneš o kostru kontrolka svítí, nebo se rozsvítí na nějakou dobu. V praxi je to tak , že když sjedeš desky na určitou mez, tak se ti kontakt dotkne pouze při brždění a po chvíli kontrolka zhasne. Až to přebrzdíš a kontak se předře, tak pak to svítí furt. Tím že ho odpojíš nic nevyřešíš, protože obvod je furt rozpojený a kontrolka bude svítit dál.
beny-maser

#9 Příspěvek od beny-maser »

já jsem zkoušel dráty spojit, rozpojit a stejně nic,kontroloval jsem jestli není nic prodřenýho a taky nic, byl to dlouhej proces než jsem to definitivně vzdal,
vím že na dvouch drátech nic není a teoreticky to je srašně jednoduchý, ale v praxi jsem to nebyl schopnej rozchodit ani za zlatý tele a to jsem projížděl drát po drátu
ale zase je fakt že jsem neměl spojenej předek a zadek společně,tak jestli nakonec nebyla chyba jen ve snímačích,s rozsvícenejma deskama jsem to už koupil
pepicek

#10 Příspěvek od pepicek »

Já jsem vyřadil obě čidla a drátkama jsem to propojil na tvrdo a svítí pořád,ze začádku když jsem vyměnil ty čidla tak to opravdu fungovalo tak že to zhaslo jak mělo,potom to zhasínalo nepravidelně a ted to svítí pořád.jako když odcházeko pomalu někde něco jinýho a né ty čidla.Nevím jesti to jde přez nejaké relé nebo to jde na tvrdo,jestli tam nějaký relé je tak nevíte někdo kde? :cry:
radokrno

#11 Příspěvek od radokrno »

diagnostika to musí smáznout...
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZaK »

radokrno píše:diagnostika to musí smáznout...

Mám m50b20 bez CC . Nemazal jsem nic. Jezdil jsem bez čidel nějakou dobu, protože jsem tehdy netušil že nejsou součástí desek. Pak jsem laboroval jak to je vůbec dělané a jak to fakčí. Může být zaoxidovaný konektor ...
pepicek

#13 Příspěvek od pepicek »

přes diagnostiku jsem si myslel že to pujde a prej to s tim nema nic společného jde to prej bez počítaču,ale ser...mě to taková banalita a věc ,která má člověku pomáhat a taková zrada.Kluci jde to na tvrdo nebo přez nějaké relé ví to někdo??????
mocuryamater

#14 Příspěvek od mocuryamater »

doporučuju hejbat s tím kablíkem dokud to nezhasne včera jsem to taky absolovoval, podotýkám že tento problém řeším vždy po výměně destiček. Tak znovu opakuji- hejbat za kablík a ono to až najdete náhodou správnou polohu zhasne.
radokrno

#15 Příspěvek od radokrno »

tak jsem měnil zaddní desky a při vatahování čidla které eště nabylo prodřené ,mi kosek praskl.tak jsem ho musel odpojit a pak vytahnout ale i potom co jsem ho trochu prasklé vrátil a zpojil konektor ,svítí.doufám že až vyměním zítra čidlo tak to po 500 metrech zhasne a nebudu muset laborovat nebo to smáznout diagnostikou.
mělo by to i potom co se to rozpojí a znovu spojí po určitejch metrech zhasnout.
jak moc musí být to čidlo prodřené aby to bylo jakoby rozpojené.stačí dejme tomu mírné prodření?
radokrno

#16 Příspěvek od radokrno »

vše ok po výměně čidla zhaslo čidlo po 20 metrech :wink:
Odpovědět