Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

uložení nápravnice, e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jerrykx

#1 Příspěvek od jerrykx »

Čaues,
chtěl bych opět poprosit znalé o radu :wink:
Na své e34 mam "nové" (cca2tisíce km staré) silentbloky uložení zadní nápravnice, silentbloky stále vypadají pěkně, nejsou utrhlé, ani popraskané, zpuchřelé prostě OK, ale levý silentblok se rozhodl, že už nebude nalisovaný v nápravnici a bude tam vpodstatě k hov*Tím pádem při prudším rozjezdu, nebo průjezdu větší nerovností nápravnice sklouzne po tom levém silenbloku a třískne si jí až o podlahu(nemilý to zvuk) Takže: je možná silnetblok znova nalisovat?nebo jen upevnit"nalepit" :lol: do nápravnice, aby se nemohla volně pohybovat?

silentbloky Lemforder

Za nápady a rady předem děkuji
jerrykx

#2 Příspěvek od jerrykx »

..žádný nápad?snad se zničeho nic nezcvrknul 8O
brumlae34

#3 Příspěvek od brumlae34 »

Musi to byt ausus, ja co je tam naposled lisoval, jsem myslel, ze se pose..., Natoz aby pak vypadli ven, ta guma ma brity do protivky aby to nemohlo vyjet ven.
geronimoh

#4 Příspěvek od geronimoh »

Před měsícem jsem měnil taky levý silentblok uložení zadní nápravy a nešel ani ven ani dovnitř, byl to porod dostat ho ven (po kouskách) a ani nový nechtěl dovnitř. Pokud nedrží, tak to asi není silentblok, který tam patří. Doporučuji výměnu, ale já už bych se do toho nepouštěl a raději to dal do servisu, ať se s tím mordují tam.
libovka

#5 Příspěvek od libovka »

Výměna není tak hrozná když výš jak na to.Osobně jsem to tu popisoval.

Čím si je mazal při tom lisování???
geronimoh

#6 Příspěvek od geronimoh »

libovka píše:Výměna není tak hrozná když výš jak na to.Osobně jsem to tu popisoval.

Dělal jsem to s bratrancem - automechanikem, který dělá v Renault servisu a myslel, že to půjde stejně snadno, jako u Renaultů. Bratranec silentblok namazal vazelínou, ale stejně nechtěl dovnitř.
libovka

#7 Příspěvek od libovka »

Tak to čumím.Já ho mažu jen krémem na ruce a zajede tam jako nic.
geronimoh

#8 Příspěvek od geronimoh »

Tak to můžu jen závidět, že tam zajede jako nic. My jsme ho tam lisovali asi hodinu a šel jen po milimetrech, hrůza. Nevím jestli tam silentbloky od některých výrobců nejdou líp a od jiných hůř. Já jsem tam dával FEBI Bilstein (pogumovaný) a šel tam hodně špatně. Ovšem dostat ven ten straý bylo mnohem horší, museli jsme ho rozřezat a vytahat po kouskách. Bratranec na to měl stahovák, se kterým to prý z Renaultů vyjede jak nic, ale z E34 ani ťuk.
libovka

#9 Příspěvek od libovka »

A to jsteho tam lisovali tím stahovákem nebo jak?
jerrykx

#10 Příspěvek od jerrykx »

libovka píše:Výměna není tak hrozná když výš jak na to.Osobně jsem to tu popisoval.

...silikonovým olejem. Myslíte, že budu muset fakt dát nový?to snad kur* né.Já je vytách takovým stahovákem(narychlo svařeným) a nalisoval váhou auta a ten kousek když se silenblok opřel o podlahu, tak pak přez podložky tou závitovkou co prochází silentblokem.Moc se jim tam nechtělo, ale žádnej porod to taky nebyl--což neznamená, že to chci dělat znova :D
libovka

#11 Příspěvek od libovka »

Tak ti rovnou řeknu že tím silikonovým olejem si to podělal.On je super maže tak že to pak v nápravnici nedrží.Zkus ho vyndat a odmastit.Pak odmasti nápravnici namaž siláč indulonou a nasyp ho tam.
jerrykx

#12 Příspěvek od jerrykx »

libovka píše:Tak ti rovnou řeknu že tím silikonovým olejem si to podělal.On je super maže tak že to pak v nápravnici nedrží.Zkus ho vyndat a odmastit.Pak odmasti nápravnici namaž siláč indulonou a nasyp ho tam.

ok..zkusím to, ale jestli je to tim silikonem, tak nechápu proč jen jedna strana?druhá drží jak bejk
geronimoh

#13 Příspěvek od geronimoh »

libovka píše:Tak ti rovnou řeknu že tím silikonovým olejem si to podělal.On je super maže tak že to pak v nápravnici nedrží.Zkus ho vyndat a odmastit.Pak odmasti nápravnici namaž siláč indulonou a nasyp ho tam.

Tak to ten můj bratranec s vazelínou podělal taky. Vyměněný silentblok trochu vrže.
Odpovědět