Ahoj..
mám následující dotaz -
dělal někdo výměnu kabelového svazku vedoucího k 5. dveřím na E34 Touring? (pokud to tedy jde)
"ukroutil" se mi "drat" od vyhřivání skla a byl trošku ohňostroj.. rád bych to vyměnil a hledám nejlepší a nejjednodušší způsob..
díky
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
kabel svazek k 5. dveřím na E34
Je to bolest všech 5 dveří.Pokud jsi měl zlomený dráty pro vyhřívání,který jsou nejsilnější,doporučoval bych výměnu celých svazků na obou stranách.
Dělal jsem to tak,že jsem u zadních světel na původní svazek namontoval konektor,protáhl nový svazky a v zadních dveřích jsem dal druhý konektor.V případě opětovného problému lze vyměnit svazek jen od konektoru u zadních světel ke konektoru v zadních dveřích.Délka cca do 2m.Svazek je veden z pojistek pod zadním sedadlem,takže pokud bys chtěl natahovat nový svazek od pojistek tak si pěkně mákneš a je to docela zbytečný.Je potřeba se podívat na průřezy jednotlivých drátů,nedávat menší,hrozí,že při zkratu pojistka neshoří,ale shoří vodič a to vždy na ohybu(tam je vodič při otvírání namáhán a tenčen.Již jsem řešim mnoho oprav po kutilých co sezbírali vodiče různých průřezů po domě a nehleděli na to jaké jištění je.
Jsou tam dráty různých průřezů a barvy,které neseženeš,takže jen standartní jednobarevné vodiče 9barev,pokud si to popišeš není problém.
Pokud dáš většší průřezy nic tím nezkazíš,ale počítej s tím,že to těžce protáhneš průchodkou.
Když výtáhneš svazek od zadního světla můžeš se v klidu podívat kolik je tam vodičů,jakých barev a jakých průžezů.
Na pravé straně je více vodičů než na levé.
Vodiče v místě ohybu se snaž seskladat tak aby nebyli přes sebe,pokud možno tak vodorovně vedle sebe,kvůli ohýbání a natahování jednotlivých vodičů.
Dělal jsem to tak,že jsem u zadních světel na původní svazek namontoval konektor,protáhl nový svazky a v zadních dveřích jsem dal druhý konektor.V případě opětovného problému lze vyměnit svazek jen od konektoru u zadních světel ke konektoru v zadních dveřích.Délka cca do 2m.Svazek je veden z pojistek pod zadním sedadlem,takže pokud bys chtěl natahovat nový svazek od pojistek tak si pěkně mákneš a je to docela zbytečný.Je potřeba se podívat na průřezy jednotlivých drátů,nedávat menší,hrozí,že při zkratu pojistka neshoří,ale shoří vodič a to vždy na ohybu(tam je vodič při otvírání namáhán a tenčen.Již jsem řešim mnoho oprav po kutilých co sezbírali vodiče různých průřezů po domě a nehleděli na to jaké jištění je.
Jsou tam dráty různých průřezů a barvy,které neseženeš,takže jen standartní jednobarevné vodiče 9barev,pokud si to popišeš není problém.
Pokud dáš většší průřezy nic tím nezkazíš,ale počítej s tím,že to těžce protáhneš průchodkou.
Když výtáhneš svazek od zadního světla můžeš se v klidu podívat kolik je tam vodičů,jakých barev a jakých průžezů.
Vodiče v místě ohybu se snaž seskladat tak aby nebyli přes sebe,pokud možno tak vodorovně vedle sebe,kvůli ohýbání a natahování jednotlivých vodičů.
-
- Klubové ID: 449
ok.. diky za vycerpavajici infodafa píše:Je to bolest všech 5 dveří.Pokud jsi měl zlomený dráty pro vyhřívání,který jsou nejsilnější,doporučoval bych výměnu celých svazků na obou stranách.

-
je to naprosto vyčerpávající odpověd mě to taky čeká už jsem na to koukal a měnit svazek až od pojistek mi přijde taky hodně zbytečný a hlavně pracný chci vyměnit jen část od střechy do dveří a vidím to na všechny vodiče, protože jestli ti nešlo jenom vyhřívání tak jsi na tom ještě dobře já jsem těch přelomenejch kabelů našel na každé straně asi čtyři nebo pět nechápu že to ještě nechytlo a tak nechci ryskovat že vymením jen ty co už jsou špatný a za měsíc přelomím další