Zdenal píše:tak se podívej na svůj chladič a budeš se asi taky divit, takto zasranej je každej druhej
No to asi ne panačku tohle je brutal!!!! Ja jsem se nedavno dival a tenhle maras jsem tam teda nemel! Hlavne ten chladic stlaceneho vzduchu je brutal!!!! Si troufam rici ze tohle kazde druhe auto nema!!!!!
nejsem panáček a říkám, že každej druhej to tak má, málokdo se tam vůbec koukne, natož aby sundal vrtuli, takže věř, že každej druhej to tak má...dost se to tam zasírá.. Plno lidí to zjistí až že se to začíná hřát.
Tak jsem to trošku pročistil arvou, prostříkal ředidlem a vyfoukal vzduchem, nevím jestli to je jenom placebo nebo je to skutečně tak, ale zdá se mi to že auto je o trošku víc dynamičtější.
Chladič vody a klimy šli dobře, protože jsou tenký ale IT není pořád 100% čistý, hlavně při okrajích (tam kde to není krytý vrtulí), už nevim co by mi pomohlo, je to prostě moc tlustej chladič a nepodařilo se mi ho úplně pročistit.
Tý se právě bojím aby neohla ty plíšky, nebo možnost to je ale asi pod určitým tlakem, kterej nevim. Chtěl bych to možná vyndat, obrátit na zem a nalejt na to nějaký rozpouštědlo co ten bordel a ty usazeniny z chladiče rozežere, nebo aspoň napustí tak aby jsem to mohl v klidu prolejt vodou.
Taky jsem musel vyčistit na 530d chladič od klimy, byl zasranej od prachu a v létě při puštěné klimě větrák valil na plný kule, když to nestíhalo uchladit, ale na výkonu jsem nic nepozooval, jenom jsem slyšel jak hodně hlučí větrák.
Toto vypadá fakt jako zamaštěný protože horní půlka chladiče je očividně v pohodě. Neljíp to asi jde odmastit arvou a ideálně ji aplikovat pod tlakem ve stříkací pistoly pokud je možnost, aby se dostala všude a pak vystříkat tlakem wapku a postup opakovat třeba vícekrát. A zjistit únik, jinak je to zbytečná práce.
Ostatně wapkou bych chladiče preventivně prostříkal na wapce co to půjde tak min. dvakrát ročně a to po zimě od soli a přes léto od pachu
Jak koukám na ten tvůj chladič tak tam bude asi fakt někde problém, ty moje chadiče byly rovnoměrně zasraný od prachu po celé ploše, ale zdaleka ne jak ten tvůj. A to jsem to čistil po 250tis co to auto najelo a nikdy předtím to čištěný nebylo.
osobne si myslim, zte tam nejaky unik je, je to fakt hnusne mastne zapraseny, to neni normalni mokrej prach, to je mastnota a wapkou bych urcite nemyl, kazdy chladic to nesnese a hlavne ten IC by mel byt co nejpruchodnejsi, ja osobne bych cistil nejakym poradnym rozpoustedlem macet a vystrikavat vzduchem, popripade chladic vyndat a nalozit ho celej do nejakyho rozpoustedla pres noc. sam nemam dobry zkusenosti s arvou, pred nekolika lety jeste brala, ale ted to delaj asi nejaky slabsi..arvou ja se nezabyvam, na to nemam cas. at se prace dari