Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jake 5kové BMW

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Zdenal

#41 Příspěvek od Zdenal »

a taky každej jezdíme jinak a každej taky si umíme s tim autem vyhrát jinak. Prostě ať si to každej zkusí...každýmu sedí něco jinýho. Já e39 touring v zimě prostě miluju.
patriot
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od patriot »

magiccc píše:zadni nahon a motor vepredu je ve snehu nahovno, to si nemusime nalhavat, ne?

Ale prdlajs .... to je spíše problém mezi volantem a sedačkou :D

Že byla loni kuwa dlouhá zima a jak se mi s e39 528i s pneu 17"225/45 jezdilo :wink:
aristoloser

#43 Příspěvek od aristoloser »

zase znova-nový dobrý gumy na zadek +předvídavost a cit a neni problém.mnohem častěji mám problém s firemnim předohrabovým 2300kg vážícím transitem než s obyčejnou 523 e39 s novejma gumama,:smich2: to bylo keců,že mam na zimu auto nahovno,a ted všichni sklapli,když viděj manželku s dcerkou v bavoráku,jak vyjede kopec k našemu baráku,míjejíc dole tchánovýho renaulta,kterej skončil.... :ja_nic:
Sweden

#44 Příspěvek od Sweden »

Mám druhou zimu 530 da a to co si s těmi stodevadesátitřemi koníky dovolím na sněhu díky elektronické stabilizaci DSC jsem si s jiným autem nikdy nedovolil(všechno koncernový předohraby),nemá to chybu, a když jí vypnu tak taky ne :D .

Vzadu mám zimní pneu 255 a pohoda :!:

5er bych pro holku a ješte do města určitě nevolil,přišetřit a koupit 1er ať už v naftě nebo benálu. :wink:
radokrno

#45 Příspěvek od radokrno »

chce to s bramborem umět jezdit za levno,spíš benzín než nafta ,1,8 nebo 2,3 co nejmín pičovin který by se mohli vysrat.spotřebu po městě se snad nedá ani moc řešit pokud to neni 1,1 nebo 4litr.leda koupit to co píšu a šup plyn,což by šlo s 1,8 E-36 do 150 000tisíc v pohodě.samosebou kombi,výkon dostačující a spotřeba v plynu :roll: ,nádrž místo rezervy,ale rezervu na STK vždy někam ukotvit. :!:
s bmw se naučí řídit velmi dobře.jestli má něco odjeto tak si na bmw zvykne rychle
bmw pro ženskou co má něco odjeto je ideál,a hlavně což ocení každá ženská ..je to prima vydět ženskou řídit brambora a je jedno jestli E-30 325i rudé barvy v cupé verzi nebo v 1.6 1er E-87 bílou. vždy je to krása 8) takže já doporučuju 1,8 plyn,rudá barva,kombi 3 E-36,Auto za 60 000kč plyn 25000kč a eště vám zbyde na příčníky s rakví na nákupy :D
5 asi ne,leda tu 2,3 ale spotřebu nevim no,nesmíte to teda potom tak řešit když chcete 5
magiccc

#46 Příspěvek od magiccc »

Zdenal píše:Zatáčku projedu klidně s plým plynem na sněhu a zadek se mi neutrhne a smyk nedostanu (samozřejmě nesmýš jet 50km/h, ale třeba 25 - 30).

Mě stabilizace funguje výborně......nestalo se mi, že bych se někam nedostal.

Píšeš pneumatiky nepneumatiky - to ale není pravda. Obuj špatný pneumatiky na off-roada nebo SUV a ani si neškrtneš.

Me DSC taky funguje, neboj B-) Gumy jsem myslel tak, ze mam 8mm (r.v. 08) a myslim, ze jsou na tom predohraby na snehu s rozjizdenim proste lip. Nebuu se tu hadat, ale je to muj nazor.

A nemyslim si, ze by byl problem mezi sedackou a volantem, par BMW uz jsem mel a rocne s nim najedu pres 50t.km a jen co to trochu jde(mokro, snih), tak i sedma s 3,0dA jezdi bokem ;-)
magiccc

#47 Příspěvek od magiccc »

Co udela stabilizace s tim, kdyz pojedes rekneme 90 v lehky zatacce a najedes na hezky klouzavej ujetej snih, led, rozjezdenou brecku ktera uz namrza, proste na nejakej takovej sajrajt? Poradi si s tim DSC? ASC toho moc neudela, to uz vim.. :-(
A DSC jsem nejak vic testoval zatim jen na malych placech.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Snejk »

pokud je to proste v pici tak s tim ani dsc nic neudela.... mam dsc a delam s tim takove veci ze bych mohl vydat knihu a pokud je to proste v prdeli na necem na cem se to sotva rozjede (led, überbřečka sježděna do ledova atd..) tak to dsc i pri plnym vyttaceni volantu a ¨mlacenï do vnitrni strany brzdy a nevim ceho to pri 50+ tak mirne stoci auto danym smerem ale mrdat... bejt to zatacka tak si v pici...
samo... udela to vic nez bys kdy udelal ty.. ale ty limity si muzes kurva odhadnout sam :lol: a ver mi ze bys tam 90 nejel :)
Zdenal

#49 Příspěvek od Zdenal »

Mam taky DSC a jek jsem psal výše, lepší auto na zimu jsem neměl, fakt pecka.

