ahoj, čeká mě výměna odlučovače oleje/separátoru na e60 530i a chtěl bych to vyměnit sám, koukal jsem jaký je tam přístup a nic moc, máte s výměnou zkušenost popř.radu na co pozor atak, předem díky
Honza83 píše:ahoj, čeká mě výměna odlučovače oleje/separátoru na e60 530i a chtěl bych to vyměnit sám, koukal jsem jaký je tam přístup a nic moc, máte s výměnou zkušenost popř.radu na co pozor atak, předem díky
ak máš separator oleja tam kde e39 tak fúha.
Je dnu kde je rozvodova reťaz.Prsia motora rozobrať na total.Vymenil som komplet všetko,no separator oleja mám v priehradke.
Ostatne meniť neni problém.
nevím jak u E39, ale asi v tom nebude takový rozdíl, já ho mám při pohledu na motor zprava, je docela utopenej pod sáním, takže ještě nevím co všechno musí ven, ale asi toho bude dost..
aristoloser: mám origo z bmw a vyšel na 990 i s DPH, teď mě čeká ta výměna:( co hadice, nebudou zapečené a neprasknou když je budu odpojovat a zapojovat? je něco na co si dát pozor? nebo jen se k tomu dostat a vyměnit? díky
tak hadice taky musel dvě vyměnit/dle bmw katalogu dílů č 6a9/,byly zanešeny jak prase,ukazoval mi je,separátor vubec nemohl fungovat.žralo to olj při brždění motorem,následně to bylo cejtit z výfuku.jinej automechanik mi kvůli tomu smradu a ubytku oleje doporučoval výměnu motoru,že je před smrtí,nakonec je to tato prej běžná a "levná"závada.podrobnosti o výměně nevim,
tak jsem včera koukal jak to tam vlastně mám a nejspíš to dělat nebudu:( musí se shodit celé sání a na to nemam vercajk ani nervy... škoda, vypadá to teda na bmw servis