Dobrý den.
Jsem první den hrdým uživatelem bmw a doufám že i spokojeným, ale to ukáže čas. Jelikož u nás v rodině vždycky byl mercedes, může mi prosím někdo poradit s nějakou to otázkou?
Je to bmw 520i e39 1997.
Po nastartování trochu kouří, pak to pomine, stačí vyměnit palivový filtr, jsou tam někd dva, nebo jeden? Když za jízdy tomu šlápnu prudce na plyn, trochu škube. Jaký je nejlepší olej do toho a filtry? Filtr do klimy je jeden, nebo je jich tam víc? Jaká je vhodná nemrzka do chladiče? Co všechno pohání řemen? Klimu, ventilátor, alternátor a i vodní pumpu?
Předem se omlouvám jestli už tady někde bylo něco z toho řešeno, jsem tu novej a z příšpěvků co jsem pročetl jsem nic moc nenašel.
Děkuji za Vaše odpovědi.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
PROSÍM O RADU
-
- Čestný člen
- Klubové ID: 50
Olej v sani, gufera na ventilech, prolinajici krouzky valcu a nebo jedna z dalsich 100 veci ... co na to servis ?dandusa píše: Po nastartování trochu kouří, pak to pomine
Nebo neni to jen kondenzovana voda ve vyfuku, ktera se po nastartovani vali ven ?? = smrdi ten kour, jakou ma barvu ? .... tohle je stejne jako u jakehokoliv jineho auta ...
Typicky jeden.dandusa píše: , stačí vyměnit palivový filtr, jsou tam někd dva, nebo jeden?
svičky, civky, nebo dalsich hafo veci? Co rika diagnostika motoru ?dandusa píše: Když za jízdy tomu šlápnu prudce na plyn, trochu škube.
Předepsaný výrobcem. Viz manuál od autadandusa píše: Jaký je nejlepší olej do toho a filtry?
2dandusa píše: Filtr do klimy je jeden, nebo je jich tam víc?
Original BMW. Prodejci bmw viz. http://www.bmw.czdandusa píše: Jaká je vhodná nemrzka do chladiče?
1 remen klimu, 2 remen alternator, vodni pumpu, servo rizeni. Ventilator je nasazen na vodni pumpe.dandusa píše: Co všechno pohání řemen? Klimu, ventilátor, alternátor a i vodní pumpu?
Spatne jsi koukal, velice spatne, vsechno je tu reseno nespocetnekrat ... zkus lepe hledat ... venuj tomu trochu vice casu .. .vyplati se to ...dandusa píše: Předem se omlouvám jestli už tady někde bylo něco z toho řešeno, jsem tu novej a z příšpěvků co jsem pročetl jsem nic moc nenašel.
Nejdřív chci poděkovat za Vaše vyjádření a podotknout, že už jsem se vynasnažil a např. olej v převodovce je tu řešený opravdu hodněkrát.
Kouř je namodralý a smrdí po benzínu. Není možný, že je to tím že to jezdilo dlouho jenom město a je to zanešený? Diagnostika právě může být až za dva týdny, tak jsem chtěl zkusit jestli to nepůjde bez toho.
Kouř je namodralý a smrdí po benzínu. Není možný, že je to tím že to jezdilo dlouho jenom město a je to zanešený? Diagnostika právě může být až za dva týdny, tak jsem chtěl zkusit jestli to nepůjde bez toho.