Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Svítí kontrolka vadné žárovky, ta přitom svítí

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
iamone

#1 Příspěvek od iamone »

Svítí kontrolka vadné žárovky vzadu, ta přitom svítí, zkoušel jsem dát i jinou a nic, kontrolka pořád svítí. Co s tím?
Kubatt

#2 Příspěvek od Kubatt »

mám to stejné se žárovkou v kufru. taky výměna a furt to píše, ale ani nesvítí. řekl bych ře asi chyba v kabeláži
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

iamone : A co takhle třetí brzdové světlo - svítí ?
jakdojinej
Klubové ID: 2169

#4 Příspěvek od jakdojinej »

mozna blbost ale zadni brzdova svetla jsou dvojita (dve zarovky pro brzdova na jednu lampu ,vedle sebe) a board aspon teda u me nepozna ktera z tech dvou nesviti a pohledem z venku je za dne velice spatne poznat ze jedna z tech dvou je pryc, ta druha mi svitila tak ze se zdalo ze sviti obe. Changoval jsi obe? Pripadne zkus je jen prialcit na te patici, ja tam mel slabej kontakt. Menil jsem zarovky jako trotl a furt board hlasil, pak stacilo jen jendnu z nich trosku pootocit a zatlacit ji do ty patice a hle svetlo a vse ok. Vtipny totiz bylo, ze kdyz jsem vyndal tu patici tak byla li venku tak to svitilo vsechno, ale hned jak jsem ji vratil do lampy tak na boardu hned lup, nesviti ti svetlo... :lol:
libovka

#5 Příspěvek od libovka »

[quote="jakdojinej"]mozna blbost ale zadni brzdova svetla jsou dvojita (dve zarovky pro brzdova na jednu lampu ,vedle sebe) a board aspon teda u me nepozna ktera z tech dvou nesviti a pohledem z venku je za dne velice spatne poznat ze jedna z tech dvou je pryc, ta druha mi svitila tak ze se zdalo ze sviti obe.

Máš sice pravdu,ale nejsou to brzdovky,ale koncová světla. :idea:
jakdojinej

#6 Příspěvek od jakdojinej »

aaa moje chyba to jsem si neuvedomil... jak se valstne na boardu (ten malej s obrazkem auta) projevi, ze nefachci prave brzdove svetlo? Me to prislo, ze se na tom schemaru rozsviti sybmol lampicky vzadu na strane na ktere to je,ale nic vic to nerozlisi...
iamone

#7 Příspěvek od iamone »

tak to bylo třetí brzdový :) díky starML.

Vůbec mě v tu chvíli nenapadlo kontrolovat brzdy a taky jsem byl sám a neměl jsem cihlu na pedál :)
jakdojinej

#8 Příspěvek od jakdojinej »

tak je to ta jednodussi varianta a vse v poho...

jeste jak psal kubatt, z vlastni skusenosti, me kdyz nesvitilo svetelko v kufru tak byl problem v servomotorku na odjisteni vika kufru, pres obvod co je v nem se spina okruh pro rozsviceni svetla v tom kufru
Axel
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Axel »

Jentak pro zasmani. Pul roku pri kazdem zabrzdeni na me rval BC, ze nesviti brzdove svetlo. Tak jsem vycistil vsechny kontakty, vymenil vsechny zarovky a zadna zmena. Teprve pred mesicem me napadlo se podivat do ETK na typ zarovky v tretim brzdovem svetle a samozrejme tam byla zarovka s mensim vykonem, coz melo za nasledek to, ze pocitac ji vyhodnocoval jako nefunkcni. Patri tam 21W
Obrázek
Odpovědět