Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Chci koupit auto z bazaru v Praze, vaše rady a tipy..

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marten
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Marten »

V týdnu chci jet do prahy pro jednu sedmu.
Jenom mám trochu strach jak zjistit zda auto není v leasingu, zástavě, soudní úschově, atd.
Nemáte s tím nějaké zkušenosti jak to prověřit?
Určitě si nechám auto projet tímto systémem: http://www.zkontrolujsiauto.cz/
ale ten neodhalí, zda auto není zastavené a pod..
Trochu mě štve jakej je dnes ve všem strašnej bordel, protože bych nerad přišel o peníze.

Konkrétně se jedná o toto auto: http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... -7/8571801

Díky za rady.
phitr

#2 Příspěvek od phitr »

Hele, můj názor na to je takovej, že u takovýho auta se ti už vyplatí zajet na technickou - pokud budou proti, tak asi něco tají - a když už tam pojedeš, budeš mít aspoň novou technickou a jistotu, že se ti něco závažnýho po cestě domů nevysype.
Strosek
Klubové ID: 2567

#3 Příspěvek od Strosek »

phitr píše:Hele, můj názor na to je takovej, že u takovýho auta se ti už vyplatí zajet na technickou - pokud budou proti, tak asi něco tají - a když už tam pojedeš, budeš mít aspoň novou technickou a jistotu, že se ti něco závažnýho po cestě domů nevysype.
Jemu jde spíš o nějakou trochu pravní jistotu, že auto není předmětem zástavy,... , aby ho nekoupil a za 1/2 roku mu ho nezabavil nějakej exekutor, PČR,... protože tím autem ručil nějakej předchozímajitel, nebobylo jeho majetkem, na kterej se vztahovala exekuce,...

Takových případů jsou stovky.
phitr

#4 Příspěvek od phitr »

Jo, jsem to asi cetl nejak moc rychle, omlouvam se.. :-)
texxx

#5 Příspěvek od texxx »

no toto by mě taky zajímalo.....myslím ale že prakticky není šance toto prověřit....jen leasingovek je u nás přes 200....a žádnej centrální seznam není...takže se ptát u jedné po druhé....(((
patriot
Klubové ID: 1556
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od patriot »

V Praze ? Tak to jedině AAA Auto :D
Selix
Klubové ID: 2474

#7 Příspěvek od Selix »

databaze asi 20 leasingovek je tady: http://vindetect.cz/
Tompo
Klubové ID: 1762

#8 Příspěvek od Tompo »

PavelP

#9 Příspěvek od PavelP »

Já bych se na český autobazary vy...l, jsou to zloději .V německu si to nezkoušel ???

PP
Starosta
Klubové ID: 1604

#10 Příspěvek od Starosta »

Dotaz ohledně práva: pokud budete mít v kupní smlouvě, že:

"prodávající prohlašuje, že předmět prodeje není předmětem soudního sporu, zástavy třetí osobě, ve společném jmění manželů, není na něj uvaleno žádné břemeno,..."

Je to vůbec k něčemu?

Kvůli příp. pozdější žalobě o náhradu škody, kdyby se ukázalo, že je to třeba před zabavením a sebrali vám to auto, tak aby to bylo aspoň trochu posychrovaný?
DirtyHarry

#11 Příspěvek od DirtyHarry »

"prodávající prohlašuje, že předmět prodeje není předmětem soudního sporu, zástavy třetí osobě, ve společném jmění manželů, není na něj uvaleno žádné břemeno,..."
Tohle je OK,pokud je to ve smlouvě,nezabrání to sice ev. soudnímu sporu (v tomhle kocourkově se může soudit každej o kdeco...),ale i s mizernym advokátem jseš v relativní pohodě.
:!: Každopádně si ohlídej,aby to byla Smlouva kupní,ne zprostředkovatelská - což je stále dost běžný,bazar se automaticky vyvléká z jakéhokoliv problému. A jelikož si smlouvy tisknou sami (šikovně),tak ev. trvej na dopsání toho,co je výše-klidně propiskou. Když nebudou chtít,jdi od toho.
:!: A hlavně,kupuj hlavou,ne srdcem :!:
Na ten Cardetect jsem slyšel zatím chválu,CEBIA taky není špatná (u nás jsou i na inspektorátech).
A dotažený auto ze švýcar,podnikatelská třída se závazky jsem kdysi řešil,takže ta cizina taky není všelék... (I když bych jel radši tam než do čechiše bazar)
Starosta
Klubové ID: 1604

#12 Příspěvek od Starosta »

Dík za info, dávám to do smluv obecně od kupování pozemku, tak jestli to má cenu vůbec 8)
Odpovědět