Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
jaké vrchní uložení k tlumičům Bilstein B8 na E39 520d?
-
- Klubové ID: 1476
- Kontaktovat uživatele:
jak se projevuje?Player1 píše:Bohužel ti neporadím, ale zajímá mě, jak se projevuje špatné horní uložení tlumičů?
stačí přejet sebemenší nerovnost a tluče vrchní miska co je na pružině o uložení (takový tupý rány), jelikož je guma v uložení natrhlá a ložisko je posunutý o cca 1cm výše.
stačí se pak podívat na uložení zvrchu když otevřeš kapotu a někdo ti propruží předek a vidíš jak se hejbe ta guma a bouchnutí je taky slyšet, i cýtit, když si dáš prst na vrch pístnice jak je matka.
dělá mi to jen předek, nejvíc levá strana.
mám tam uložení meyle a vydrželo jen 20t km. to teda není moc, když ze sériovky co jsem demontoval jsem nedávno sundal uložení ještě z výroby a to bylo tak ve 250t km. teď mám 270t km a nový meyle KO.
-
- Klubové ID: 754
- Kontaktovat uživatele:
Já právě netuším, co je to za značku, ale předpokládám, že je to orig.. Díly nápravy jsou ještě s nálepkama BMW. Auto mám 2 a půl roku a měnil jsem zatím jen stabilizátory.
Nedalo mi to, šel jsem do garáže si zahoupat s předkem a od těch horních uložení jsem ale nic necítil ani neslyšel... Ale pro klid je vyměním a vyzkouším asi FEBI, to si myslím, že neudělám chybu.
Nedalo mi to, šel jsem do garáže si zahoupat s předkem a od těch horních uložení jsem ale nic necítil ani neslyšel... Ale pro klid je vyměním a vyzkouším asi FEBI, to si myslím, že neudělám chybu.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak potom ještě je možnost že to dělajá silentbloky ramen nebo ta guma co drží stabilizační tyč.Player1 píše:Já právě netuším, co je to za značku, ale předpokládám, že je to orig.. Díly nápravy jsou ještě s nálepkama BMW. Auto mám 2 a půl roku a měnil jsem zatím jen stabilizátory.
-
- Klubové ID: 1198
A není to právě tím, že B8 májí kratší pístnici? Nevim, ale třeba je ten tlumič moc "vyjetej" a při propružení škube za uložení. Možná to je blbost, ale když jsem kupoval tlumiče tak jsem se někde dočetl, že B8 jsou na extremně snížené vozy (-60 apod), že do -40 je možný použít B4 a od -40 již B8. Zkus nějak prověřit, zda není pístnice v max. vyjeté poloze.
-
- Klubové ID: 788
- Kontaktovat uživatele:
Přesně,jak píše Studna,jestli máš snížení vepředu 30mm,tak na to si měl dle mýho dát B6 na nesníženej podvozek,pokud sis chtěl zachovat stejnou tvrdost jako B8,toto snížení je standartně v eMPacketu.Já mám vepředu snížení 50mm,taky jsem dával ty B8 a nic netluče,naprostá pohoda.Každopádně doporučuju vyměnit ty gumy na hlavním stabilizátoru,stojej origo okolo 500kč obě.Jinak obecně platí,že na snížení do 35-40mm se používají tlumiče pro nesnížené(sportovní) podvozky a až při větším snížení tlumiče s kratší pístnicíPaulie píše:jo. jestli v tom nebude háček.Studna píše:Já jsem dával Febi ,najeto zatím 35tkm a jsou jak nové. Tlumiče Bilstein B4 a snížení -30.
já mám Bilstein B8 jinak snížení stejný.
ty B8 jsou podstatně tvrdší.
tak proto se ptám co tam dát aby to chvíli vydrželo.

-
- Kontaktovat uživatele:
ale co mě zaráží je toto.
v tomto tématu ... http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
se píše :
susi:
castro napsal:
snad budeš spokojenej. Sice píšu pozdě, ale mam B6 na M-tech pružinách. Je to komfortní asi tak stejně jako origo M-technik, skvěle to tlumí, ale už bych chtěl taky trochu snižovat podvozek a nevim o kolik ted můžu.. Confused
Hm, taky nevím. Výslovně jsem se ptal pana Chovance, jestli můžu na B6 tlumiče dát "M" pružiny a prý ne... Tys je tam dostal a vše funguje, takže to zřejmě jde. Je ale fakt, že B8 jsou vyráběny přímo pro M-Technics podvozky.
