Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

tažné e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jezour

#1 Příspěvek od jezour »

Zdravim. Chci namontovat na svojí e39 tažné zařízení. Jedním z výrobců je firma HOFI. Máte s tím někdo nějakou zkušenost popřípadě jinou firmou?
Jarouch

#2 Příspěvek od Jarouch »

Já osobně upřednostňuju Westfalii... Je pravda dražší ale montáž je více než jednoduchá a po té co se týče odnímatelných tažných má nejlepší systém demontáže a montáže :wink:
Sesto1

#3 Příspěvek od Sesto1 »

Zdravim
Nemate niekto fotku ako je vyriesene tazne na touringu Mpacket?
dik
TOPCAR
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od TOPCAR »

Dobrý den, tak zmíněnou firmu Hofi moc nedoporučuji. U nás na servisu jsem jednou viděl na E60 namontované tažné zařízení přímo firmou Hofi. Řešil se tam zrovna po jejich montáži problém s napojením na Can-Bus, protože od montáže to trvale vyhazovalo nějaké chyby, ale bližší info si již nepamazuji. Pouze vím, že tam byl polský typový štítek a za tu krátkou dobu bylo docela dost povrchově zkorodované. Na druhou stranu jsou asi levnější, než značková konkurence a tomu odpovídá nevalná kvalita. Ale každý si musí vybrat sám, co konkrétně preferuje. :) Já osobně se přikláním ke kvalitě. Ale volba je na Vás...
jezour

#5 Příspěvek od jezour »

Dík za rady. Westfalia je jen o něco dražší než Hofi, mám teď na mysli pevný závěs, který by mi vyhovoval, takže bych se určitě rozhodl pro kvalitu. Ještě takový dotaz, jak je třeba upravovat narazník(seriový, ne Mpaket) v případě tohoto pevného závěsu a jakou zvolit elektroinstalaci? Mám na karavanu i vleku klasiku 7kolík.
Odpovědět