Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zamrzání brzd
Mám 530d 142 kW - jakmile klesne teplota pod bod mrazu, zamrznou mi brzdy ... prostě pedál nejde skoro sešlápnout a když se zadaří, tak brzdí jakoby bez posilovače. Zlepší se to zahřátím motoru - to bylo v roce 09, následovala proto výměna kapaliny. Tuto zimu to samé, takže vodou v kapalině to nebude. Došlo to tak daleko, že jsem počítal, že to zas rozmrzne vlivem teploty motoru, ovšem nestalo se tak a skoro se nedalo dojet domů - přibrzďovaly čelisti a i na plnej plyn se to skoro nehlo.
Prosím o radu, čím by to mohlo být ... jakmile je nad nulou, vše brzdí, jak má. Dnes jsem po STK, brzdy bez závad.
Prosím o radu, čím by to mohlo být ... jakmile je nad nulou, vše brzdí, jak má. Dnes jsem po STK, brzdy bez závad.
-
-
-
JosefCB píše:Beefeater-64 píše:Mate vodu v posilovaci, u E39 se to stava
Děkuji za odpověď .... a co tedy s tím? Dá se posilovač nějak rozdělat a vodu odstranit? Není např. zapertlovaný a tím pádem nerozebiratelný?
ted sem mluvil s mym servisakem a ten rikal, ze by to zkusil reozebrat a na membranu, ktera tam prej je ( ja o tom teda nemam ani sajnu

Jen tlumocim to co me rekl. Ja se v tomhle vubec nevyznam

-
No posilovaci je membrana, na jedne stane je podtlak - tam to bude v pohode a na druhe strane atmosfera a tam mas vodu. Urco se ti tam dostala tim ze jak mas kastlik tak se ti ucpal a vnikla dovnitr. Posilovac jako takovej by se rozebrat nemel dat (ale sikovny ruky
) JE mozny ze by stacilo posilovac vytahnout pak ho nejakym zpusobem vycistit. Znamena to rozpojit brzdy, pak vytahnout posilovac, vycistit je to ale ta strana co je u kabiny - metoda lih + vyfoukat by mohla byt dobra, pak seskladat, odvzdusnit brzdy a zkusit jak moc to bude ucinny nebo co to udela membrane nebo v jakym stavu je vnitrek to se neda posoudit. Clovek kterej vymenil posilovac za novej hlasil ze mu auto snad nikdy tak nebrzdilo.