Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
svicky na e39 a original sterace nebo nahražky?
E39 má celkem specifický uchycení ramínek, takže výběr je značně omezený. Jednou jsem koupil origo gumičky (celkem za ranec) a podruhý lišty od Valea. Pokaždý vydržely necelý dva roky.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Vlasta píše:Jednou jsem koupil origo gumičky (celkem za ranec) a podruhý lišty od Valea. Pokaždý vydržely necelý dva roky.
Doufám že tohle myslíš v dobrém, protože gumičky by se měly měly měnit co 6měsíců - že vydrží dýl je jenom dobře. A mimochodem, orignální gumičky zase tak drahé nejsou - je zbytečné měnit pokaždé celé stírátka.
Cossie píše:Ještě mě napadlo zda by nešly vyměnit celá ramena za ramena z e60 ??
Taky už jsem nad tím uvažoval, ale neměl jsem možnost to vyzkoušet reálně... nicměně jsem něco málo zjistil:
Ramínko u řidiče vypá, že by mohlo jít vyměnit bez úprav - délka i úhel zahnutí vypadají stejně. Ramínko u spolujezdce má rozdílné délky těch dvou "páček", na kterých drží samotné ramínko - to vypadá opět stejně dlouhé jako to původní. Pokud by se je povedlo vyměnit ty "páčky" za ty původní z E39, tak by to asi taky sedlo. Ramínka jsem "levně" nikde zatím nesehnal a nové na to určitě kupovat nebudu. Navíc původní stěrače s origo gumama stírají výborně. A jako mínus těch z E60 vidím to, že už je nuté měnit celé stírátka, které nejsou zrovna nejlevnější. jako plus bych viděl pouze design.

Butch5 píše:Ty sterace od Valeo sada ridic + spolujezdec u me 1000,-
A co Valeo VM351 a VM404. Jaká by byla cena? Díky
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
P-J píše:Vlasta píše:Jednou jsem koupil origo gumičky (celkem za ranec) a podruhý lišty od Valea. Pokaždý vydržely necelý dva roky.
Doufám že tohle myslíš v dobrém, protože gumičky by se měly měly měnit co 6měsíců - že vydrží dýl je jenom dobře. A mimochodem, orignální gumičky zase tak drahé nejsou - je zbytečné měnit pokaždé celé stírátka.
já teda stěrače měním až začnou vrzat anebo přestanou stírát...cca každý 2 roky..ale abych měnil gumy každý půl rok..to neé..
Ahoj,
nechtěl jsem zakládat další vlákno, tak se přípojím s dotazem k tomuto. Jednoduchá věc - chci bráchovi koupit jako dárek na E39 (520i, r.v. 2000, předfacelift, ale to myslím nehraje roli) stěrače, co nejlepší a ideálně bezramínkové. Na moji E36 jsem sehnal Bosch Aerotwin a jsou perfektní, ale teď když jsme je hledal na 5 řadu, tak je nedělají, nejspíš kvůli specifickému uchycení. Máte někdo zkušenosti s jinými značkami, třeba VALEO SILENCIO (ale nevím jaký typ má správné uchycení)? Sedí na auto a jsou použitelné? Díky za pomoc
nechtěl jsem zakládat další vlákno, tak se přípojím s dotazem k tomuto. Jednoduchá věc - chci bráchovi koupit jako dárek na E39 (520i, r.v. 2000, předfacelift, ale to myslím nehraje roli) stěrače, co nejlepší a ideálně bezramínkové. Na moji E36 jsem sehnal Bosch Aerotwin a jsou perfektní, ale teď když jsme je hledal na 5 řadu, tak je nedělají, nejspíš kvůli specifickému uchycení. Máte někdo zkušenosti s jinými značkami, třeba VALEO SILENCIO (ale nevím jaký typ má správné uchycení)? Sedí na auto a jsou použitelné? Díky za pomoc