Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Autobaterie - hadička u ní

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaneCk

#1 Příspěvek od JaneCk »

Ahoj všem.
Chtěl bych se optat na toto. Vyměnil jsem svou původní baterii za novou. K nové jsem chtěl připojit i tu hadičku, která se napojuje poblíž plusového pólu (z boku baterie). Akorát, když jsem baterku namontoval, zjistil jsem, že na té hadičce byla namontována asi nějaká tvrdší koncovka, aby ta hadička šla zastrčit do baterky. Koncovka mi někam zapadla, tudiž nejde namontovat hadička, protože je měkká.
Chci se zeptat - je nějaký velký problém, když ta hadička nebude připojená k baterce?
K čemu slouží?
Když baterka začne nějak vařit - tak k odvodu plynů z baterky ven nebo na co? Nechtělo se mi totiž tu baterku zase vytahovat a hledat něco, protože to bych raději rodil ježky než montoval znova baterku :oops:
Díky

Klubové ID: 1018

#2 Příspěvek od all »

ano je to odvod plynů kyseliny z baterie. je vyústěna pod auto a je to zároven i na srážení plynu v kapičky. raději bych jí tam dal....
osobně mám bateii gelovou a ta to vůbec nemá
Raadii

#3 Příspěvek od Raadii »

Jak říká kolega, ale osobně bych na to sral, ta baterka těch plynů zas tolik nevyloučí aby to něčemu závažně vadilo...
Birkoff
Klubové ID: 989

#4 Příspěvek od Birkoff »

Mám opačný názor. Nová baterie to měla jinak, hadička časem vypadla a co vyteklo bych vám nepřál vidět. Sražený "krystalky" od kaslíku až pod rezervu, oloupaná barva ... Hrůza. Za mně rozhodně !!! připojit. Já to vyřešil tak, že jsem nacpal kus plastový hadičky do baterie, a hadičku následně až na ní. Teď jsem kupoval novou baterii - bezúdržbovou a to to vůbec nemá -> takže problém vyřešen.
JaneCk

#5 Příspěvek od JaneCk »

Super, díky chlapci :Poklona:
Odpovědět