jj,je to přesně tak,je to karbonem,jednoduše se daná klapka přidře,ale podtlak o tom neví tak ji ukroutí..mě teda klapa zůstala,ale konec tyčínky se ukroutil a šel dovnitř..
cmelak píše:To by mě taky zajímalo jestli to nějak brutálně zvýší emise když se ty klapky odstraní, a co říkáte na EGR ventil? Taky zaslepit? Myslím u E39 530d.
Eks píše:Ahoj, nedávno jsem ty klapky dělal, ale z jiného důvodu. Začal mi prolínat olej kolem třech hřídelek těch zmiňovaných klapek. Myslel jsem, že koupím jen domečky s klapkami, ale ony jsou součástí celého sání. Takže jsem je rozebral, zjistil, že tam jsou simerinky 4x11x6. Šest kusů mě vyšlo na 350Kč a ještě 12x šroubky M2x3mm na přišroubování klapek (nerez plíšků) na hřídelku. Ty původní šroubky jsem musel pilníkem zezadu upilovat, protože jsou rozklepnuté a při povolování bych hřídelku o průměru 4mm zničil. Takže, když to nasaje klapku tak to není tím, že se povolí šroubek. Tipnul bych si, že. klapky a sací kanál je zakarbonovaný tak, že se klapka zasekne, podtlak to neví a otvírá a zavírá tak dlouho až se hřídelka ukroutí. Bude to asi v místě co je šroubek ve vyfrézování hřídelky pro klapku, protože tam je to hodně slabé a po ukroucení ten šroubek spadne až do válce. Klapka se zbytkem hřídelky se do válce nedostane, ale ventil asi zničí. Pro představu M2 v půlkulatém profilu šíře 4mm a tloušťky 2mm. To znamená od šroubku na každou stranu 1mm. Musím konstatovat, že moje klapky byly, proti tomu co je vidět na obrázku, skoro čisté. Mám najeto 160kkm. S citem jsem je očistil šábrem a jemným dráťákem a sací kanály v místě klapek také. Vše jsem odmastil, šroubky a i vyfrézování hřídelky pro klapky jsem zalepil Loctitem, co jde povolit jen po ohřátí a zezadu jsem šroubky lehce rozklepnul. Vše s citem jak u hodináře. Klapky nesmí nikde škrtat, vše musí jít volně a pak se asi nemůže stát, že upadnou. Zdeněk
Pekna prace .Taky se mi to nechce davat pryc .Dik za radu.
jiriik píše:Ahoj, chtěl jsem se zeptat má s tím někdo zkušenosti u 530d E60? Jak to udělat s těma klapkama jak je dát do řiti? Předem díky za rady.
No bud,vyměnit to celé sání..a myslím že novší modely jsou skutečně bez klapek(mají filtr pevných částic),nebo je jen znehybnit přes podtlakovou hadici(je tuším u 6válce),ale to doporučuji stejně to sání sundat a zjistit stav,a to by pak už nemělo udělat nic,praskají protože se přidírají,a když je znehybníš,nebudou mít důvod k prasknutí...
no a 3možnost,vyjmout je celé ven,ale v tom případě musíš nějakým způsobem zaslepit díry po klapách..což asi tak jednoduché nebude..
http://sway-la.de/files/Ansaugbruecken-umbau530D.pdf A když to udělám tady podle toho návodu, tak by to mělo být OK?Nezvedne mi to emise?
Taky by mě zajímalo jestli je hodně težké se k tomu saní dostat a jestli toho je hodně na sundání. Plánuji aji ERG ventil odstranit, tak by se mi hodil nějaký návod jak na to Tak kdyby někdo věděl rád se podivám a počtu si.
...do kdy přesně trval tento problém s klapkama - někdo tady psal, že od půlky roku 2005 je to v pohodě...má na to vliv filtr pevných částic? jestli je na autě, nebo ne?
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
Mám.Jsem Strašně rád.Jen takovej návrh.Co to táhlo co otvírá ty klapky,jen zajistit v poloze otevřeno,a podtlak vyřadit?Potom kvůli emisím to zase dát spátky,a po emisích to zase zajistit.Že by se nemuseli hned demontovat.
Tak tady stejně většina kluků si je nechává než aby je demontovali. Jen to vyčistí a odpojí podtlak. Mě to taky čeká, ale až na jaře, doufám, že do té doby mi některá neupadne
ruza2 píše:Mám.Jsem Strašně rád.Jen takovej návrh.Co to táhlo co otvírá ty klapky,jen zajistit v poloze otevřeno,a podtlak vyřadit?Potom kvůli emisím to zase dát spátky,a po emisích to zase zajistit.Že by se nemuseli hned demontovat.
Taky by mě zajímalo co se stane, když odpojím ten potlak...Stačí jen odpojit ?
Artax píše:Mělo by stačit podtlak odpoji. Ty klapky jsou ovládány právě podtlake, když ho odpojíš, tak je de facto znehybníš.
Až bude pěkně, tak ty klapky mám v plánu úplně odstranit.Doufám, že do té doby vydrží:-)Tady už někdo psal, že s emisema to je ok i po odstranění, tak nevidím důvod, proč by tam měli být
Artax píše:Mělo by stačit podtlak odpojit. Ty klapky jsou ovládány právě podtlakem, když ho odpojíš, tak je de facto znehybníš.
Až bude pěkně, tak ty klapky mám v plánu úplně odstranit.Doufám, že do té doby vydrží:-)Tady už někdo psal, že s emisema to je ok i po odstranění, tak nevidím důvod, proč by tam měli být
Abys měl přece v autě další pičárnu, o kterou se musíš starat, aby ti nevylágrovala motor, to je jasný, ne?
...je to "hezké" téma, ale zatím jsem se nedozvěděl, u kterých konkrétních motorů je problém - u E60, odkdy to výrobce odstranil (upravil)...jestli je to stejné u motorů s filtrem pevných částic...
EX:E36 318-320i,E46 320d,E60 530d mpaket komplet...teď Mustang 5.0 GT...k tomu na "zimu" X3 3.0i
Taky by mě to zajímalo,mám e61 530d 11/2004 mám je tam nebo ne ? :\ Pokud to způsobuje karbon,tak je asi zkusim nejdřív vyčistit,to by snad mohlo pomoc.
Filtr pevných částic je uprostřed auta a je to jakoby katalyzátor?To by bylo super že bych je neměl,ale dneska jsem zrovna měnil vzduchový filtr a když sem měl oddělanej kryt tak sem se snažil sáhnut zespod na sání a myslim že jsem tam cítil to táhnlo co ovládá klapky :\\