Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Prosím poraďte při problémech 530d E39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Coulan
Klubové ID: 2636

#1 Příspěvek od Coulan »

Zdravím Vás všechny.Tak jsem si konečně včera dovezl z Německa vysněné BMW 530d touring r.v.2001.Vypadá moc pěkně ale má přece jen nějaké mouchy a tak vás prosím o rady.

1) Čím dál častěji se mi samo otevře okno na pátých dveřích
2) Nefungují park.sensory při zařazení zpátečky bliká PDC
3) Nez.topení WEBASTO se nespustí(nereaguje)
4) na BC píše NIVEAUREG. inactive(nevím vo co go)
5) v kufru pod plastem na pravé straně je nějaká skříňka s nápisem NOKIA asi tel který bych rád zprovoznil
6) Xenony se mi zdají nějaké slabé.Mám ještě Octávii a tam ty xenony svítí mnohem jasněji.
7) Parkovačky(angelyes) svítí slabě a je tam halogenka jak má být.

8) Nevím jak má správně zabírat TURBO ale jel jsem v tom včera poprvé a když na to dupnu tak zrychluje ale tak po 2 vteřinách zabere pořádně a je to jako by mě někdo najednou kopl do zadku a to pořádně.
U mé Oktávie zabírá turbo okamžitě od nízkých otáček tak nevím jestli to tak má být nebo ne.

Někde jsem četl že se dá nějak přeprogramovat říd.jednotku aby mi svítily dálková světla jako denní svícení a při zatáčení aby se zapínaly mlhovky buď levá nebo pravá.Co je na tom pravdy??

Chlapi cením si vašich rad atd. nerad bych později naletěl nějakým podvodníkům v nějakých rádoby BMW servisech takže děkuji za Vaše příspěvky
airbone
Klubové ID: 1836

#2 Příspěvek od airbone »

2. Napojit na diagnostiku - zistit ktore cidla su v prdeli a vymenit
3. Napojit na diagnostiku a zistit problem - je tam viac moznosti co moze spsobovat problem. Ako vlastne spustas to webasto?
4. Je to regulovanie vysky zadnej napravy. Znova si inac nepomozes, len diagnostikou, vyzera to najskor na odideny snimac vysky podvozku vzadu, alebo vzduchove cerpadlo apd apd....
6. Dozivajuce vybojky - vymenit za nove

Zapinanie hmloviek je blbost. Dialkace sa daju nastavit aby svietili cez den na 20% vykon ako denne svietenie, no musis zohnat takeho co to vie, nevie to spravit hocikto.
Coulan

#3 Příspěvek od Coulan »

[quote="airbone"]2. Napojit na diagnostiku - zistit ktore cidla su v prdeli a vymenit
3. Napojit na diagnostiku a zistit problem - je tam viac moznosti co moze spsobovat problem. Ako vlastne spustas to webasto?

Webasto se pouští na displayi rádia.Tam se nastavuje ZEIT 1 a ZEIT 2 to je čas zapnutí a vypnutí.Když se spustí napíše se HEIZ a bliká červená ledka ale neděje se vůbec nic.Prostě se nespustí.

Kolik asi stojí xenonové výbojky?? Byl jsem v autorizovaném servise BMW a jedna stojí 4 500kč !!! A tolik určitě nedám.
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od milo »

1) dela mi to taky, nekdo rozdelaval to tlacitko a dostava se do nej voda, patlal jsem to silikonem a pomuze jen docasne
2) diagnostika
3) diagnostika
4) automaticke dorovnavani vysky podvozku vzadu, podle zatizeni. bud ti to blbne (takze na diagnostiku), nebo to nekdo odpojil a dal dozadu klasiku. podivej se k zadnimu kolu jestli tam nahodou nejsou klasicke pruziny (ty tam byt nemaji, takze to by znamenalo vykuchane nivo)
5) jestli v pravem kastliku, tak to bude podle me subwoofer, ten dodavala nokia (aspon myslim)
6) bohuzel se vypaluji paraboly, budou taky zaprasene (a ty svetla se sakra blbe rozebiraji), jinak vybojky jsou tam myslim klasika D2S, dej si inzerat tady na klub a urcite ti nekdo nabidne za radove jinou cenu
7) v AE musi byt zarovka s bajonetem Ba9s o vykonu 10 watt, ja tam mel od minuleho majitele 4 watt. nove jsem koupil v ACI asi za 80/kus

turbo-zvyknes si, v kazdem pripade ma podstatne linearnejsi prubeh nez napr 2.5tdi od vw

pres diagnostiku se da nastavit tzv US denni sviceni, ty corner mlhovky nevim nevim

pod slovem diagnostika doporucuji nekoho s poradnou (gt1), nebo autorizovany servis!! at nezaplatis 2litry nekomu s carsoftem
Coulan

#5 Příspěvek od Coulan »

Super mooooc děkuju za rady.

Ty xenony mi fakt vadí.V noci jde fakt špatně vidět.To oktávka od ženy s xenony svítí jako blázen.Musím je teda koupit.

Mám dokonce kamaráda který má nové výbojky s škoda fabia RS ale nevím jestli to bude pasovat. Za kus chce 500kč
Odpovědět