Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

spotreba

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Kail

#21 Příspěvek od Kail »

To je zase hezké blábolení o něčem co nikoho nezajímá a havně to tady nikomu nepomůže :) .
Pokud jsem si dobře všiml,chlapi tu řeší že jim 525d žere trochu víc než by měla,co s tím má společnýho nějaký Volvo XC90 na plyn nebo Audi A8 4.2tdi nějak nechápu.Nu což,u tebe je asi každej zvyklej že si chodíš klábosit sám se sebou :roll: ...

Nicméně musím souhlasit s tím že ta spotřeba u 525d je opravdu poměrně vysoká,když si to porovnám se staršíma motorama jako je 530d v e39 nebo i TDS tak je to někde uplně jinde.Těžko říct jestli to tak má být :? .
Filozof

#22 Příspěvek od Filozof »

Kail píše:To je zase hezké blábolení o něčem co nikoho nezajímá a havně to tady nikomu nepomůže :) .
Pokud jsem si dobře všiml,chlapi tu řeší že jim 525d žere trochu víc než by měla,co s tím má společnýho nějaký Volvo XC90 na plyn nebo Audi A8 4.2tdi nějak nechápu.Nu což,u tebe je asi každej zvyklej že si chodíš klábosit sám se sebou :roll: ...

Nicméně musím souhlasit s tím že ta spotřeba u 525d je opravdu poměrně vysoká,když si to porovnám se staršíma motorama jako je 530d v e39 nebo i TDS tak je to někde uplně jinde.Těžko říct jestli to tak má být :? .

Pokud jsis nevšiml tak jsem tady odpovídal na nějaké reakce. Kde se říká, že nové auta si nedávají LPG. Není to pravda, už jsem se stím setkal.

A druhá věc mi přišlo, že ta nafta vs benzín zase tak velkej rozdíl není. Pokud vezmu v uvahu lpg. Chápu, že téma je trochu jinde, no nechal jsem se unest přiznávám, sem to nepatří . :wink:

JUO CITACE : chlapi, kupil som e61, 525diesel, automat,jazdim prevazne mesto a mam spotrebu 9,4 litra, mam tam zimne gumy, neprezuval som este, pretoze to mam dva dni. je to realna spotreba? zda sa mi to na 525 vela, jazdil som 530d e39 manual a mal som 7,2. dik za odpoved

odpoved: pokud jsi jezdil převažně stejné trasy s předchozí 530d a jako s novou 525d tak mi je divné že to bere o 2,2litru více. (velkoměsto 525d jezdí kolem cca 9litru normálně. )

525DA
Spotřeba ve městě 8.2 litrů na 100 km
Spotřeba mimo město 5.0 litrů na 100 km
Spotřeba - kombinovaně 6.2 litrů na 100 km

Novější motory by měli brát plus minus stejně spíše méně.
Automat je plus ve městě a dneska jezdi za stejnou někdy i menší spotřebu než manuál. Takže nechápu ten nárust spotřeby.
Fahrer92
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Fahrer92 »

Se svoji 525dA, kombi, se na tech uvadenych 5 litru nedostanu ani kdybych jel celych 100 km jen z kopce... Nevim, kde jsi tyto udaje nasel, ale nezda se mi to byt realna spotreba.
DDT

#24 Příspěvek od DDT »

Já jezdím město za 8, meziměsto za 7. Ale jezdím jako důchodce, takže v klidu a podle předpisů.
Mám 525 tds tour rv.98.
Filozof

#25 Příspěvek od Filozof »

Fahrer92 píše:Se svoji 525dA, kombi, se na tech uvadenych 5 litru nedostanu ani kdybych jel celych 100 km jen z kopce... Nevim, kde jsi tyto udaje nasel, ale nezda se mi to byt realna spotreba.

Jsou to tovární udaje k autu.

Mimo město znamená 90km-h kdo tak s BMW dneska jezdí ?
Mám pocit že šviháš aspon 130km-h po jedničce a pak to je zkreslené. a máš hned o litr a pul až dva více.

tady máš menší porovnání za kolik jezdí s 525DA

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/192120.html

Záleží jakou máš nohu. V bmw je to dost zkreslené. Musíš se hodně nutit abys jel pomalu dle předpisu. Nebo tvoje auto bere více a máš tam někde krpu.
DirtyHarry

#26 Příspěvek od DirtyHarry »

Proč by tam měl mít "nějakou" chybu ? Co to je pořád za vžitej nesmysl,že koupě diesela znamená jezdit "skorozadarmo" ? Pokud budeš jezdit s naftákem tak jako s benzínem (na což si zvyklý),nebo prostě jen budeš řídit pružně-či agresivně,tak si o tabulkových číslech můžeš nechat tak akorát zdát. Diesel se snad kupuje proto,že oproti stejnýmu obsahu v benzínu sežere pár litrů méně (při stejném stylu jízdy) anebo kvůli palivu,který seženeš o 10 a více kč levněji. Já měl benzíny,LPG i naftu a pokud opravdu nejezdíš klobouka (nebo jak se říká "dle předpisů"),tak udělat dvojnásobek oproti TP jde u všeho. Dokázal jsem svoje TDS udělat na cca 8,5 l/město,ale nejezdím tak a normál je pro mne 10 - 10,5 l/město. To samé s 525i 24V jsem odjezdil za 14 - 15 l,když jsem vezl rodinku,zvládl jsem 10 l,ale dost jsem se nudil... Nehledejte stále "chybu" kde není,ta chyba spíše sedí za tím volantem :!: !
Odpovědět