Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

výměna látkové výplně tapecu dveří - jak na to

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
berkelay
Klubové ID: 1823

#1 Příspěvek od berkelay »

Ahoj, potřebuji vyměnit látkovou výplň v tapecu dveří (e39). Můj tapec má dole asi od psa okousaný ten úložný prostor. Sehnal jsem komplet tapec skoro nový, ten ale má jinou látku než já (tu obyč šedivou a já tam mám tmavší se vzorkem). Díval jsem se, jak je to tam přichycené - sprostě to drží na několika plastových kolících, které jsou roztavené, něco na způsob nýtů :-) . Je nějká šance to vyměnit, čím to roztavit a přitom nazapálit samotny tapec a jak to pak přichytit zpět?
Díky za rady
Studna
Klubové ID: 1198

#2 Příspěvek od Studna »

Pokud myslíš výměnu jen té přihrádky, tak stačí ty plastové kolíčky nahřát horkovzdušnou pistolí, poté narovnat a přihrádku vytáhnout (myslím, že je i na bocích lepené, ale nedrží to pevně). Zpátky opačným způsobem. pokud chceš měnit látku,musíš oddělat madlo stejným způsobem jak přihrádku. Látka je nalepená na desce a ta deska je zas přilepená k samotnýmu tělu tapecírunku. Lepidlo drží jak prase a jediný co se ti podaří sundat je jen tak samotná látka z té první desky, pod tou látkou je slabá vrstva molitanu a ten pochopitelně zůstane na tapci. Takže jej musíš ořezat, či nějak jinak sundat. Aby jsi to kvalitně přečalounil, tak musíš oddělit ty dvě desky od sebe - nepodařilo se mi to. Zkoušel jsem to tedy nalepit rovnou na tu první desku a poté kraje pod ní "nacpat" Sral jsem se s tím několik hodin až nakonec celej tapec skončil v popelnici a vybodnul jsem se na to. Fakt to není žádná prdel to přečalounit, vše je lepené a to opravdu pořádně. Tak asi takové mám zkušenosti.
Studna
Klubové ID: 1198

#3 Příspěvek od Studna »

Jo a dělal jsem to na předface E39, takže to na poface může být i jinak.
berkelay
Klubové ID: 1823

#4 Příspěvek od berkelay »

já mám právě předface, nebo spíše takový přelom 1999/2000, ale dveře budou určitě stejné. No, podle toho jak jsi to popsal, tak se na výměnu toho látkového tapecu asi vykašlu :-) Já mám okousanou hranu toho kastlíku dole u nohy, asi 5cm. Vlastně je jen ohryznutá jen ta vrchní černá umělá kůže nebo co to je. Jako není to moc vidět ale sere mě to, když to zahlédnu. Napadá mne, že skalpelem ten kousek vrchní černé umělotiny čiste oříznu a z panelu co jsem koupil ho zase přesně vyříznu a nalepím. Mělo by to být nepoznatelné - ještě že jsem si nechal nářadíčko z časů, kdy jsem stavěl plastové modely letadel :)
Odpovědět