Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kardan e39 - pomooc nebo mě jebne.
Zdravim četl jsem tady spoustu příspěvků o kardanu a můj problém je tento:
Mezi 90km/h až 120 km/h mi hučí (podle mě) kardan. Mám ho dvakrát vyváženej, nová hardyna nové uložení všechno prý uplně v pořádku a furt hučí. Dočetl jsem se že to může být spojením kardanu v jiné poloze než byl původně tak jsem se chtěl zeptat jak je to spojené a kolik je možností, nebo čím jiným to ještě může být???
Jo do 80km/h a pak od 130km/h je v autě uplny tichoučko a klid.
Mezi 90km/h až 120 km/h mi hučí (podle mě) kardan. Mám ho dvakrát vyváženej, nová hardyna nové uložení všechno prý uplně v pořádku a furt hučí. Dočetl jsem se že to může být spojením kardanu v jiné poloze než byl původně tak jsem se chtěl zeptat jak je to spojené a kolik je možností, nebo čím jiným to ještě může být???
Jo do 80km/h a pak od 130km/h je v autě uplny tichoučko a klid.
-
- Kontaktovat uživatele:
Domnívám se ,že pokud je u kardanu vše opraveno,tak jedině může být vůle v tom spojení hardy spojka a kardan kde jsou takové drážky,které jsou do sebe zasunuty a ty mohou mít větší vůli a pak to v tom místě může vibrovat Měl jsem podobnou závadu ,ale u jiného auta a nevím zda to samé spojení má i E39. Nebo jsou to dvě odlišné závady.Vibrace mohou jít i odjinud a hučet může difo.To jen takové moje zamyšlení naokraj.
Ahojte,
prosil bych o radu..mám podobný problém..od 95km/h do 115km/h na 5stupeň začne vibrovat..a ne málo..jako kdybych jel pod totální děravé silnici..
Všiml jsem si toho přesně pře 6 dny..z ničeho nic..je jedno jestli za studena nebo za tepla..a dnes při cestě domů zase, ale i na 4 stupeň.. a je to jako by mi padly otáčky..protože normálně mám necelých 120km/h a 2000ot/m a teď to hapruje jako kdyby 105km/h a 2000ot/m..a přidám a zase se to zpraví a už nic necuká..i na "S" to dnes udělalo.. Má někdo nápad co by to tak mohlo být? Jde to spíše od předu.. Mám známého v Renocaru, tak snad na to přijde..jinak mě asi jebne..takový skvělý vůz..! Mám 530d facelift automat.. Děkuji všem za případné rady! 
prosil bych o radu..mám podobný problém..od 95km/h do 115km/h na 5stupeň začne vibrovat..a ne málo..jako kdybych jel pod totální děravé silnici..

Menil jsi i zadni kloub na kardanu? A pokud byla kardanka rozebrana a nepoznacili to, meli by to stejne zmaknout na vyvazovacce, takze by to ani tolik nevadilo..
Jeste blbost, ale preci-nemuzes mit kriva kola? Neproletl jsi nekde velkou diru? To se v tehle rychlostech taky projevuje, ale nehuci, jen vibruje..
Jeste blbost, ale preci-nemuzes mit kriva kola? Neproletl jsi nekde velkou diru? To se v tehle rychlostech taky projevuje, ale nehuci, jen vibruje..
to Meda : Ahoj, no, kola mám ještě letní, ale už to mám dva měsíce a pořád jezdím stejně po našich nádherných a rovných silnicích ala dálnice, ale že bych vjel do nějaké díry, nejsem si vědom, ale o víkendu budu přezouvat kola, tak se uvidí.. Kloub na kardanu jsem já neměnil, MOŽNÁ někdo přede mnou, ALE nebylo mi to řečeno..ale možnost to také je... Je to prostě divný...hardy-spojka asi nehrozí, že?
Ja mel hardy spojku roztrhanou a prislo se na to nahodou pri vymene spojky, takze ta by podle me mit vliv na to nemela, pokud ti tam tedy nechybi kusy gumy, to by se ale u automatu urcite stat nemelo, na to trpi manualni prevodovky..
Me tyhle vsemozny vibrace zpusobilo stredove lozisko utrzene od sveho gumoveho uchyceni a jelikoz se to stalo po ceste na dovcu, tak nez jsme se vratili zpet, vibrace znicili i ten zadni kloub a byl potreba taky vymenit..
Me tyhle vsemozny vibrace zpusobilo stredove lozisko utrzene od sveho gumoveho uchyceni a jelikoz se to stalo po ceste na dovcu, tak nez jsme se vratili zpet, vibrace znicili i ten zadni kloub a byl potreba taky vymenit..