Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E39 sedan, není stabilni, nesedí... Poraďte prosím
Zdravím všechny fandy,
budu mooc rád, pokud mi někdo zkušenější poradí s mým problémem.
Mám sedam E39, 523i, rok98, Msport podvozek.
Na zadní nápravě vyměněna uložení tlumičů, tlumiče, komplet ramena.
Auto je nestabilní, mám problém v pravotočivých zatáčkách, kdy se auto nadměrně naklání (na levo), zadek auta se v zatáčce sune mírně do strany a celkově si autem nejsem jistý. Je to fakt nepříjemný. Při přejezdu nerovností cítím, jak je levé zadní kolo "měkčí", péruje. Přejíždím horší vlakový přejezd a levé zadní kolo jde někdy i na doraz.
Průzezd levotočivých zatáček je zcela OK, krásná stopa, sedí, tak to má být..
Všechny jmenované součásky jsem dával nové, kvalitní, stálo to dost peněz a už se mi nechce dál experimentovat.
Teď to typuju na levou pružinu (pružiny původní), krerá by mohla být nějak unavená.. nevím.
Ptám se Vás a prosím o radu.
DĚKUJU, ať to jezdí...
budu mooc rád, pokud mi někdo zkušenější poradí s mým problémem.
Mám sedam E39, 523i, rok98, Msport podvozek.
Na zadní nápravě vyměněna uložení tlumičů, tlumiče, komplet ramena.
Auto je nestabilní, mám problém v pravotočivých zatáčkách, kdy se auto nadměrně naklání (na levo), zadek auta se v zatáčce sune mírně do strany a celkově si autem nejsem jistý. Je to fakt nepříjemný. Při přejezdu nerovností cítím, jak je levé zadní kolo "měkčí", péruje. Přejíždím horší vlakový přejezd a levé zadní kolo jde někdy i na doraz.
Průzezd levotočivých zatáček je zcela OK, krásná stopa, sedí, tak to má být..
Všechny jmenované součásky jsem dával nové, kvalitní, stálo to dost peněz a už se mi nechce dál experimentovat.
Teď to typuju na levou pružinu (pružiny původní), krerá by mohla být nějak unavená.. nevím.
Ptám se Vás a prosím o radu.
DĚKUJU, ať to jezdí...
-
- Klubové ID: 2169
pruzina je logicka - bud unava materialu, nebo bych se mrknul jestli nahodou nepraskla. Uz i to jsem zazil a stalo se to prave taky pri vymene tlumicu, jak to tam panove v servise rvali tak proste prdla, sam jsem cumel jak puk, zvlast kdyz mi to predavali a auto bylo dreple na pravou zadni stranu a jijm to zda se nejak nevadilo
. Jses si mimochodem jistej ze tam vsechno spravne slozili z5, kdyz se to menilo?

Prasklou pružinu můžeme vyloučit, zaparkovaný auto stojí rovně. To bych prostě poznal..
Všechno na autě měnili "Pupíci", předpokládám a věřím, že kluci by žádnou čuňárnu neudělali..
Při dvou nezávislých kontrolách (Pupíci, Krotil) mi potvrdili, že na zadku není (na nápravě) žádná vůle. Tehdy jsem uvěřil, že se mi to prostě jen zdá. Ale nezdá! Kudy jezdím, přemýšlím nad tím. Ve 150km přejet do středového pruhu je opravdu zážitek... Nerad bych oddělal vyměněný součástky tím, že nehledám dál... Prostě je něco špatně.
Předpokládám, že utrženej silentblok by se při kontrole v servisu musel projevit...., nebo nemusel?
Stabilizační tyčky jsou OK. Stalo se někomu z vás, že by se pokroutila středová stabilizační tyč?
Ještě info - při jízdě zadní náprava nevydává žádné zvuky, nic necvaká, neťuká.
Díky za každej názor!

