Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nový autíčko 530d e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dettektorr

#1 Příspěvek od Dettektorr »

Ahoj,

jsem čerstvý majitel 530d r.v. 2001 sedan. Autíčko je stříbrné. Je v M-paketu (spojlery, podvozek, komplet černý interier vč. stropu, alcantara sedačky, volant a řadička). Má najeto 279000. Serviska vedena u BMW do 255000. Mám 3 diamantový klíče, všechny fungují. Velká navigace 16:9. Všech 5 originál kol vč. obou sad pneumatik. Prodal mi ji kamarád, majitel autoservisu, který si ji udělal pro sebe. Cena 160.000 Kč. V autě nic nevrže, podvozek nevydává vůbec žádné zvuky, xenony svítí jasně a bíle. řadička se trošku kvrdlá ve středové poloze, ale to přičítám navrub najetým km. Řadička i volant jsou ohmatané, ale zatím nemám důvod nevěřit stavu km. Dostal jsem komplet návody v němčině i v češtině (origo knížky). Jedinými dvěma negativami, které vidím jsou absence dvd jednotky v kufru a tedy nefunkční navigace a druhým je nečitelný displej velkého BC. Každopádně jsou to mouchy, které snad časem pořeším. Údajně je v autě chip na cca 230 PS, ale to potvrdit neumím, neboť jsem doposud jezdil autem se 140 PS a ten rozdíl je tak markantní, že to prostě neumím porovnat.

Každopádně jsem z Kladna a budu rád, když se třeba někdo z Vás ozve a okoukne mojí kárku a třeba se mnou poklábosí na téma opravy, servis, na co dávat pozor atd. Je to moje vysněný autíčko, tak bych se o něj rád řádně staral, aby mi dlouho vydrželo.

Zartím ahoj a snad naviděnou.
airbone
Klubové ID: 1836

#2 Příspěvek od airbone »

ten necitatelny displej viem poriesit ja
Dettektorr

#3 Příspěvek od Dettektorr »

Ahoj,
však já už o tobě vím, ale je třeba udělat si čas, abych nemusel s autem jezdit, tzn. sehnat si náhradní. Bez budíků jezdit nechci.
Dettektorr

#4 Příspěvek od Dettektorr »

Zdá se mi velmi nekvalitní příjem radia. Myslímtím to, že radio má dost slabý signál. dnes jsem prohlížel všechno v kufru a nevidímk nic divného. Nemohl by se mi někdo z Prahy nebo Kladna mrknout do kufru a poradit?

Děkuju.
Dettektorr

#5 Příspěvek od Dettektorr »

Ještě jedna maličkost,

v návodu jsem se dočetl, že zrcátko spolujezdce by se mělo samo naklopit dolů při zařazení zpátečky. U mě to nefunguje, netušíte kde by mohl být problém? Vyzkoušel jsem jak přepínač v poloze u řidiče, tak vc poloze u spolujezdce.

Mám zrcátka bez el. sklápění.
xdentist
Klubové ID: 1473
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od xdentist »

a mas sedacky a volant v elektrice s pameti? pokud ano, zahada je nekde jinde, pokud ne tak je to s tim zrcatkem normalni.
milo
Klubové ID: 877
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od milo »

Dettektorr píše:Zdá se mi velmi nekvalitní příjem radia. Myslímtím to, že radio má dost slabý signál. dnes jsem prohlížel všechno v kufru a nevidímk nic divného. Nemohl by se mi někdo z Prahy nebo Kladna mrknout do kufru a poradit?

Děkuju.
nechal bych si vyjet original vybavu, jestli tam ta navigace nebyla dodatecne dobastlena a neco neni spatne zapojeno
Eks
Klubové ID: 1372

#8 Příspěvek od Eks »

To spolujezdcovo zrcátko se sklopí při zpátečce, když chodí, jen když máš přenutý přepínač na seřízení zrcátka na spolujezdce. Ale sklápí se tak moc, že je to stejně nepoužitelné. Tak se tím netrap.
Zdeněk
Dettektorr

#9 Příspěvek od Dettektorr »

Za ty zrcátka děkuju. asi to bude tím, že mám manuál sedačky.

Co se té navigace týče, tak toto mě nenapadlo. Ale zase nevypadá to, že by to bylo nějak bastlený. Všude vedou originál kabelový svazky atp. Jen jednotka pro dvd nebo cd mi chybí.
Dettektorr

#10 Příspěvek od Dettektorr »

A obligátní dotaz řešený asi stokrát tady všude, tak jen pro sichr a ne jako provokace. Po vypnutí motoru mi za panelem klimatizace jemně něco vrčí. Říkám si, je to asi normál než se auto uspí, tak jsem zamkl a za hodinu znovu odemkl a ono to pořád vrčelo. Z výdechů ventilace nejde žádný vzduch a tak předpokládám, že to dělá ten ježek. Mám pravdu? Je třeba to řešit výměnou? Je třeba to vůbec řešit?
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Kantry »

kdyz auto odemknes tak uz uspany neni.. ,) to by ses musel zamknout v aute a uvidis, ze to po nejaky dobe prestane
Dettektorr

#12 Příspěvek od Dettektorr »

To sem taky zkusil ale neměl jsem hodiny abych zjistil jak dlouho to jelo. Nicméně zkusim to zítra a uvidim. Díky za tip.
Kantry
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Kantry »

Trva to docela dlouho, tak 20 minut odhaduju
Odpovědět