Výměna oleje provedena při 192tkm, což by znamenalo udělat tuto údržbu okamžitě. Bylo mi řečeno že papá plnou syntetiku 7,5l. zajímal by mě postup a na co nezapomenout při výměně. Běžnou údržbu jsem na kdysi dávné Laguně zvládal, nicméně s Dieselem v BMW jsem naprostý začátečník.
Pár dotazů tedy:
- jakým postupem vyměnit olej? Nějaké plasty, kde najdu olejový filtr, měnit i palivovy? je postup stejný jako u benzínu, proste vylejt z vany, vymenit filtr nalit zpet a hotovo? Nerad bych neco hned zbabral na zacatku, zatim tedy jezdí jak má a chtel bych aby tak zustalo.
- na co bych se mel zamerit a " proaktivne " zkontrolovat abych predesel vetší havárii??
- jemne mi klepe pri prejezdu například po šotoline, nebo po pruhu pro tramvaje, pod mírným plynem, prikladám to tyckam stabilizatoru??
- Nesvítí display (rozsypany caj), nasel jsem si tady návod, tak snad zvládnu

- šaptně zajíždí šíbr při zasouvání, je tam taková lišta, která se někdy nechce schovat

- Má drobně pootočený volant ( 3ramenny) na pravou stranu, mohout to způsobovat kola 17" 45/235? jinak pri brzdeni malilinko tahne doprava. bouchnutý by nemel být, kontrolovalo 2lidmi a nenalezeno nic, ale....
- Jak v zime s naftou? bývam v oblasti kde není problém -25stupnu

Díky za pomoc.