Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Olej do man. prevodovky
No MTF-LT-2 je "celoživotní nápln".Po mnoha radách a řešení jsem tam nalil normální ATF 2.Převodovka chodí uplně bez problémů možná i lépe.
Sice je tam celoživotní nápln,ale vytekli z toho pěkný sračky.
Osobně si myslím že je jedno co se tam naleje,teda krom hypoidu.V převodovce není co by se zkurvilo.Potřebuje se pouze mazat soukolí.Do E30,34,38,39,atd. se dával z výroby čirý olej.Ale při výměně už se tam lilo ATF.
Osobně si myslím že je jedno co se tam naleje,teda krom hypoidu.V převodovce není co by se zkurvilo.Potřebuje se pouze mazat soukolí.Do E30,34,38,39,atd. se dával z výroby čirý olej.Ale při výměně už se tam lilo ATF.
-
- Klubové ID: 1198
Takže když tam dáme ATF Dexron II, nebo Dexron III, tak to bude ok a nemusíme mít strach, že něco zkazíme?libovka píše:No MTF-LT-2 je "celoživotní nápln".Po mnoha radách a řešení jsem tam nalil normální ATF 2.Převodovka chodí uplně bez problémů možná i lépe.
-
Mělo by tam být asi toto: http://www.bmwpartsweb.com/BMW-Parts/Ma ... 25A69.aspx
Ale nevím,kde to v CZ koupit,taky bych chtěl udělat výměnu.
E39 523i r.v.1999 M52B25TU DoubleVanos OrientBlau/dunkelblau
-
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, na velikonoce bych rád taky vyměnil olej v manuálu, jedná se o :
525d e61 130kw - B413265.
Co jsem koukal podle webu bych tam měl mít MTF-LT-3, ale např. na stránkách Castrol mi to pro všechny manuály e60 vyhazuje pouze Castrol Syntrans B 75W.
http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7061486
Ale mimoto jsem našel ještě olej MTF-LT-4, jsou oleje zpětně zaměnitelné? tzn. MTF-LT-3 můžu nahradit MTF-LT-4???
525d e61 130kw - B413265.
Co jsem koukal podle webu bych tam měl mít MTF-LT-3, ale např. na stránkách Castrol mi to pro všechny manuály e60 vyhazuje pouze Castrol Syntrans B 75W.
http://www.castrol.com/castrol/iframe.d ... Id=7061486
Ale mimoto jsem našel ještě olej MTF-LT-4, jsou oleje zpětně zaměnitelné? tzn. MTF-LT-3 můžu nahradit MTF-LT-4???
Já bych značku nějak moc nehrotil.Mám servisní knížku o BMW e39 a tam píšou o oleji :
Potřebný náhradní díl :
Převodový olej , např.
- Esso ATF dexron D-21065
- Shell ATF Dexron II D-21666
- Mobil ATF 220D-20104
- Total Dexron II D-20356
Nevím ale co znamenají ty čísla za těma pomlčkama asi nějaký prodejní kód či co.Taky se chystám na jaro měnit olej v převodovce a rozvodovce a s klidným svědomím půjdu do toho Totalu.Když je doporučený a na flašce má normu BMW tak proč ne.Na celý Kastról bych se mohl vy....
Potřebný náhradní díl :
Převodový olej , např.
- Mobil ATF 220D-20104
Nevím ale co znamenají ty čísla za těma pomlčkama asi nějaký prodejní kód či co.Taky se chystám na jaro měnit olej v převodovce a rozvodovce a s klidným svědomím půjdu do toho Totalu.Když je doporučený a na flašce má normu BMW tak proč ne.Na celý Kastról bych se mohl vy....

-
- Klubové ID: 1838
- Kontaktovat uživatele:
No tak rozdíl castrol, total nebude nijak zázračně velikej, i co se ceny týče.. Mě je spíš dívný, jak je možný, že pro dva nebo tři druhy oleje má Castrol jeden typ. Je možný že je akutálně nabízený typ adekvátní aktuálně dodávanému BMW oleji.Zama píše:Já bych značku nějak moc nehrotil.Mám servisní knížku o BMW e39 a tam píšou o oleji :
Potřebný náhradní díl :
Převodový olej , např.
- Mobil ATF 220D-20104