Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 530D automat - více problémů

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Play

#1 Příspěvek od Play »

Ahoj,
tak se mi sešlo na autě za poslední dobu více problémů, možná spolu souvisí.

První je, že mi po delší jízdě začne blikat kontrolka oleje. Stává se to ve chvílích, když zastavím třeba na křižovatce, za jízdy to zhasne. Teďka jezdím spíš kratší trasy jen po městě a nedělá to vůbec. Oleje je v autě podle měrky dost.

Druhý problém je něco s elektroprogramem, neřadí to jedničku a dvojku (a trojku?), takže jak člověk někde přibrzdí a chce se rozjet, tak je třeba tam nasolit hodně plynu. Pomůže zastavit, vyřadit, vypnout motor a zase nastartovat a je to v pořádku. Todle se mi stává při ostřejší jízdě, ale nepravidelně. Měsíc ne a pak 3x týdně.

Poslední problém je ten, že se mi dnes po druhé nechtěl nastartovat motor. Poprvé chytil asi na pátý pokus, dneska ani na desátý. Nechal jsem to asi dvě hoďky odpočinout a potom naskočil hned na poprvé.

V autech se upřímně moc nevyznám a mám z toho teď docela nervy. Přemýšlím jestli se to raději už nevyplatí vyměnit za něco novějšího. Má někdo nějaký nápad čím by tyhle problémy mohli být způsobeny? Pokud to bude vypadat na větší opravu, tak ho asi pošlu pryč. Moc děkuji.
marcocz78

#2 Příspěvek od marcocz78 »

...a BC píše co?... vypadá to na čerpadlo
Zdenal

#3 Příspěvek od Zdenal »

I když to prodáš, takhle to asi nikdo nekoupí nebo za vírazně nižší cenu, takže bych auto opravil.

Může to být víc problémů, které se sešli, ale chování je divný.

Startování vypadá na střednětlaké čerpadlo pod řidičem, ale může to být dalších 10 věcí.
Kontrolka oleje - tak asi spadne tlak oleje na neutrál a hlásí že nemaže, možná jen vadné čidlo nebo fakt nemaže.
Převodovka může být taky cokoliv, je to tak složitý zařízení...

Určitě bych zajel někam do servisu na pořádnou diagnostiku..
Sweden
Klubové ID: 2669

#4 Příspěvek od Sweden »

První věc která by se měla dělat než se někdo pustí do oprav podobných věcí je DIAGNOSTIKA :wink:
Odpovědět