Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E39 - výměna nárazníků

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
flexoo

#1 Příspěvek od flexoo »

zdravim pokud tady tohle téma už je tak se omlouvám nepodařilo se mi ho najit.

zajímalo by mě zda je náročný výměnit přední a zadní nárazník na E39 sedanu ... na co bych si měl dát pozor atd. případně nákej stručnej návod jak postupovat by mi velmi pomohl

děkuju za odpovědi
PearlJam

#2 Příspěvek od PearlJam »

Ja menil predni a nic na tom neni. Jen je potreba mit takovy specialni klic, nazval bych ho vycehran. Naraznik drzi na dvou sroubech, ktere se tim vicehranem odsroubuji. Nejdrive je potreba oddelat predni mrizky, kolem mlhovek. Ctyri cudliky, ktere je drzi maji takovy plastovy kolik, ktery se musi vysunout ven napr. opatrne klestickami. Vyndas ty mrizky a kouknes zespodu a jsou tam dve diry a v nich dva srouby, ktere kdyz odsroubujes, tak naraznik sundas. Ten vicehran nebyva soucasti beznych sad naradi, musel jsem ho dokoupit. Jo a jeste musis oddelat podbehy, ktere jsou spojene s naraznikem, popr. spodni kryt motoru. zadni jsem nedelal, takze neporadim.
Birkoff

#3 Příspěvek od Birkoff »

Ten "vícehran" je obyčejná hvězdička, jen pro doplnění a jde koupit jako nástavec na nářadí v každým lepším železářství.

A zadní nárazník je na tom podobně. Oddělat podběhy (vyndat ty 3 čudlíky), povolit šrouby v kufru a opatrně vytáhnout - pozor na PDC, to jsem odpojil u jednotky.
Odpovědět