Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Facelift e60
Zdravim!Fakt jsem hledal vsude mozne,je mi divny,ze by se na to jeste nikdo neptal...Jaky je rozdil mezi faceliftem a pred na e60,od kdy presne je facelift? A jeste jake mate zkusenosti s 530d,170kw,rok v.cca od 2007? prodal jsem svoje BMW525d2002 a chtel bych si koupit e60,ale nemuzu nikde narazit na informace a hlavne neocenitelne zkusenosti uzivatelu..Moc diky za jakekoliv info!! Telda.
Ahoj.rozdil je ve svetlech jak ve predu tak vzadu ale skoro neznatelny,myslim ze i nejake detaily na naraznicich.pak v motorech,maji o neco vetsi vykon napr. 530d 170kw na 173kw apod.
to je tak asi vse co vim
jinak mam 530d 170kw 2006 a maximalni spokojenost.a po vytazeni tkz. špuntu "filtru pev.castic" a chipu(255ps 614kroutak) i lepsi svezeni.neni uz tak tezkopadny rozjezd
to je tak asi vse co vim

jinak mam 530d 170kw 2006 a maximalni spokojenost.a po vytazeni tkz. špuntu "filtru pev.castic" a chipu(255ps 614kroutak) i lepsi svezeni.neni uz tak tezkopadny rozjezd

-
- Kontaktovat uživatele:
mara píše:Ahoj.rozdil je ve svetlech jak ve predu tak vzadu ale skoro neznatelny,myslim ze i nejake detaily na naraznicich.pak v motorech,maji o neco vetsi vykon napr. 530d 170kw na 173kw apod.
to je tak asi vse co vim![]()
Ahoj, mám E60 sice jenom 160kw, ale uvažuji taky o čipu... když sis nechal odstranit ten filtr pevných částic nekouří ti to víc ? Asik ho mám takly na autě vůbec nevím:-D
daval jsem odkaz s fotkama k tomuto tematu: partikel filter na strane 1.
Jinak obnasi to mech.odstraneni filtru v servise a softwerove odstraneni z ridici jednotky aby auto neprovadelo cisteni a nehlasilo chybu.
Jinak me to stalo 12500kc coz oproti cene noveho filtru cca 40tis je super a jeste ti to auto jede lepe.Najdi si na internetu o tomto tematu stranky,je jich hodne!a po precteni si ho vyndas doprovolne
Jinak obnasi to mech.odstraneni filtru v servise a softwerove odstraneni z ridici jednotky aby auto neprovadelo cisteni a nehlasilo chybu.
Jinak me to stalo 12500kc coz oproti cene noveho filtru cca 40tis je super a jeste ti to auto jede lepe.Najdi si na internetu o tomto tematu stranky,je jich hodne!a po precteni si ho vyndas doprovolne

-
- Kontaktovat uživatele:
mara píše:daval jsem odkaz s fotkama k tomuto tematu: partikel filter na strane 1.
Moc díky.... jdu číst

Diky za odpovedi,takze jestli to chapu spravne,faceliftovy zmeny jsou celkem zanedbatelny,nic zasadniho..?v tech novejsich rocnicich bude zrejme filtr pev.castic asi uz v kazdem aute jako zaklad?Skoda,ze to nejde jen jednoduse vyskubnout,nacpat tam rouru a cidla ustrihat..Nevite nekdo od kdy je facelift?
-
S těmi facelifty u E60 je to složité. V březnu 2007 sice přišel facelift vizuální (jiná přední a zadní světla, podle mého názoru o dost hezčí a modernější), lepší madla předních dveří, startování tlačítkem a řadící páka tzv. "kobra". Jenže v březnu 2007 motor zůstal na 170kW, o několik měsíců později byl modernizován na posunut na 173kW. Myslím, že tak 2008 a dál už jsou jen 173kW. Mluvím tedy samozřejmě o 530D.
Přehledně zde (poslední fotka se týká jen tvaru a typu řadící páky, interiér jest tuším sedmička nebo F10):
Přehledně zde (poslední fotka se týká jen tvaru a typu řadící páky, interiér jest tuším sedmička nebo F10):
- Přílohy
-
- bmw e60 before and after facelift low.jpg (180.45 KiB) Zobrazeno 128 x
caknakis píše:Pokud už facelift, tak bych se rozhodně zajímal o rok 2008. Nevím přesně který měsíc, ale tehdy BMW plošně zavedlo program Efficent Dynamics a je to celkem znát na spotřebě.
Efficient Dynamics ... čéče nevím nevím .. nemohu soudit. Ale u takové 130i se to prý moc nevyplatilo. Viz. link:
http://pjanda.blog.autorevue.cz/bmw-130 ... t-legendu/
-
Jo FL byl asi od 3/07 ale tam ještě byla stará převodovka, kobra se začala dávat asi až od 5/07. další změna je jinej přední nárazník,světla P a Z zanedbatelný rozdíl, motor 2.5 D už je 3.0 D s nižším výkonem 145KW, 3.0D má 173KW, hlavní rozdíl je interiér - vypadá o dost lépe a je i lepší materiál, lepší navi i v základu atd
-
- Kontaktovat uživatele:
Martas99 píše:Jo FL byl asi od 3/07 ale tam ještě byla stará převodovka, kobra se začala dávat asi až od 5/07. další změna je jinej přední nárazník,světla P a Z zanedbatelný rozdíl, motor 2.5 D už je 3.0 D s nižším výkonem 145KW, 3.0D má 173KW, hlavní rozdíl je interiér - vypadá o dost lépe a je i lepší materiál, lepší navi i v základu atd
Rozdíl převodovky byl jenom v ovladací páce ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Martas99 píše:Ne, převodovka je úplně jiná, ta co tam byla předtím FL tak ta se dávala asi už od E39, tohle je úplně nová skřín a co jsem slyšel tak je to docela velký rozdíl v řazení
Aha, já mám totiž E60 před FL a myslel jsem že tam je už nová skříň od ZF. protože v E39 je ještě 5-ti rychlostní GM, ale v E60 je už 6-ti rychlostní...teda pomkud se nepletu.