Věř mi, že když jsou podmínky jak jsi popsal (led, atp.), tak jak píše Snejk 90 bys do zatáčky nejel a i kdybys měl předokolku, tak ti na ledu stejně nezatočí nebo dostaneš smyk a je jedno jaký máš auto.
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Slavisimo »

DirtyHarry píše:
zadni nahon a motor vepredu je ve snehu nahovno, to si nemusime nalhavat, ne?

Zásadní nesouhlas. Předokolka je sice více zatížená na hnací nápravu,ale je to zároven náprava řiditelná,takže při ulítnutí to plynem vyrovnávat moc nejde. Pobavit děti driftováním na sněhu v manželky předokolkách se mi nikdy nepovedlo :wink: . Dobrý zimáky+optimální rozložení váhy vozu (což e-34 má) a za sebe tvrdím (po 17-ti letech zimního ježdění v obou typech náhonu) že kardan je kardan... :Pohar:
Ok tak zaparkujem ty BMW a ja treba Fabii na zasnezeny parkovaci misto a okolo tebe budou auta, jeste pockame aby trochu zasnezilo nebo idealne az ty auta zahrne sypac snehem a pak uvidime kdo vyjede lip :-) beres??

Souhlasim s Magicccem
Zdenal

#51 Příspěvek od Zdenal »

Nevim jak vyjedes ty s Fabii, ale ja s BMW vyjedu normálně. Před barákem mám samej led a nasněženo na něm obden a vyjeté a zmrzlé koleje a každej den jezdim do práce a NO PROBLEM. Prej Fabie.....
dafson

#52 Příspěvek od dafson »

MaGICCCU opravdu nemas pravdu v tom jak je bawo na zimu na hovno jak myslis ze jezdil v zime ZIGUL?nemel dsc ani zadny picovinky a jezdil jak tank :lol: nevim tedy kde bydlis ale ja jezdim do bedrichova v jizerskych horach uz 3 roky bawem deno denne a nestalo se ze bych nekdy nechal auto kvuli snehove kalamite doma proste jezdim porad rozmer pneu mam 205-65-15 a popravde DSC spis vypinam protoze ve snehu ti pribrzduje zadni kola tim i plyn a vykon a tim se pak clovek dostane do toho ze proste na snehu nepojede :wink: vypnes jedes vsude bokem a vyjedes a jak tak posledni dny pri dnesni kalamite sleduju tak vic nez predokolky(asi jak ktere teda) tot moje 3leta skusenost s bawem na horach jinak je chyba jinde....
DirtyHarry

#53 Příspěvek od DirtyHarry »

Ok tak zaparkujem ty BMW a ja treba Fabii na zasnezeny parkovaci misto a okolo tebe budou auta, jeste pockame aby trochu zasnezilo nebo idealne az ty auta zahrne sypac snehem a pak uvidime kdo vyjede lip beres?

Netřeba takový experiment,k baráku máme kopeček a navíc do zatáčky,vezl jsem (před týdnem) kinder do školky manželky Carismou a musel jí nechat "dole" - prostě jsem nevyjel. Za hodinku jsem jel nakoupit a vzal si raději Helmuta - vše v pohodě,zatáčka driftem,předek se udržel. Parkování cestou do práce totéž,většina aut stojí podél silnice,já zajíždím až na zasněžený parkoviště... Opravdu,jezdí mi to v zimě dobře a jezdím na sněhu rád :wink: . Mne dělaj problém akorát pluhaři,když se otáčí a nahrnou to moc do silnice,mám spoilery 20 čísel od země a musím holt zastavit a odkopat ty zmrzlý hroudy,abych si je neurazil. :evil:
DirtyHarry

#54 Příspěvek od DirtyHarry »

MaGICCCU opravdu nemas pravdu v tom jak je bawo na zimu na hovno jak myslis ze jezdil v zime ZIGUL?

