Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vibrace a divný hluk na 5p.st. 540iA E34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
pazda
Klubové ID: 1432
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od pazda »

Tento problem mam uz delsi dobu, ale zatim bez vysledku. Po prerazeni automatu na 5 prevodovy stupen zacnou vibrace, ktere postupne se zvysujicimi se otackami odezni. Po prerazeni toci motor cca 1500ot/min a vibrace ustanou okolo 1900ot/min.

Je to dost neprijemny, tupy hluk a dost citelne vibrace, deje se to pouze pod plynem a je v podstate jedno jak moc je seslaply (staci trochu). Bez plynu nebo pri konstatni rychlosti zadny problem neni. Na jine prevodove stupne opet bez problemu. Automat radi hladce jak ma, ve spravnych otackach a neskube.

Silentbloky prevodovky a stredove ulozeni kardanu jsou nove. Veskere ostatni casti na ktere je videt vypadaji taky OK.

Mam podezreni na zamek hydromenice, opravte me jestli se pletu, ale melo by to byt reseno lamelovou spojkou.. je mozne ji pripadne menit? Vec ktera me zarazi je, ze na vsechny stupne krome 5teho se po pridani plynu v nizkych otackach zvysi otacky na cca 2000ot/min, jen u 5tky se motor "trapi" v 1500ot/min a nenecha menic proklouznout. Prave v tu dobu se objevuje tento problem. Je to normalni?

A vsiml jsem si zajimaveho smradu po delsi ceste prave na 5st. je to podobne jako spalena spojka. Po spouste kilometrech po meste nic takoveho necitim, jen po delsi ceste na 5tku.

jinak sory ze je to tak dlouhy, ale spatne se to popisuje. Snad nekdo bude mit trpelivost to cist a pripadne poradit :oops:
martan
Klubové ID: 1447

#2 Příspěvek od martan »

Měnič má lamelovou spojku a vyměnit se dá. Vypadá to, že by to mohla být ona. Nebo něco v souvislosti s jejím ovládáním. Nevím jak u tvojí převodovky, ale ty novější s A/S zamykaly i 4.stupeň, když jsi jel nějaký čas určitou rychlostí, že to nebylo ještě na zařazení pětky. To jsi nezkoušel, jestli to taky vibruje?
Známý měl utženou lamelu na blokaci měniče, ale spíš se to projevovalo jako škubání...
pazda
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pazda »

Na ctyrku jsem zadny problem nepoznal. Spis to vypada, ze mi zamyka jen petku.
martan

#4 Příspěvek od martan »

Stejně asi nezbývá než navštívit odborníka.
pazda
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pazda »

to je mi jasny, spis jen na co se zamerit :-) nebo jestli mam zacit shanet sestikvalt :-D
ROBi
Klubové ID: 2116
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ROBi »

Uff, úplně stejný problém mám u sebe, dělá to přesně to, co popisuje Pazďa, taky na pětku, taky v těchto otáčkách, akorát asi ne tak moc a nic mi tam nesmrdí. Doufám, že mi to nejde do kytek, to bych asi umřel :) zítra se na to mrkne Horys, ale i tady budu rád za info, co by to mohlo být. Taky se mi to děje delší dobu, ale není to nic výrazného. Pouze při pětce v psaných otáčkách, ale jakmile přidám mírně víc plynu, přestane to. Nikde jinde to nedělá, ani na sportovní režim, ani na manuální, pouze v tom klasickém automatu.
pazda
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pazda »

ROBi píše:....
u me to prestane po pridani vice plynu, bud se zvysi otacky, kde uz to nedela nebo podradi na 4st. A na sportovni rezim se do techto otacek nikdy nedostanu, vzdy mam pres 2tis. Kazdopadne jestli na to Horys prijde tak sem napis zaver ;-) dik
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ROBi »

Máme to skoro úplně stejný, až na to, že já teda nic necítím. Zítra mi to SNAD řekne, kdyžtak dám echo, jak to dopadlo.
martan

#9 Příspěvek od martan »

Jsem taky zvědav, co to bude, kamarádovi to dělá to stejné u 530d. Ale taky mu nic nesmrdí :lol:
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ROBi »

Já jen doufám, že to nebude něco "velkýho" :D koukám, že to má dost lidí, jen nikdo o tom moc nemluví. Je fakt, že jízdě to jinak nijak nevadí a když o tom vím, tak automaticky přišlápnu víc plynu a ono to ty otáčky rovnou přejede a nic se neděje. Takže ten problém se stane jen třeba přítelkyni, která o tom neví :)
pazda
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pazda »

problem je treba u tempomatu, ktery o tom taky "nevi" :-D
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ROBi »

Tak to u mě nehrozí :lol:
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ROBi »

Tak jsem se vrátil od Horyse a aspoň u mě to nic není. Můj problém jsem asi moc "dramatizoval", protože je to prý normální - to mírné zacukání vzniká tím, že se motor a hardyna snaží vyrovnat otáčky (snad jsem to pochopil správně?) - závěr je, že je to normální a běžný u každého automatu a pak ten zvuk - to se vyřeší dáním nějakého vypodložení, kde se to dotýká - novější modely (E60, E90 apod.) to prý už mají z výroby, tyto starší automaty Steptronic v E46 apod. to prý ještě neměli a tím by to mělo být vyřešeno. Bojím se ale, že tobě jsem tím pádem asi moc nepomohl :( každopádně stejně k Horysovi pojedu ještě jednou a když u toho bude, tak se na to prý mrkne a třeba pak budu vědět víc.
pazda
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pazda »

tohle se mi moc nezda. Dela mi to od leta 2009 a auto mam od kvetna 2008. Do te doby naprosto bez problemu. U tebe je to mozna maly zacukani, ale u me je to vazne dost znatelny a znacne neprijemny.
ROBi
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od ROBi »

Právě proto jsem psal, že si myslím, že ti asi moc nepomůžu. U mě je to skoro neznatelný, pokud se na to nesoustředíš, jen příznaky mám skoro stejný. Dělá mi to už od koupi auta, akorát do tý doby, než jsi to sem napsal, tak mě to nenapadlo, že by to byl problém - u Horyse jsem byl za tu dobu několikrát a nikdy nic neříkal, tak jsem to ani neřešil a očividně to asi ani nic moc nebude. Jinak bych očekával, že se to bude např. zhoršovat, ale tady skoro za rok nic, pořád je to stejný a slyšet to je fakt jen když mám vypnuté rádio, jinak ani to ne. No, snad to nebudeš mít nic hroznýho a vyřeší se to nějak jednoduše...
Odpovědět