tak už mám první problém stalo se mě při stahování zadního okna mi přestal fungovat motorek a okno sem vrátil pouze vytažením rukou (okno jde stáhnout rukou i když je auto zamčené) a teď když to zkouším tak mě motorek chvilu funguje a okno trochu spustí a když to zkusím zpátky nahoru motorek zachrchlá a zase umře a opět musím nahoru růčo nevim co přesně to může být, mrkl bych na to ale nepřišel sem jak sundat tapec aniž bych ho zničil tak prosím o radu
Sundej kličku otevírání dveří (1× křížák) a tapec je po obvodu nacvakanej. Takže plochý šroubovák a vycvakat - jde to dobře. Pak celej tapec drží na takovým plechovým zobáku - je přesně za madlem. Nevím jestli je na to nějakej fígl, ale vždy jsem chytil za madlo, kolenem zapřel dveře a trhnul jsem, až to povolilo. Až to bude držet jen za horní hranu, tak odpoj kablíky ať je neurveš. Pak už jsem do toho tapecu ze spodu vždy rukou trošku jebnul a vyskočilo to. Prostě tomu musíš pomoci. Samo to nejde.
Ohlalá... Trhnout... Sry, takhle fakt ne Povolit šroubky, odcvakat po obvodě, vycvakat část pod oknem, odpojit konektory, mírně přitáhnout k sobě celej tapec a vysunout směrem nahoru... Na tom kovovým zobáčku kterej zmínil aplinamen zůstane takovej plastík, tak ten pomocí kleští sundat (blickama sevřít kov a stáhnout plastík , uvidíš-pochopíš). Montáž tapece je následovná, nasadit plastík, připojit všechno možný a nemožný, nacvaknout držadlo (v podstatě ten plastík) a docvakat po obvodě... zašroubovat
je tento způsob jiný v případě, že mám na zadních oknech sluneční clony? Někde na US fóru jsem četl, že postup sundání tapecu je jiný, pokud jsou v něm sluneční clony, ale nic konkrétního tam nebylo. Mě přestalo fungovat stahování zadního okna - když zkouším tlačítkem nahoru nebo dolů, ze dveří se ozve jen cvaknutí jakoby relé (žádný zvuk motorku).
Ano je jiný. Musíš sundat ozdobnou lištu, pod ní povolit 2x šroubek co drží roletku na dveřích no a pak "jen" roletku na malým okýnku. To bude největší oříšek. Je nacvaklá na plechových pacičkách a musí se velice opatrně. Doporučuji opatrně ohehnout za strany velkýho okna, najít ty packy a pak opatrně šroubovákem odcvaknout a vyháknout. V TIS se píše zapáčit a "urvat", tak to ani náhodou. Nejen že to nejde, ale ještě si to poškodíš. Až uvidíš ten mechanizmus tak pochopíš. Nebylo by špatný to pak vyfotit, já to nestihl páč jsem dost pospíchal. Mohlo by to pomoct ostatním.
ta mal roletka de celkem vpoho... nahoře když se podivaš ze strany toho maleho skla tak je výřez... tam strčíš plochý šroubovák a packu odehneš směrem nahoru... a roletka vypadne
a tu velkou roletu nemusiš sundavat dřiv jak tapec....
Snejku, seš si jistej tím, že to tak je na E39? Co si matně pamatuju, tak ta packa byla jinak a myslím že to drží podobně i dole. Mám totiž dojem, že ze strany malého okna to nešlo. Pokud je to takhle, tak to bude určitě jednodušší způsob, než jsem se s tím mordoval já. Je pravda že je to chvíli, co jsem to sundaval. A hlavně jsem to potřeboval hned.