Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 - DO, nevím k čemu... Alarm?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ThatsMe

#1 Příspěvek od ThatsMe »

Zdravím zkušené. :)
Mám k autu dálku a nevím, k čemu by mi měla sloužit.
Foto je tady, nejde mi sem vložit.

Podle ETK by mělo jít o DO k alarmu, našel jsem ho tady, zřejmě tady, taky tady a tady. Čtyřikrát v ETK, a stejně nevím nic. :) Zkoušel jsem to i googlit, taky nic.

Zajímalo by mě, k čemu to slouží, jak to funguje, kde to má přijímač na autě a jde-li o alarm (jakože zřejmě ano), kde to má ostatní komponenty. Je fakt, že jsem žádné moduly ještě nehledal, ale čekal bych aspoň nějakou sirénu, ani tu jsem nikde neviděl. A ať mačkám, jak mačkám, nic se neděje.

No, a proč se tak blbě ptám, když sám vidím, že podle ETK to patří k alarmu? :) Páč jsem z manuálu nějak pochopil, že alarm, je-li tovární, by se měl aktivovat zamčením auta, tedy jedna dálka v klíčku na zámek i alarm zároveň.
No, pokud to původnímu majiteli nesloužilo jen jako přívěšek a podaří se mi to rozchodit, je nějaká šance, že by šlo funkce těch dvou dálek sloučit jen do dálky v klíčku? Páč přece nebudu auto vyšší střední třídy zamykat dvěma tlačítky... :) Díky za informace. L
ajfel
Klubové ID: 321

#2 Příspěvek od ajfel »

u starsiho IR systemu byl prijimac u zpetneho zrcatka, nejaky modul byl baterky pod zadnim sedadle, ale ja nesehnal ovladac, tak jsem to nikdy dalkove nerozchodil.
aktivace je i klickem v zamku. pootocit o 45 st. je zamceni, o 90st zamceni + alarm. jako sirenu to pouziva klakson. prerusovane to troubi.
Tendr520i

#3 Příspěvek od Tendr520i »

Já mám tu samou mačkací věc. Normálně šedým odemykám a červeným zamykám, alarm tam mám taky, ale ještě se mi nepodařilo ho aktivovat ať s autem dělám cokoli, u stínítek mám nějaky asi pohybový senzory, v motorovym prostoru klakson kterej má zezadu zámek, od kterýho nemám klíč, tak je možná vyřazenej, ale aspoň blikat vystražnýma by to dle mě mělo, ale nedělá to nic, to můžu s autem hejbat, kopat do něj, tahat za kliku a já nevím co ještě a ten alarm se nespustí. Takže neporadim :D
Ale taky by mě zajímalo jak to je... Bliká mi tam dioda na palubce když zamknu červeným na dálce, ale to je tak vše...
ThatsMe

#4 Příspěvek od ThatsMe »

Na zrcátku cosi je, ale tam je i přijímač na klíč, takže nevím, u stínítek nic, klaksony klasicky pod čumákem a u baterky jsem zahlídl jen modul airbagů. A zamykání alá Ajfel :) mi nefunguje, klíčem jde otočit jen o 45° na obě strany... Pak je zajímavé, že když auto jakkoli zamknu, po odemčení klíčem zůstane řidičův zamykací kolík zapadnutý. Dveře jsou ale odemčené. To je ale asi spíš chyba než že by to spolu souviselo, co?...

Dál jsem nahlížel do manuálu a zjistil jsem, že mi to funguje trochu jinak... Tam se píše odemykat/zamykat kulatým, mech. závora/alarm obdelníčkovým tlačítkem.
Já zamykám kulatým, ale odemykám obdelníčkovým. A nic jiného to neumí, teda umí to ještě dojezdy. Tak nevím...
ThatsMe

#5 Příspěvek od ThatsMe »

Koupil jsem do toho ovladače novou baterku. Tuší někdo, jak to spárovat?
(Když tam baterku strčím, dioda svítí, dokud nezmáčknu OFF.)
ThatsMe

#6 Příspěvek od ThatsMe »

Ne-e? :)
ThatsMe

#7 Příspěvek od ThatsMe »

Sakra, nikdo nic? Zapeklité... :?
pazda
Klubové ID: 1432
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pazda »

tohle neni original BMW, takze budes muset najit manual primo od vyrobce toho systemu a podle toho to naparovat.

Tendr520i: vyzkouset alarm muzes treba tak, ze si stahnes okno zamknes auto a akorat si vytahnes cudlik a otevres dvere.. pripadne chytnes za kliku zevnitr.
ThatsMe

#9 Příspěvek od ThatsMe »

Je to originál, je to v ETK. Nahoře jsem dával odkazy. Teda originál - stejně jako dálka v klíčku od Siemens, audio od Bavarie či Nokie, tažné od Westfalie nebo 60% auta od Bosche. Takže by měl existovat i nějaký manuál od BMW...
pazda
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od pazda »

ja mam taky BOSCH system ktery byl montovany v roce kdy jeste nebyl system integrovany v klicku. Problem je v tom, ze stale je to system treti strany a navod k tomu prave od vyroce tohoto zarizeni a nikoliv od BMW.
ThatsMe

#11 Příspěvek od ThatsMe »

Já jsem to myslel tak, že např. návod k dálce v klíčku je součástí manuálu k E34, a třeba k tažnému jakožto produktu třetí strany, nicméně montovaného při výrobě, mám zvlášť manuál, který byl dodán s autem. A tak nějak bych si představoval i manuál k této dálce. Nebyla to sice základní výbava, ale jako příplatková by měla být dodávána s nějakou brožurkou, a tu někdo přece musí mít! :)
pazda
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pazda »

Urcite k tomu navod byl, ale vsadim boty, ze byl zvlast a nebyl soucasti klasickeho navodu k E34 ;-)
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od RuDoSh »

Ja jsem to mel na e34 taky. Ale nic jsem s tim resit myslim nemusel. Normalne to fungovalo (zamykani a odemykani na dalku).
Filozof
Klubové ID: 1044

#14 Příspěvek od Filozof »

Mám taky klíček s alarmem k E34.
Pokud zamknu a dám alarm tak pak se stačí dostat náhradním klíčem do auta a začne ihned řvát.
Pokud otevřu kapotu - ihned spustí alarm.
Pokud otevřu kufr klíčkem spustí alarm a siréna orig.
Pokud by mi chtěl někdo odtáhnout auto - spustí alarm.
Plus zakódování motorového prostoru nelze nastartovat. BC - CODE .

a ještě jsem určitě něco zapomněl. :-)

mrkni se tady určitě něco najdeš.

http://www.e38.org/e34/

tady jsem našel jeden alarm co montovali do BMW origo.
Je to ono ? Nevim jak ten tvuj vypadá ...

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/151052
Odpovědět