Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

kabinový filtr e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jerrykx

#1 Příspěvek od jerrykx »

Čau, poraďte prosím, chci vyměnit kabinový filtr u e34 525i rok 89, ale s automatickou klimatizací a vůbec netušim kde ten pos* filtr je, zkoušel sem to podle návadu pro obyč. klimu a automatická klimy to má uplně jinak, takže netušim.

Dík
DestinyE34

#2 Příspěvek od DestinyE34 »

Ahoj,nevím,jestlita m vůbec filtr mít budeš,ale mělo by to být pod všema plastama u radiátoru topení,mám to tak namalované na krabičce od onoho filtru. bohužel já ho v autě nemám,asi kvůli absenci klimy...
libovka

#3 Příspěvek od libovka »

Každá e34 s klimou ho má a ať je automatická nebo manuální tak je vždy na stejném místě.Takže pokud máš manuál ne vyndání tak hledej.
jerrykx

#4 Příspěvek od jerrykx »

..to ste mi kucí moc nepomohli, že tam je to vim,ale prostě ho nemůžu najít a to že sem hledal už pěkně dlouho a nějak se mi nehce rozebrat celý topení a klimu kvůli filtru a pak to nedát dohromady.

tu foto: ... za každý návod budu rád
http://img5.rajce.idnes.cz/d0501/3/3454 ... 010083.JPG
T613
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od T613 »

standartne byl filtr az 91+, nizsi rocniky spis vyjimecne, takze muzes hledat neco co nemas
DestinyE34

#6 Příspěvek od DestinyE34 »

Pěkná fotka :D
Ten letáček z filtru už nemám,bohužel,ale ligicky musí být před radiátorem klimi i topení. Zkus se podívat před ně. Na tom obrázku to bylo nakreslené,že je tam kde radiátory. Já jsem si to na svém autě spletl s otvorem pro klimu,ale zdál se mi nějak velký :oops: :lol: Jinak zkus prolézt nějaký návod na E34 ...třeba jak na to,nebo zkus bmwforum.cz třeba je to tam popsané lépe.
mikye34

#7 Příspěvek od mikye34 »

Tak něják to je,je to hrozná práce,ale až ho vymněníš tak to je mazec čau. http://obchod.autokelly.cz/Manuals/MF_CU3338.pdf
libovka

#8 Příspěvek od libovka »

Vyndáš kastlík před spolujezdcem,po levé straně sundáš boční koberec a plast,trubku co fouká na nohy a najdeš ho za topením uplně vzadu vlevo.Budeš tam mít takovou šavli na dvou šroubech do které vede konektor.Tu povolíš a vytáhneš.A za tím víčkem ve kterém drží ta šavle je filtr.Víčko drží dole na šroubu a nahoře taková "vrtulka".
jerrykx

#9 Příspěvek od jerrykx »

libovka píše:Vyndáš kastlík před spolujezdcem,po levé straně sundáš boční koberec a plast,trubku co fouká na nohy a najdeš ho za topením uplně vzadu vlevo.Budeš tam mít takovou šavli na dvou šroubech do které vede konektor.Tu povolíš a vytáhneš.A za tím víčkem ve kterém drží ta šavle je filtr.Víčko drží dole na šroubu a nahoře taková "vrtulka".

..mi tady stále popisujete a posíláte odkazy na výměnu u obyč. klimy, tak já to tam vůbec nemam"žádnou vrtulku" Takže asi fakt kabinový filtr nemam, nebo nevim.

Všem dík za rady :D ...jdu to zase dát dohromady
pragdejf

#10 Příspěvek od pragdejf »

hele je to pod takovym malym deklikem ze svetlyho plastu za vyparnikem klimy ("za" v tomhle pripade znaci bliz k motoru. presnejc mezi vyparnikem klimy a řj klimy). je na dvou sroubech, pak de vytahnout. jinak jestli mas nebo nemas mikrofiltr se dozvis, kdyz se kouknes na stitek v prihradce. kdyz ji otevres, tak vlevo je cernej stitek s bilym pismem, tak pokud tam je, tak mikrofiltr mas, pokud neni, tak teoreticky nemas, ale taky ho moh nekdo sloupnout. ale E34 s klimou bez filtru sem jeste nevidel. teda pokud ho nekdo nevyndal.
libovka

#11 Příspěvek od libovka »

jerrykx píše:
libovka píše:Vyndáš kastlík před spolujezdcem,po levé straně sundáš boční koberec a plast,trubku co fouká na nohy a najdeš ho za topením uplně vzadu vlevo.Budeš tam mít takovou šavli na dvou šroubech do které vede konektor.Tu povolíš a vytáhneš.A za tím víčkem ve kterém drží ta šavle je filtr.Víčko drží dole na šroubu a nahoře taková "vrtulka".

..mi tady stále popisujete a posíláte odkazy na výměnu u obyč. klimy, tak já to tam vůbec nemam"žádnou vrtulku" Takže asi fakt kabinový filtr nemam, nebo nevim.

Bud nemel a hledej a nebo se na to vyser a nech si to udělat!!!To co jsem ti poslal je návod na e34 a at má jakoukoliv klimu tak má filtr na stejném místě.Jak je výše ta fotka tak je na ní vydět výparník tak filtr je až za ním.Nechápu co je na tom těžkýho pochopit.
jerrykx

#12 Příspěvek od jerrykx »

libovka píše:
jerrykx píše:

Bud nemel a hledej a nebo se na to vyser a nech si to udělat!!!To co jsem ti poslal je návod na e34 a at má jakoukoliv klimu tak má filtr na stejném místě.Jak je výše ta fotka tak je na ní vydět výparník tak filtr je až za ním.Nechápu co je na tom těžkýho pochopit.

Těžký je na tom to, že tam nic takovýho nemam.
http://img5.rajce.idnes.cz/d0501/3/3454 ... 010192.jpg

Ten světlej plast já nemam sundavací, je v něm jenom otvor pro sword a nějak víc sundat nejde, vrtulka taky jasně že chybí.

Tím pádem !asi! kabinový filtr prostě postrádam a pravdu měl člen T613
T613
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od T613 »

jo tohle je presna fotka s filtrem a sundavacim deklem ... pokud je napevno tak filtr proste neni. Vzhledem k roku nic neobvykleho, uz jsem nejake to topeni delal a nevim podle jakeho klice tam filtr je-neni, asi jak se kdo vyspal :D
libovka

#14 Příspěvek od libovka »

Tak to jsem v životě neviděl. a nemáš náhodou tu klimu domontovávanou od nějaké firmy.
jerrykx

#15 Příspěvek od jerrykx »

libovka píše:Tak to jsem v životě neviděl. a nemáš náhodou tu klimu domontovávanou od nějaké firmy.

:lol: nicht, takhle to vyskočilo z fabriky, teda spoň podle Vin kódu
Odpovědět