Ahoj lidi, mám takovej problém moje E34 s tds za stejneho počasí a podmínek jezdí uplně rozdílně prostě jedu, je to mrdka líná, pak zhasnu motor, nastartuju a je to znatelně lepší nechápu.Nějaké zkušenosti?
Mám taky E34 TDs, ale jede pořád stejně. Za studena ho nehoním, a za tepla je do 2000 otáček líné a od 2000 otáček nahoru ožije a je to žihadlo. Jestli máč čistý vzduchový a palivový filtr, tak nevím co by to mohlo dělat, možná prasklá nějaká podtlaková hadička nebo něco takového.
videl bych to na nejaky zmatek kolem egr ventilu .. ze nekdy zustane vyset nebo nezustane nejlepsi budes mit kdyz instalujes k egr ventilu 5korunu mezi priruby a odpojis hadicku od potlaku a mas klid a rekl bych ze to bude znatelna zmena
Mám prosbu a nechci zakládat nové téma. Mám E34 TDS koupenou před týdnem a dnes se mi stalo, že začalo chcípat za jízdy v nízké rychlosti. Pak nejde dlooouho nastartovat a pak zase při nízké rychlosti chcípne. Nevíte co to může být???
Díky za rady
a tohle právě dělá čerpadlo,za tepla na nic proto ta voda...
kdyby to nechtělo chytnout za studena tak pak asi žhaviče,,,takhle to bude to čerpadlo,,zasraná ta hlava čerpadla...nebo přicpanej spodek...jo to je bolest toto...a rovnou by to chtělo zkouknout vstřiky ,jestli je někdo nedělal tak už to nebude nic moc ve spojení s tim čerpadlem....měl jsem to samý....
a neškube ti to ve vysokých rychlostech?jako že jedeš rychle a najednou to jakoby zpomalý...a pak zas se chytne a jedeeee...taky palivový naftový filtr...by to chtělo..řikáš ,že to máš týden..jaká byla údržba před tebou..co řikal.. o opravách ?co dělal a tak?
říkal že náplně všechny a filtry jsou vyměněný. Zdálo se mi, že se o to staral, jednak kladl na srdce za studena hodně opatrně a motor šel jak hodinky. Při vysokých rychlostech to bylo ok, jel jsem s tím 200km po dálnici zhruba 140km/h a celou cestu bez problémů. Tak se zkusím vrhnout na to čerpadlo. Bylo mi divný to chcípání při nízké rychlosti.
zkus se eště poptat ,jeden zásah do čerpadla a může to být horší.. může to dělat čidlo na kliku...třeba..diagnostika atd...je toho moc co to ůže dělat...chce si to auto projít a seznámit se s ním...je to spolehlivý vůz,,ale je potřeba se starat..je to přeci jen bmw a diesel a ty byly a jsou jedny z nej..
loyd-krismas píše:Mám prosbu a nechci zakládat nové téma. Mám E34 TDS koupenou před týdnem a dnes se mi stalo, že začalo chcípat za jízdy v nízké rychlosti. Pak nejde dlooouho nastartovat a pak zase při nízké rychlosti chcípne. Nevíte co to může být??? Díky za rady
To chcípání mně kdysi způsobila nekvalitní nafta, po natankování nové nádrže kvaliní nafty se to postupně ztratilo. Špatné teplé starty je čerpadlem. To můžeš ošulit tím, že motor bude žhavit i za tepla. Tu se tady na foru už řešilo