Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

540iA dá sa vyčistiť vetranie kľuky?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
matyson

#1 Příspěvek od matyson »

Začalo to v mrazoch-10,naštartoval som bez problémov,ale zrazu sa začali hádať valce 6,7,8,6 troška sa motor zohrial a všetko ok.Sem tam ho pridusilo a strelilo do výfuku.Tento problém sa staval len pri studenom štarte okolo -10.Začalo sa to ale prejavať už aj počas tepleho motora,keď chcem troška pridať,autíčko nič,troška sa pohada a až potom začne ťahať tak jak má.Auto dostáva to čo má sviecky komplet filtre náplne majú cca do 1000km.Auto má 170 000km zo serviskouV čera bolo na diagnostike v Bmw a nič.Má niekto nápad kde začať hľadať?
Warrior_Jouda

#2 Příspěvek od Warrior_Jouda »

Měl sem odobnej problém za studena a nekdy mi to udělalo za tepla ... ohřál se motor a v mojí 525i se nechtělo 6. valci ... dlouho sem spekuloval a byla to pouhá voda u svíčky. nevim jak se tam dostala ale byla tam . takže mi zapalovací modul střílel do bloku motoru. ---- sundej moduly a jukni ke svíčkám. A psk ještě asi svíčky no jestli jsou OK
Srandik32

#3 Příspěvek od Srandik32 »

Čau,jelikož jak píšeš diagnostika nic neukázala,tak bych nechal zkontrolovat napínák rozvodovýho řetězu,občas praskne,jako se to stalo mě u 540,taky se to nejdřív jen hádalo,pak začla klepat a pak štos,takže bych to klidně nechal zkontrolovat pro klid duše 8)
razer

#4 Příspěvek od razer »

Nevim jesli to neni neco jineho, ale me se motor taky dusil (zvlast kdyz se znovu nastartovalo po jizde) a pri pridani za jizdy se tomu chvili nechtelo. Dignostika nic neukazala, ale bylo mi receno, ze to vypada na cidlo vacky. Asi po tydnu se to teprve na dignostice objevilo - obe cidla bylo potreba vymeni. Po tom uplne OK. Pokud se to stava pravidelne, zkus to treba tyden nechat, aby se "to stavalo" a potom znova na diagnostiku, jestli se tam neco neobjevi...
matyson

#5 Příspěvek od matyson »

No dnes som skúsil radu od Tempusu,za studena nakopnuť a uvoľniť veko dolievania oleja,a čumel som,bolo pricucnute ako kliešť,skúšal som to opakovane a bol tam stale podtlak.Teda odvetranie kľuky?Dá sa to prečistiť alebo objednať nové?
Odpovědět