Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 provoz bez lambdy?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DestinyE34

#1 Příspěvek od DestinyE34 »

Ahoj,kazím něco,pokud jezdím bez lambdy? Samozdřejmě jen nouzově,jak budou love vyměním. Taky mi jde o to,že jsem hledal strašně dlouho problém s kolísáním otáček,vyčistil všechno možné i nemožné :lol: a problém přetrvával. Pak u pláže 8) v It. jsme s mechošem přemýšleli,co to může být a vypadlo z něj,že třeba lambda(diagnostika nic neobjevila,vše mělo být v pohodě) tak jsme ji odpojili a paráda,autko je zase raketa. Ale radost zkončila,hned jak mi řekl,že třeba budou připečené kroužky na jednom válci,ten pak nespaluje a blbne lambdu :( tak nevím. Změřím tlaky a vyloučím válec,taky bych potřeboval zjistit,jak otestovat vstřiky,nebo u koho. Jsem z okolí Uherské Hradiště. A tady to nikdo nedělá :roll: snad nějaký origo servis,ještě se poptám. Jo a ještě dodám,když jedu delší dobu bez lambdy,tak mi otáčky nepsadnou pod 1000.ot. - vypnu motor,nastartuji a je to ok. Mohlo to být špatným pal vedením. Měnil jsem je a dali mi blbé hadice,takže je benzín sežral :roll: ,teď už tam jsou v pohodě na benzín :D Chci hlavně zjistit ty testy vstřiků,mám ještě jeden motor,na díly a tak si chci poskládat co možná nej.. Co bych se ještě zeptatl :? jen dolpním jde o 525i 141Kw bez vanosu. r.v.91 najeto 270 000Km . Jo a není divné,že bez lambdy jsem jel za stejnou spotřebu,tedy 9l/100 naložený a byli jsme 3 v autě,to jde ne ? 1500Km s lambdou a 1500 bez ní :wink:
saaz

#2 Příspěvek od saaz »

co vim já tak bez lambdy to podstatně víc žere :D
dexter

#3 Příspěvek od dexter »

jestli už nebyla špatná,co taky není nemožné. Jinak by se spotřeba určitě aspon o litr zvedla. :wink: Bez lambdy jezdit můžeš,ale počítej s tím,že se zvedne spotřeba,ale to vlastně nejspíš není tvůj případ. Motor by to nějak poškodit nemělo,aspon sem se s tím zatim nesetkal,ale měl by klesnout výkon. Diagnostika by měla lambdu odhalit,ale taky nemusí. Závisí od toho jaká. jestli nějaká univerzální,tak nemusí,ale bmw inpa vypisuje přímo hodnoty. Je ta lambda origoš? Není nějak přepojovaná,že by ji někdo před tebou špatně zapojil?
DestinyE34

#4 Příspěvek od DestinyE34 »

Lambda je nejspíš origo,co jsem se kdysi díval,když jsem měnil výfuk a koncovku má stejnou jako BMW. Výkon je nepatrně horší než jsem měl u stejného auta,stejný výkon,motor... ale v jednom krásném kopečku se dostanu na stejnou maximálku :lol: takže nevím s tím výkonem...jako rozumím tomu,že s lambdou to bude lepší,ale nevím,co je s mím výkonem :lol: :? diagnostika to byla asi nějaká shitka. Ani jsme s autem nejezdili,ale zase ji měl chlápek co na kraji Brna dělá jen BMW. Zkusím změřit ty tlaky ve válcích,dnes jsem se k tomu nedostal :( a pak můžu vyloučit špatný válec a měla by být špatná lambda. Jo a dá se nějak lambda změřit? Abych ji nemusel nahřívat a vytahovat z výfuku?
DestinyE34

#5 Příspěvek od DestinyE34 »

:!: :!: BOOM :!: :!:
8) :lol: je to v pohodě,tlaky ve válcích jsou v pořádku,všechny stejné jen jeden má o 0.8 bar větší tlak. Svíčky jsou taky všechny stejné...paráda. Teď jen změřit lambdu,jen pro jistotku a hurá pro novou,jsem zvědavý na tu spotřebu...pokud ji mám teď vyšší a jezdím 9-10L tak by to mělo ještě dolů :P :D
Marten
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Marten »

Nevím za kolik s tím chceš jezdit, ale mě se po výměně lambdy snížila asi o 1,5L.
Odpovědět