Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Po výměně baterky nejde přístrojovka a blinkry - pojistky OK

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
cmelak

#1 Příspěvek od cmelak »

Včera jsem měl KO baterku, dneska ji vyndám, dám místo toho baterku která je OK, tu KO nabiju, porád všechno v autě funguje, po nabití prohodim a hle, nejde tachometr, ukazatel paliva, spotřeby, teploty, přestalo mi svítit žhavení, a MID displej na přístrojovce.

Říkám si, že to nemůže být nic jínýho než pojistky ale i když všechny pojistky zkontroluju, jak v kufru tak pod palubovkou (i propípáním multimetru) tak závada stále nenalezena. Potom mě už ale nic nenapadá čím by to mohlo bejt, na autě mi nešlo před tímto i víc věcí (rádio, tempomat, vytápění zadního okna, ABS/ASC, airbag) ale tohle už je trochu moc. Připadá mi že mi od koupi auta na tom pomalu postupně začíná odcházet úplně všechno..

Vzal jsem si i papír s českým označením pojistek který na co jsou ale ani to neodpovídá, však posuďte sami jestli tam těch pojistek nemám nějak málo, třeba podle papíru je pozice 66 výhřev zadního okna, to tam však reálně vůbec nemám, ani zapojené ty patice do které se strčí pojistka.

Obrázek
Obrázek
Čeština do BMW, MK4, CCC, CIC, Aktualizace navigace 2019, Odblok TV/DVD
libovka

#2 Příspěvek od libovka »

Odpoj baterku a kontakty vedoucí do auta mezi sebou propoj.Tím se auto resetuje.Pak znovu připoj na baterku.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Snejk »

to co popisujes je klasicka chyba sbernice... to multimetrem na pojistkach fakt nenajdes :)
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Snejk »

se s tim nekdy taky musis sebrat a prijet a budes vedet hned a vsechno :)
cmelak

#5 Příspěvek od cmelak »

Snejk píše:se s tim nekdy taky musis sebrat a prijet a budes vedet hned a vsechno :)

To by si mi ale taky někdy musel odpovědět na SZ který jsem ti poslal :) Rád bych zajel a věděl hned a všechno.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Snejk »

se sz je to spatny vzdyt sme si tehda volali celkem uspesne :D
cmelak

#7 Příspěvek od cmelak »

Tak kdy můžu přijet? Můžu pozítří po 14.00 hod.
mravenec

#8 Příspěvek od mravenec »

Ahoj Snejku mám stejnej problém,těd to sice naskočilo,ale chy to mít v pohodě.Aby se to neopakovalo.Kdyžtak bych se zastavil.Odkud jsi?
neosek

#9 Příspěvek od neosek »

Zdravím všechny,
mám e39, 142kW, 1997 a vyskytl se mi stejný problém jak zde popisujete.
Nedávno mi přestal jít CD Changer (nejde ani vysunout a vůbec nenačte CD), chvíli po tom přestalo hrát rádio (ani se nerozsvítí, vůbec nic) a aby to nebylo všechno, tak na to mi přestali indikovat blinkry v palubce (přitom zvenku normálně svítí, blikají jak mají) ale palubovka je neukazuje a ani nevydává žádný zvuk cvakání jak by měl :(
Kdyby někdo věděl co s tím a věděl si s tím nějaký šikovný elektrikář rady, budu rád.
Děkuji všem.
neosek

#10 Příspěvek od neosek »

Tak dneska sednu do auta, nastartuju a rádio s blinkry v palubovce fungují jak mají, ale hle - nejde ovládání topení, klimy atd... :-/
Jestli někdo příjdete na ten problém nebo se někomu něco podobného stalo tak ať dá vědět.
Předem díky všem
Mishak

#11 Příspěvek od Mishak »

Dnes přestalo hrát radio. Zapne se, přepínaj se stanice, měnič mění placky i tracky, ale nehraje. Myslel jsem, že je to pojistka od zesilovače, ale všechny tři pojistky popsaný jako radio jsou ok...
Snejku, brzo se asi zase uvidíme:), stejně musíme dořešit tu imobilizační věc.
Ale kdyby se to radio povedlo někomu oživit takhle na dálku, tak by to bylo fajn...to ticho v autě je hrozný:)
mravenec

#12 Příspěvek od mravenec »

Ahoj , jak je baterka tak je tam datová sběrnice.když se dává spět baterka tak se do ní štouchne a povytáhnou se vní kontakty.Stačí je spátky zastrčit.Stalo se mi to samé, stejné příznaky co se zde popisují.
neosek

#13 Příspěvek od neosek »

Zdravím všechny,

tak já už mám vše OK. Auto se vzpamatovalo, blinkry, rádio, topení vše funguje. Jen jsem musel vytáhnout pojistky co jsou v kastlu, všechny jsem je pěkně vyčistil kontaktolem, někde bylo potřeba dát nové pojistky (ty staré už byly trošku vychozené a nedoléhaly na kontakty.) Tak jestli má někde podobný problém, ať to vyzkouší. Nic za to nedáte, jen trochu ze svého času... :-)
Odpovědět