Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výměna zadní nápravnice 524 e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hansian

#1 Příspěvek od Hansian »

zdravím... nemáte někdo zkušenost s výměnou zadní nápravnice aby stím bylo co nejmín práce?... a jestli na 524td pásne z 525 tds?...díky za rady
beny-maser

#2 Příspěvek od beny-maser »

Jestli je zadní náprava z tds s 524td stejná nevím já měl vždy jen tds,ale stejná by být měla.
Já jednou měnil silembloky zadní nápravy(uložení do kastle a byl to fakt vopruz. O tom že se dá nápravnice vyndat,aby to bylo málo práce si můžeš nechat jen zdát. Jediný co ti může hodně pomoct je dvousloupovej zvedák,protože dělat to na zemi nebo nad kanálem stojí taky hodně za h....
Proč jí měníš? Jestli máš špatný jenom silembloky, tak ty se daj docela dobře udělat i na autě.
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZaK »

O těch silentblocích bych si to rád poslechl. Jednak ty co drží nápravnici v kastli a jednak nápravnice vs. ramena. Čeká mě to, protože to nehorázně mlátí, vrzgá a celý zadek plave. Každý mě od toho odrazuje a nikdo ze známých mechaniků mi to nechce udělat, že je to prý velmi náročné, ale nikdo mi nedokáže říct proč :?: .
beny-maser

#4 Příspěvek od beny-maser »

když budeš hledat je to tady mockrát zmiňované,bez spešl stahováků se ty silenbloky hodně špatně dostávají ven i dovnitř. obrázek stahováku není problém poslat na email.
ViktorDDD

#5 Příspěvek od ViktorDDD »

za plávanie, mlátenie môžu veľké silentbloky nápravnice, uloženia tlmičov, za vŕzganie zasa tie "osmičky" na ramenách, tie osmičky je radosť meniť, len 2šruby, uloženie tlmičov tiež pohoda, veľký silentblok nápravy je trochu ťažšie vymeniť, treba medzi silentblok a karosériu vložiť vhodný predmet, napr. veľký orech aspoň 22 z goly a nápravnicu dvíhať pritom ohrievať plameňom alebo teplovzdušnou a silentblok sa pekne vysunie, robil som to na jame s bežným domácim vybavením a jedna strana cca hodinka a pol práce
pragdejf

#6 Příspěvek od pragdejf »

je dobrý rovnou udelat osu celou, takze i kosti stabliku a silac k diffu. prosta vymena napravnice nic neresi. jo a mechosi se kroutej pro to, ze slyseli hruzyplny historky od nakyho hadraka, kerej menil silace naprvnice na E39 touring.

vymena napravnice= vejfuk ven, kardadn ven, diferak ven, proste opruz.

ale pak to bude uplne jiny auto;-)
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZaK »

Osmičky s čepama nápravnice/rameno mám vyměněné, to byla pohodička. Osmičky stbilizátor/rameno, tam se není o čem bavit, to jde i s prstem v nose, ale vzhledem k tomu, že nemám jamu ani zvedák, tak do ostatních jsem se zatím nepouštěl. Na závadu mě upozornili i na technické a je fakt, že než se to začalo projevovat, tak byly jízdní vlastnosti někde jinde. Bohužel zkušenost je taková, že po tom co jsem trefil přední nápravu o pařez , obešel jsem tady tři servisy kde by mi to dali do kupy a všude mě poslali pryč se slovy, že konkrétně u tohodle auta je to strašně složitý, že to je na dlouho a že nejdou sehnat díly a podobné sra*ky. Tak mi nezbylo než si to objednat z netu a jedno hezké odpoledne se stím mrvit před barákem na heveru. Jediná komplikace byl ten přístup, člověk se válí po zemi a nemá se o co pořádně zapřít.
S těma siláčema se taky nikomu nechce drbat, tak si budu muset pomoct sám. Teď je otázka jestli je to fak takový oser jak všichni tvrdí, nebo je to zas jen fáma ...
beny-maser

#8 Příspěvek od beny-maser »

když máš vybavení a hlavně něco čím ty silembloky dostaneš ven a dovnitř tak to celkem jde,ale je to mnohem větší vopruz to dělat před barákem na zemi než předek ten ještě celkem jde(myslím o proti zadku) tam se totiž váliš jenom po zemi
Hansian

#9 Příspěvek od Hansian »

no moc ste mě nepotěšili :D mám venku nápravnici z tds s novejma silemblokama a z tý mojí se ozívaj rány při řazení..
pragdejf

#10 Příspěvek od pragdejf »

gut, tak to si mel rict rovnou, ze mas udelanou druhou napravnici. pak neni co resit, je to sice montovani, ale tohle uz zvladnes sam, nebo ti to prohodej v kazdym aspon trochu normalnim servisu. je to jenom montovani, neni na to potreba zadnej zvlastni talent. pokud teda nekde nepotkas fakt zarezlej sroub a neurves ho;-) akorat rikam, udelej to sakumprask, at od toho mas klid.
Odpovědět