Všechno na autě měnili "Pupíci", předpokládám a věřím, že kluci by žádnou čuňárnu neudělali..
Při dvou nezávislých kontrolách (Pupíci, Krotil) mi potvrdili, že na zadku není (na nápravě) žádná vůle. Tehdy jsem uvěřil, že se mi to prostě jen zdá. Ale nezdá! Kudy jezdím, přemýšlím nad tím. Ve 150km přejet do středového pruhu je opravdu zážitek... Nerad bych oddělal vyměněný součástky tím, že nehledám dál... Prostě je něco špatně.
Předpokládám, že utrženej silentblok by se při kontrole v servisu musel projevit...., nebo nemusel?
Stabilizační tyčky jsou OK. Stalo se někomu z vás, že by se pokroutila středová stabilizační tyč?
Ještě info - při jízdě zadní náprava nevydává žádné zvuky, nic necvaká, neťuká.
Díky za každej názor!
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
no pokud sou tlumiče nové tak plavání bude asi zpusobovat vymačkanej silentblok ale zase teda v servisu by to zjistil meli ze
my tady po netu muzem jen spekulovat 

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
K tlumičům - osobně si myslím, že původní Sachsy byly ještě OK, měnil jsem je kvůli tomu plavání... Podle mě je maximálně nepravděpodobné, abych zrovna na levou stranu trefil vadnej tlumič z výroby..
Zadní ramena jsou komplet nová. Geometrie vyšla na 1*.
Může být původní pružina unavená tak, aby tohle mohla způsobit?
Co ta středová stabilizační tyč, může se přihnout a pak tohle způsobovat?
Nemůže být něco špatně na uložení (uchycení) zadní nápravy?
Nevím, asi zkusím ještě jinej servis. A pak psychologa...
Zadní ramena jsou komplet nová. Geometrie vyšla na 1*.
Může být původní pružina unavená tak, aby tohle mohla způsobit?
Co ta středová stabilizační tyč, může se přihnout a pak tohle způsobovat?
Nemůže být něco špatně na uložení (uchycení) zadní nápravy?
Nevím, asi zkusím ještě jinej servis. A pak psychologa...

-
Pružina není samostatně, je na tlumiči. Když se měnily tlumiče, pružiny musely ven a zdály se vizuálně v pořádku. Jedna pružina od BMW vychází na 2,5tis Kč + práce 3tis Kč. Už se mi nechce "slepě" kupovat díly... jistě mě chápete.
NABÍZÍM 1.000,- Kč tomu, kdo mi řekne, v čem je problém. Ale nesmí kecat!!!
(Bydlím v Praze) ....Tohle myslím vážně.
NABÍZÍM 1.000,- Kč tomu, kdo mi řekne, v čem je problém. Ale nesmí kecat!!!

-
To uložení nápravy jak jsem psal nemusí být utržené, ale natržené, unavené a nemusí ani tak strašně bouchat, ale v zatáčce se naklání. Mám něco podobného a mám podezření právě na silentbloky uložení nápravy.
Kdyby to bylo třeba těma pružinama (já mám vzduchové), tak bych to měl vyřešeno, protože mi praskly obě a jsou tam fungl nové a na jednu stranu se naklání pořád více.
Kdyby to bylo třeba těma pružinama (já mám vzduchové), tak bych to měl vyřešeno, protože mi praskly obě a jsou tam fungl nové a na jednu stranu se naklání pořád více.
MÁM TO SAMÉ na sedanu. auto se chová jako by bylo levé zadní kolo skoro vyfouklé,a když je nějaký manévr obzvlášt zatáčka v pravo,často letím 2kila, a je to fakt o držku,zvlášt táhlá PRAVOTOČIVÁ ZATÁČKA - HOROR. jsem po geošce,kola dohuštěné, něco mi vzadu vrže,ale zkusím vyměnit pružiny,sao že za starší,abych věděl,jestli to je ono.