Zdravím pánové, řeším takový malý problém..mám bmw 530i V8 s automatem - který už bohužel dosloužil...a chtěl bych ho vyměnit za manuál, mohl by mi poradit někdo kdo s tím má trochu zkušenosti, nebo kdo už někdy něco podobného řešil? Tipy, triky...atd..
ja to delal na e34, taky klekl automat a ja se rozhodl delat manual. Nejaky malo problem s el tam byl, ale nic zavazneho. dva tri dny prace a bylo. myslim ze horsi bude z manualu na automat.
davcer píše:ja to delal na e34, taky klekl automat a ja se rozhodl delat manual. Nejaky malo problem s el tam byl, ale nic zavazneho. dva tri dny prace a bylo. myslim ze horsi bude z manualu na automat.
Co vím tak se tam jedná o řídící jednotku která je udělaná tak, aby komunikovala s automatem..jinak nevím o ničem co by tam snad mělo dělat problém..
uz si to presne cele nepamatuju, ale RJ to byla, pak budiky meli neco jinak, musel se dat jinej plynovej pedal...... vic me nenapada... trochu oser to byl ale da se to. pokud najdes zdravej manual, tak asi neni co resit. sup do dilny a za chvili se jede...
manual + setrvák + spojka + spojkové válečky (asi i jiny brzdový valec ?! ) + tahlo řazení na předovku , konzoli pedálu z manuálu , budiky budou asi stejny , jen nevim jak je tam řešený to ovladání toho automatu takže asi i jednotka motoru (stačí sehnat švába z manuálu fyzicky jednotky jako takový jsou stejný )
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
ale hovno panove s vodou... v elektrice s tim neni zadny problem, maximalne pridat vypinac spojky. staci jen budikum oznamit ze mas manual a oni ti odblokuji startovani. jinak se nedeje vubec nic. automat s motorem nijak nekomunikuje automat z motoru jen čte... a když tam neni tak tam neni. motorova jednotka žadnou modifikaci nema... vubec neřešte... je pak jen potřeba pořádné diag a nakodovat všechno potřebné... nedavno sem to dělal třeba na e46
ady123: Taky jsem tím prošel a když druhý automat začal zlobit, tak jsem se rozhodl ho vyměnit za manuál. U mě byl navíc problém v tom, že manuální převodovka nebyla z e34, ale z e39 M5 (prodejce převodovky tvrdil, jak to v pohodě půjde...). Sice pasovala na motor, ale tím to končilo. Do tunelu se vešla tak tak a hlavně se musel nechat vyrobit držák na přidělání převodovky ke karoserii a zbastlit táhla od řazení, protože nepasovaly vůbec z žádného modelu, o změně uchycení výfuku ani nemluvě. Mechanik zřejmě taky vynechal něco z hlukové izolace a tak se mi to jeví hlučnější než to bylo. Řídící jednotka zůstala stejná a část voliče automatu taky - v poloze N. Bez toho by to nešlo nastartovat. Jo a po nastartování naskočí hláška o chybě převodovky...
Suma sumárum to vyšlo na skoro dvojnásobek než by stál repas a ještě jsem byl 2 měsíce bez auta.
Byla to hodně drahá zkušenost a na automat v dobrém vzpomínám nejen při popojíždění v koloně. Dnes bych šel jedině do repasu automatu - manuál už bych tam nedával... toť můj názor!
miloshm píše:ady123: Taky jsem tím prošel a když druhý automat začal zlobit, tak jsem se rozhodl ho vyměnit za manuál. U mě byl navíc problém v tom, že manuální převodovka nebyla z e34, ale z e39 M5 (prodejce převodovky tvrdil, jak to v pohodě půjde...). Sice pasovala na motor, ale tím to končilo. Do tunelu se vešla tak tak a hlavně se musel nechat vyrobit držák na přidělání převodovky ke karoserii a zbastlit táhla od řazení, protože nepasovaly vůbec z žádného modelu, o změně uchycení výfuku ani nemluvě. Mechanik zřejmě taky vynechal něco z hlukové izolace a tak se mi to jeví hlučnější než to bylo. Řídící jednotka zůstala stejná a část voliče automatu taky - v poloze N. Bez toho by to nešlo nastartovat. Jo a po nastartování naskočí hláška o chybě převodovky... Suma sumárum to vyšlo na skoro dvojnásobek než by stál repas a ještě jsem byl 2 měsíce bez auta. Byla to hodně drahá zkušenost a na automat v dobrém vzpomínám nejen při popojíždění v koloně. Dnes bych šel jedině do repasu automatu - manuál už bych tam nedával... toť můj názor!
To jsou opravdu užitečné informace, ale jelikož tam převodovku z m5 dávat asi nebudu.. tak bych se toho asi ani nebál..vím že automat je super věc, ale chtěl jsem konečně mít V8 v manuálu, navíc to bude "víkenodovka" takže i toho pojíždění v kolonách se moc nebojím..jen by mě zajímalo jaká převodovka + zbytek agregátů tam pasuje, z jakého motoru?? Práci sem schopný provést sám..a když to měsíc, dva nepojedu, to také oželím..
Pokud použiješ origo převodovku, tak by to mělo snad pasovat vše (pokud nemá manuál jinak dlouhý kardan). Na tu moji se musel upravit kardan, udělat nový držák a předělat táhla řazení. Pak se dávaly ještě nové pedály i s konzolou, nádobka na kapalinu na spojku a to je snad vše.
Možná mě za to někdo bude kamenovat, ale mě se jeví kombinace V8 s automatem jako výrazně lepší než s manuálem...
miloshm píše:Pokud použiješ origo převodovku, tak by to mělo snad pasovat vše (pokud nemá manuál jinak dlouhý kardan). Na tu moji se musel upravit kardan, udělat nový držák a předělat táhla řazení. Pak se dávaly ještě nové pedály i s konzolou, nádobka na kapalinu na spojku a to je snad vše. Možná mě za to někdo bude kamenovat, ale mě se jeví kombinace V8 s automatem jako výrazně lepší než s manuálem...
To je věc názorů a zvyku..ale musím souhlasit, automat k V8 patří..kdybych to auto měl na denní ježdění, preferoval bych raději automat - je to pohodlnější..ale V8 bude spíše na hraní..tudíž manuál