z ničeho nic mě přestal chodit pal.počítač všechno svítí ukazuje (první polohu, venkovní teplotu) a když chci přepínat čudlíkem na páčce spotřebu, dojezd atd... tak to nereaguje....nejde přepínat
Nevíte čím to je?
Nemá s tím někdo zkušenosti?
z ničeho nic mě přestal chodit pal.počítač všechno svítí ukazuje (první polohu, venkovní teplotu) a když chci přepínat čudlíkem na páčce spotřebu, dojezd atd... tak to nereaguje....nejde přepínat Nevíte čím to je? Nemá s tím někdo zkušenosti?
A co třeba zkontrolovat (proměřit) páčku, přesněji tlačítko na ní?!
Pokud se po zmáčknutí páčky objeví hodnota tak páčkou by to být nemělo. Pokud ano hledal bych chybu v naprogramování sekvence zobrazování, možná tam má jen jednu veličinu. Každopádně by to chtělo napsat, co se stane po stisku tlačítka na páčce (a po několikerém stisku) a případně po dlouhém (3-5s) stisku.
To bude asi len odidena packa....
Inac sorry ze zneuzivam tuto temu. Objednal som z ebay navody pre BMW ako na palubnom pocitaci zobrazovat informacie ako kurtiaci moment, napatie, teplotu chl. kvapaliny, teplotu oleja, spotrebu v l/h, realnu rychlost, teplotu vnutri vozu apd apd.... Zobrazovat tieto veci ma byt kombinaciou stlaceni niektorych tlacitok alebo vstup do servisneho menu apd.... mate s tym niekto skusenosti? Som zvedavy co mi ti skopcaci poslu.......
airbone píše:To bude asi len odidena packa.... Inac sorry ze zneuzivam tuto temu. Objednal som z ebay navody pre BMW ako na palubnom pocitaci zobrazovat informacie ako kurtiaci moment, napatie, teplotu chl. kvapaliny, teplotu oleja, spotrebu v l/h, realnu rychlost, teplotu vnutri vozu apd apd.... Zobrazovat tieto veci ma byt kombinaciou stlaceni niektorych tlacitok alebo vstup do servisneho menu apd.... mate s tym niekto skusenosti? Som zvedavy co mi ti skopcaci poslu.......
to zni velmi zajimave - kdyztak az to budes mit tak se ozvi, rad se spolupodilim na nakladech za pripadne zapujceni a rekl bych ze nebudu sam...
airbone píše:To bude asi len odidena packa.... Inac sorry ze zneuzivam tuto temu. Objednal som z ebay navody pre BMW ako na palubnom pocitaci zobrazovat informacie ako kurtiaci moment, napatie, teplotu chl. kvapaliny, teplotu oleja, spotrebu v l/h, realnu rychlost, teplotu vnutri vozu apd apd.... Zobrazovat tieto veci ma byt kombinaciou stlaceni niektorych tlacitok alebo vstup do servisneho menu apd.... mate s tym niekto skusenosti? Som zvedavy co mi ti skopcaci poslu.......
to zni velmi zajimave - kdyztak az to budes mit tak se ozvi, rad se spolupodilim na nakladech za pripadne zapujceni a rekl bych ze nebudu sam...
Takových "triků" jsem četl a zkoušel několik. Problém je že fungují vždy jen na určité SW a HW kombinaci. Takže to co jde někomu nejde někomu jinému ap.
Uvidime co to bude, coskoro to pride. Ale dotazovali sa na presny model mojho auta a rok vyroby, takze nieco v tom bude..... Dam vediet akonahle to pride, co a ako.... Stalo to par korun, dokopy aj s postou 5eur. (ze DE do NL)
Čaute,s tou páčkou mám samý problém,po stisku nereaguje vůbec...a zkoušel jsem uplně všechno,držet to tlačítko dlouze,několikrát z sebou a nic...a jak se to programuje ta zobrazovací sekvence?
Jednoduše, potdžíš tlačítko 3-5s (nevím přesně) prostě až se objeví PROG. Pak maškáš na BC to co chceš vidět po stisku tlačítka přibývá číslo (Prog1...) a pak SET. Pokud dáš set hned tak se automaticky naprogranuje celá sekvence.
na 99% to bude prodrenej dratek uvnitr packy - pomerne bezna zavada u E39.
odpojit baterku, sundat bag, volant, dostat se k pacce (je tam maly 2x torx sroubek, takze bez jemne torx sady se do toho nepoustet), packu rozkuchat a vymenit dratek.
chci se zeptat ... pořídil jsem si E39 523i r.v. září 96 (4x airbag, abs, asc, el. šíbr, digi klima ..) a na páčce blinkrů žádný tlačítko nemám a na budíkách mě teda svítí jenom venkovní teplota ... je možný, abych tam teda neměl ani to malé BC? A ještě jedna otázka ... když mě svítí airbag na palubovce už jenom jako chyba (příčinu jsem opravil) a já tu chybu nevymažu a někam to napálím ... vyletí ten airbag, nebo kvůli té nevymazané chybě zůstane uvnitř? Díky
sadamcx65 píše:chci se zeptat ... pořídil jsem si E39 523i r.v. září 96 (4x airbag, abs, asc, el. šíbr, digi klima ..) a na páčce blinkrů žádný tlačítko nemám a na budíkách mě teda svítí jenom venkovní teplota ... je možný, abych tam teda neměl ani to malé BC? A ještě jedna otázka ... když mě svítí airbag na palubovce už jenom jako chyba (příčinu jsem opravil) a já tu chybu nevymažu a někam to napálím ... vyletí ten airbag, nebo kvůli té nevymazané chybě zůstane uvnitř? Díky
bagy by mely zustat uvnitr jelikoz system je automaticky neaktivni(proto sviti kontrolka) po jakekoli chybe a chyba se musi smazat pouze diagnostikou po oprave/vymene vadnych casti. Pak bagy budou ready na "pouziti"