JO,a jinak žigulem 1200 jsem v mládí jezdil,pytel cementu v kufru a tam,kde nechávali hrdí majitelé své šáde 120 ("motor+náhon jak u Porsche,vyjede všechno...") stát,já je předjížděl :Pohar: . Nejsem egoista,ale třeba to je o citu k řízení a dnes už možná o zkušenostech...
magiccc

#55 Příspěvek od magiccc »

Tak žigul byl moje první auto, pak jsem měl pár e30, nějaké e36, e39 a e38 a na zadní náhon si nestěžuju (baví mě to), ale ŽENSKÉ (bez zkušeností s RWD) bych báwo radši nekoupil, protože bych nechtěl aby jezdila někde s vypnutým DSC bokem (třeba do stromu nebo protijedoucího auta).

Co má carisma za gumy? kolik má vzorku a jaký je rok výroby?
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Slavisimo »

Zdenal píše:Nevim jak vyjedes ty s Fabii, ale ja s BMW vyjedu normálně. Před barákem mám samej led a nasněženo na něm obden a vyjeté a zmrzlé koleje a každej den jezdim do práce a NO PROBLEM. Prej Fabie.....
Ja prave vyjedu uplne normalne...a taky nemam strach to nekam zaparkovat ze bych pak nevyjel, nemusim o tom premyslet.....s BMW sem furt parkoval jak trotl abych pak vyjel..

Pro normalni lidi proste zadni nahon nema vyznam, predni nahon je urcite bezpecnejsi v zime, nez furt hlidat aby neulitl zadek.. A pro holku uz totalne nema vyznam.Vzdycky kdyz vidim jak nejaka jede s BMW na snehu tak si davam pozor abych rychle zmizel.

Pokud nepotrbebuju nekam nutne a v poradku dojet tak me bawo taky bavi to jo, na hrani v pohode ale na dulezitou cestu bych si radsi vzal neco jinyho
Zdenal

#57 Příspěvek od Zdenal »

Promiň, ale já prostě nemůžu pochopit, jak se někdo může bát, že mu ulítne prdel v e39 s DSC. Nikdy se mi to nestalo. Ano když deaktivuješ DSC, tak velice snadno. Jestliže máš DSC funkční, tak neexistuje, aby ti prdel ulítla.

Já fakt už nevim jak ti mam dokázat, že vyjedu s e39 cokoliv co ty s Fábií.

A já chci, aby manželka byla v bezpečí a tak bude jezdit v BMW a já si koupím ňákýho sráče na dojíždění.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Velvetek »

Tak moje první "větší zkušenost" s bawem na horách: Na normálních silnicích atd v pohodě, to už jsem jezdil, ale jel jsem ke známýmu k chatě, kde byla polní cesta do kopce, sice protažená, ale stejně se sněhem. Po stranách mantinely ze sněhu o výšce 1,5m, šířka jen tak tak na e39 (dveře šli otevřít tak max 30cm na vylezení). Do kopce se zatáčkami. Nejprve jsem jel normálně na automat, s vypnutou elektronikou. Jel jsem hodně pomalu, páč jsem nevěděl, co to bude dělat. Za jednou zatáčkou jsem žačal hrabat a dál už nejel. Došel jsem to pěšky, ale pak mi to nedalo, když se mi na chatě vysmáli :?

Naskočil jsem tedy znovu, elektroniku nechal zapnutou, dal manuálně za dvě a bez jakéhokoliv rozjíždění a couvání jsem se zkusil rozjet nahoru. A ono to jelo. Po zbytek cesty kontrolka problikla jenom dvakrát a vše v pohodě. Takže ten první pokus byl vyloženě moje chyba, motor ve vysokých otáčkách atd... Takže s bmw na hory klidně, jen člověk musí přemýšlet jinak než se 4x4...
36mi323

#59 Příspěvek od 36mi323 »

ja se ted seznamuju s mou novou e39 a muzu zatim jen a jen chvalit. po zasnezenych cestach zadny problem s DSC, kontrolka jen problikava ale auto sem do smyku jeste nedostal:) kdyz jsem chtel tak jen takovy maly naznak ale dsc to proste nedovoli. musim rict ze se zastavam toho ze neni zadni nahon jako zadni nahon. co jsem mel minuly rok e36 kupe bez asc bez vseho tak s tim to byla docela sranda, prdel letala porad na stranu:) ale ted s e39 ani omylem:)
the-rock

#60 Příspěvek od the-rock »

Taky přidám poznatek: když teď jezdím ve sněhu, sem tam problikne kontrolka protiskluzu, ale to jen proto, že víc sešlápnu plyn..když jsem vypnul DSC, tak na zasněžené rovince jsem dělal blbinky a prdel mi ustřelovala jak jen to šlo :D ale to bylo účelem..jakmile zapneš DSC, tak jak tu bylo psané, omezí se Ti možnost skluzu a hrabání (ale jen do určité míry!)..ale jinak s DSC jsem vyjel všechno..takže bych NEměl rozhodně strach, jestli to půjčit přítelkyni (ohledně smyku atd..) aby jí nelítala prdel BMW a někoho neohrozila.. :wink:
Odpovědět