Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 530D rv.2005 - piskanie od motora
Ahojte..
Mam BMW 530D rv 2005 150000 Km podla servisnej knizky.Auto ma cca 4 mesiace.Auto som si nechal este pred kupou od predavajuceho skontrolovat v autorizovanom servise BMW kde mi bolo povedane ze vsetko je ok ale turbo trochu viac piska.Ako som ho kupil tak som ho nechal este raz skontrolovat v dalsom BMW autorizovanom servise kde mi opat pozerali a skusali turbo.Opat mi povedali ze len viac piska ale je ok.Stalo so mi uz par krat ze ked som z autom isiel trochu ryclejsie (po dialnici cca 10km) a dosiel som do mesta piskanie uplne zmizlo a nebolo pocut vobec ziadne piskanie ale auto tahalo ako ma.Presiel som si vsetky prispevky o turbe alebo piskani a nic take som nenasiel.Ak vie niekto poradit som vdacny za kazdu radu.
Dakujem
Mam BMW 530D rv 2005 150000 Km podla servisnej knizky.Auto ma cca 4 mesiace.Auto som si nechal este pred kupou od predavajuceho skontrolovat v autorizovanom servise BMW kde mi bolo povedane ze vsetko je ok ale turbo trochu viac piska.Ako som ho kupil tak som ho nechal este raz skontrolovat v dalsom BMW autorizovanom servise kde mi opat pozerali a skusali turbo.Opat mi povedali ze len viac piska ale je ok.Stalo so mi uz par krat ze ked som z autom isiel trochu ryclejsie (po dialnici cca 10km) a dosiel som do mesta piskanie uplne zmizlo a nebolo pocut vobec ziadne piskanie ale auto tahalo ako ma.Presiel som si vsetky prispevky o turbe alebo piskani a nic take som nenasiel.Ak vie niekto poradit som vdacny za kazdu radu.
Dakujem
crave007 píše:taky mam problem s piskanim, turbo sem dal na repas a porad to piska tak mozna zkusim nakou tu hadicu... treba to pak pojede lip![]()
![]()
A vykon mas stale rovnaky?Alebo ti taha slabsie?Dnes mi to napriklad nepiskalo asi pol dna a potom zacalo.No nepocitujem ze by som stracal vykon auto taha stale rovnako.
-
- Kontaktovat uživatele:
vanco píše:crave007 píše:taky mam problem s piskanim, turbo sem dal na repas a porad to piska tak mozna zkusim nakou tu hadicu... treba to pak pojede lip![]()
![]()
A vykon mas stale rovnaky?Alebo ti taha slabsie?Dnes mi to napriklad nepiskalo asi pol dna a potom zacalo.No nepocitujem ze by som stracal vykon auto taha stale rovnako.
ja uz sem to tak uz koupil je to automat a kdyz to srovnam s manualem tak je tam kurva rozdil tak myslim ze tam bude neco spatnyho a zere me to 10-12l
crave007 píše:vanco píše:crave007 píše:taky mam problem s piskanim, turbo sem dal na repas a porad to piska tak mozna zkusim nakou tu hadicu... treba to pak pojede lip![]()
![]()
ja uz sem to tak uz koupil je to automat a kdyz to srovnam s manualem tak je tam kurva rozdil tak myslim ze tam bude neco spatnyho a zere me to 10-12l
Mne to zere 9.7 v meste a je to tiez automat 530D.Tak ze si myslim ze to je v norme.Len nechapem co to piska.
-
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že máme podobný problém. Turbo mám po repas a pořád mi píská, okolo 2 až 3 tisíc, ale jen při sešlápnutém plynu na půl. Když Jedu pod plným plynem, tak pískání neslyším. Taky jsem si myslel, že to bude nějaká hadice, ale zatim jsem na žadnou nepřišel. Nejvím mi vadí, že u příruby u turba se mi to rosí olejem.
[quote="jiriik"]Koukám, že máme podobný problém. Turbo mám po repas a pořád mi píská, okolo 2 až 3 tisíc, ale jen při sešlápnutém plynu na půl. Když Jedu pod plným plynem, tak pískání neslyším. Taky jsem si myslel, že to bude nějaká hadice, ale zatim jsem na žadnou nepřišel. Nejvím mi vadí, že u příruby u turba se mi to rosí olejem.
Aj mne sa to rosi vedla turba pod jednym tesnenim,ale volu nema,nikto mi s tym nevie pomoct.Ale zistil som ze ked mi to prestane piskat pocas jazdy tak motor ma uplne iny zvuk,ako keby som mal tunningovy ladeny vyfuk,hrubsi a hlucnejsi.Ale ked vypnem motor na desat minut uz to zase piska.
Aj mne sa to rosi vedla turba pod jednym tesnenim,ale volu nema,nikto mi s tym nevie pomoct.Ale zistil som ze ked mi to prestane piskat pocas jazdy tak motor ma uplne iny zvuk,ako keby som mal tunningovy ladeny vyfuk,hrubsi a hlucnejsi.Ale ked vypnem motor na desat minut uz to zase piska.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak já jsem zjistil. že mi to asik dělá těšnění sacího systému... hodlám se je vyměnit, tak doufám, že to potom přestane. http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=11&fg=40
jiriik píše:Tak těšnění dělalo pouze malé pískaní...Byl jsem v BMW a turbo je vadné...Původní majitel nechal udělat repas, ale špatně.Nebylo zalité olejem tak se zase zadřelo a nevyčistil sací soustavu.Ví někdo o někom kdo dělá kvalitní repas za slušné peníze na 530d E60.Díky
Tak ze som na tom podobne,tesnenie vymenene,piskanie trochu ustupilo,ale stale to robi,tak ze cakam kedy mi odyde turbo.Ale zatial stale az na to piskanie ide.
PS:Znama pre nich robila a povedala ze su dobry,maju zastupenie aj na slovensku,sku tam zavolat, http://www.specialturbo.cz/
-
- Kontaktovat uživatele:
vanco píše:jiriik píše:Tak těšnění dělalo pouze malé pískaní...Byl jsem v BMW a turbo je vadné...Původní majitel nechal udělat repas, ale špatně.Nebylo zalité olejem tak se zase zadřelo a nevyčistil sací soustavu.Ví někdo o někom kdo dělá kvalitní repas za slušné peníze na 530d E60.Díky
Tak ze som na tom podobne,tesnenie vymenene,piskanie trochu ustupilo,ale stale to robi,tak ze cakam kedy mi odyde turbo.Ale zatial stale az na to piskanie ide.
PS:Znama pre nich robila a povedala ze su dobry,maju zastupenie aj na slovensku,sku tam zavolat, http://www.specialturbo.cz/
Moc díky.. musím to co nejdříve vyřešit než se tim sáním oleje pokazí víc věcí..