Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 525i kolísání otáček NE na volnoběh.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
DestinyE34

#1 Příspěvek od DestinyE34 »

Ahoj,
mám dlouhodobý problém s E34 525i 141kw bez vanos. Jde o to,že mi kolísají otáčky,na ukazateli spotřeby pod otáčkoměrem se to projevuje jako slabé přidávání a ubírání. Zkoušel jsem na místě na N vytočit motor třeba na 3tis ot. a otáčky klesaly asi o 200ot./min. a zpět se vracely na 3.tis.
Vyměnil jsem olej,všechyn filtry,svíčky(origo co tam mají být,už si název nepamatuji) Také jsem vyzkoušel jinou váhu vzduchu,nevím v jakém je stavu,ale chová se to úplně stejně. Taky jsem čistil a měnil čidlo otevření klapky. Jakoukoliv podezdřelou hadičku. Vzduch to nepřisává,nebo už nevím kama by mohlo. Motor neklepe,nekouří,jede krásně až na to kolísání. Na volnoběh se motor jednou za asi 5 sec zachvěje. Byl jsem na diagnostice v Brně u pana Luňáka,diagnostika z notebooku,ale přes nějakou větší žlutou krabičku. Servisuje BMW a měl tam rozsáhlé typy od BMW řekněme že jsem viděl od E32 po E60 a i jednání i dílnu měl seriózní. No a co zjistil..?

Po elektronické stránce,čidla,lamda,váha vše má být v pořádku. Díval se na veškeré netěsnoti vzduchového vedení,ale nic nenašel. Doporučil mi vyčistit nějaký ,,váleček" pod sáním. Nevím o co přesně jde,vede to vzduch za klapkou zpět do hadice od váhy. Je to železný váleček s 3drátky v koncovce a nějakým uzavíratelným ...něčím ve vnitř. Vše jsem prostříkal a vyčistil isoprophylalkoholem a poskládal. A změna..?

Otáčky místo klesání o 200ot.min. se naopak zvedají asi taky o 200ot.min ale pak už nekolísají,ale ustálý se. Při jízdě žádná změna,jede to pořád kolísavě :cry: Jen dodám,že výfuk,elktrické vedení,váha vše je v pěkném stavu,není to žádná vylítaná popelnice. Jen to záhadné kolísání,poradil by mi někdo,co ještě vyzkoušet? Za každou radu budu vděčný :D jo a ještě,nevím,jestli se mi podaří sem hodit fotky,ale v sání bylo trochu leje,hned za klapkou,ale byl nějaký divný,moc nešpinil,jako voda s trochou hnědé..nerozumím tomu...
Přílohy
Ten záhadný váleček:)
Ten záhadný váleček:)
Tady.jpg (150.18 KiB) Zobrazeno 125 x
DestinyE34

#2 Příspěvek od DestinyE34 »

:?: docela mě to trápí :cry:
DestinyE34

#3 Příspěvek od DestinyE34 »

Díky bmw4ever jsem zjistil,že by to měl mít na svědomí volnoběžný ventil,ještě jsem ho neměnil,ale bude to on,na čištění ventilu autko poznatelně reagovalo,takže jiný to vyřeší,díky :D
Odpovědět