Tím pádem bych, být Tebou, snižování už moc neřešil...
Třeba nebudu spokojenej a uděláme change. Very Happy
a pokud vím tak M podvozek je o 30mm dole než série a to mám i já ty svý EIBACHY a i pan Chovanec mi ty B8 doporučil, když jsem mu řekl to snížení -30/-25.
tak teď už z toho mám vážně zamotanou hlavu.
nejde tam třeba nějak naimplantovat jiný horní uložení?
třeba to Mkový?
protože mám opravdu jedinej problém a to uložení tlumiče, který se natrhlo a to ložisko co drží tlumič je cca o 1cm nahoře než má být.
díky moc
v tomto tématu ... http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight=
se píše :
susi:
castro napsal:
snad budeš spokojenej. Sice píšu pozdě, ale mam B6 na M-tech pružinách. Je to komfortní asi tak stejně jako origo M-technik, skvěle to tlumí, ale už bych chtěl taky trochu snižovat podvozek a nevim o kolik ted můžu.. Confused
Hm, taky nevím. Výslovně jsem se ptal pana Chovance, jestli můžu na B6 tlumiče dát "M" pružiny a prý ne... Tys je tam dostal a vše funguje, takže to zřejmě jde. Je ale fakt, že B8 jsou vyráběny přímo pro M-Technics podvozky.
Tím pádem bych, být Tebou, snižování už moc neřešil...
Třeba nebudu spokojenej a uděláme change. Very Happy
a pokud vím tak M podvozek je o 30mm dole než série a to mám i já ty svý EIBACHY a i pan Chovanec mi ty B8 doporučil, když jsem mu řekl to snížení -30/-25.
tak teď už z toho mám vážně zamotanou hlavu.
nejde tam třeba nějak naimplantovat jiný horní uložení?
třeba to Mkový?
protože mám opravdu jedinej problém a to uložení tlumiče, který se natrhlo a to ložisko co drží tlumič je cca o 1cm nahoře než má být.
díky moc
-
- Kontaktovat uživatele:
eric píše:Přesně,jak píše Studna,jestli máš snížení vepředu 30mm,tak na to si měl dle mýho dát B6 na nesníženej podvozek,pokud sis chtěl zachovat stejnou tvrdost jako B8,toto snížení je standartně v eMPacketu.Já mám vepředu snížení 50mm,taky jsem dával ty B8 a nic netluče,naprostá pohoda.Každopádně doporučuju vyměnit ty gumy na hlavním stabilizátoru,stojej origo okolo 500kč obě.Jinak obecně platí,že na snížení do 35-40mm se používají tlumiče pro nesnížené(sportovní) podvozky a až při větším snížení tlumiče s kratší pístnicíPaulie píše:jo. jestli v tom nebude háček.Studna píše:Já jsem dával Febi ,najeto zatím 35tkm a jsou jak nové. Tlumiče Bilstein B4 a snížení -30.
já mám Bilstein B8 jinak snížení stejný.
ty B8 jsou podstatně tvrdší.
tak proto se ptám co tam dát aby to chvíli vydrželo.
a jaký máš uložení?
tohle
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
nebo tohle
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
??
já mám to první
-
- Kontaktovat uživatele:
sériový nebo Mkový uložení?Studna píše:No je to divný, mnoho názorů a každej se liší. Zkus koupit to uložení FEBI, já ho kupoval od p.Chovance i s tlumiči a pružinami KW. Na krabičce od uložení bylo nápis FEBI a pod tím Bilstein, takže by na své tlumiče měli mít přizpůsobené i uložení. Jak jsem psal mám na něm 35tkm a je jak nové.
já si myslím že to sériový asi není moc uspůsobený na B8, ty sou tvrdý.
B4 to je sériovka, takže to by mělo vydržet.
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem mu volal a doporučoval mi meyle sériový, to co tam mám.Studna píše:Nejlíp uděláš, když se spojíš s p. Chovancem a on ti určitě dobře poradí. Mě uložení taky doporučil on k těm tlumičům a pružinám co jsem od něj kupoval.
říkal že mohu mít špatnou sérii, že by to mělo vydržet déle.
tak že nové doporučil Meyle a nebo Febi.
koupim a uvidime.